1 jaar Babybanjo – mijn blogverhaal

1 jaar Babybanjo – mijn blogverhaal

Vanochtend werd ik wakker en realiseerde ik mij dat mijn blog alweer (ruim) één jaar bestaat. Een flinke mijlpaal waar ik best het één en ander over kan schrijven.

Een jaar geleden begon ik – totaal onervaren op bloggebied – aan mijn nieuwe hobby. Het leek mij leuk om af en toe een stukje te typen. Ik wilde mijn verhaal kwijt kunnen. Op het moment van starten was ik net moeder geworden en dat was soms best een heftige ervaring. Een beetje zoals een dagboek, maar dan online. Echt serieuze plannen met bloggen had ik op dat moment niet. In deze blog vertel ik je alles over het afgelopen blogjaar. Hoe het begon en hoe ik er op dit moment naar kijk.

Starten met bloggen

Als kind schreef ik al hele dagboeken vol.  Schrijven heeft mij altijd rust gegeven. Eigenlijk had ik al veel eerder willen starten met het bloggen over mijn kinderwens. Meerdere keren heb ik het hier thuis over gehad, maar ik had de moed niet om dit te doen. Het kwam te dichtbij en dingen hierover op papier zetten deden op dat moment te veel pijn. Toen ik thuis zat met zwangerschapsverlof en veel leuke blogs voorbij zag komen, wilde ik het toch gaan proberen.

De naam ‘Babybanjo’

Wat ik het meest lastig vond was het bedenken van een goede naam. Ik wilde een korte naam die direct vertelde waar mijn blog over zou gaan. Ik had een lijstje met meerdere opties en uiteindelijk voelde Babybanjo voor mij als beste optie. Het is mijn bijnaam voor Noah en met het woord ‘baby’ erin maakte ik ook direct de doelgroep van mijn blog duidelijk.

WordPress account

Ik maakte en wordpress account aan en begon met bloggen. De eerste paar maanden wilde ik zien of het bloggen wel echt zo leuk was als ik van tevoren dacht. Ik kocht wel direct mijn domeinnaam www.babybanjo.nl. Wat was dat een enorm tof gevoel dat ik nu echt mijn eigen website had! In de maanden die volgden ben ik overgegaan naar een andere template en is mijn website steeds mooier geworden. De eerste twee maanden schreef ik ongeveer 1 blog per week. Inmiddels probeer ik er 3 per week te schrijven.

Mijn ervaring met bloggen

Ik vind bloggen geweldig. Meestal dan. Er zijn echt momenten geweest in het afgelopen jaar dat ik ermee wilde stoppen. Als er iets is wat ik dit jaar heb geleerd, dan is dat dat ik het bloggen echt heb onderschat. Het is zoveel meer dan even een verhaaltje typen en online zetten. Zodra je meer en meer vaste volgers krijgt voel je een bepaalde druk om goed te blijven bloggen. En goed bloggen kost tijd. Heel veel tijd. Uiteindelijk heeft het mij ook een heleboel gebracht. Ik voel me gelukkig als ik een blog online zet en geniet erg van de leuke en lieve reacties die ik krijg. De contacten met andere bloggers zijn heel erg leuk en ik leer nog iedere dag nieuwe dingen over bloggen. Het is heerlijk om te mogen schrijven en delen en, als het aan mij ligt,  dan schrijf ik over een jaar de blog ‘Babybanjo – 2 jaar’.

Hierbij wil ik direct van de gelegenheid gebruik maken om jou te bedanken! Ik hoop dat je af en toe iets hebt aan mijn blogs. Of het je nu aan het lachen maakt, je jezelf herkent in bepaalde dingen of dat je blij bent dat dingen bij jou anders lopen en dat je een positief gevoel geeft (?)… Ik ben blij met jou als lezer!

Comments

comments

13 Reacties

 1. Nadia
  maart 6, 2018 / 8:34 am

  Dank je wel voor je leuke, interessante, mooie, ontroerende en inspirerende blogs. Vind het echt heel knap van je wat je in een jaar tijd hebt weten te realiseren. Dat je de stap hebt genomen en het ook blijft volhouden. Hoop dat iedereen nog lang van jouw blogs mag blijven genieten. Liefs+xxxx!!

 2. maart 6, 2018 / 8:25 pm

  Gefeliciteerd met je blog. Op naar volgende jaren met plezier bloggen

 3. maart 6, 2018 / 8:27 pm

  Gefeliciteerd met je blog! Leuk he als je een jaar bezig bent ik ben nu al een aantal jaren bezig

 4. maart 6, 2018 / 10:31 pm

  Proficiat met je eerste jaar! Ik had bloggen ook wel wat onderschat eigenlijk. Je wil al snel beter worden en meer kunnen en dan moet je er wel wat tijd insteken.

 5. maart 7, 2018 / 8:03 am

  Gefeliciteerd Marieke, mooie prestatie! Volgend jaar lezen we zeker weten http://www.babybanjo.nl 2 jaar. Je schrijft op een heel fijne manier en het is altijd leuk om je artikelen te mogen lezen. Op naar 2 jaar Babybanjo! X8

 6. maart 7, 2018 / 8:32 am

  Nog gefeliciteerd met je blogverjaardag. En leuk om je verhaal te lezen als blogger!

 7. maart 7, 2018 / 10:21 am

  gefeliciteerd met je blog, het gaat allemaal zo snel he? Net een echt kindje

 8. maart 7, 2018 / 10:21 am

  Gefeliciteerd met je blogverjaardag! Altijd erg leuk om zo’n mijlpaal te halen, en belangrijk om er ook nog steeds lol in te hebben.

 9. maart 7, 2018 / 5:40 pm

  Wat leuk dat je zo bent begonnen. Volgens mij had ik ‘opeens’ een blog. Een beetje zonder na te denken. Sommige reacties zijn niet leuk, maar wel goed om over na te denken.

 10. priscilla
  maart 7, 2018 / 7:12 pm

  Gefeliciteerd met deze mijlpaal! Bloggen neemt inderdaad veel tijd en energie in beslag, maar je krijgt er ook veel moois voor terug. Voor mij de beste keuze ooit.

 11. maart 8, 2018 / 7:34 am

  Gefeliciteerd met het eenjarig jubileum van je blog. Op naar twee jaar bestaan

 12. maart 12, 2018 / 7:34 pm

  wat leuk dat je nu een jaar blogt! ik zie je blog vandaag voor het eerst!

 13. april 30, 2018 / 10:05 pm

  Hoi Hoi, ik kom je blog nu spontaan tegen, erg leuk! Toevallig ook net een jaar aan het bloggen en druk bezig met een nieuwe website etc. Zo leuk om te doen. Ik ga zeker meer van je lezen, succes verder!
  Liefs Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489