5 tips voor het starten van een (succesvolle) blog

5 tips voor het starten van een (succesvolle) blog

Ondertussen ben ik alweer zo’n 2,5 jaar bezig met bloggen. Toen ik begon met bloggen wist ik eigenlijk totaal niet waar ik aan begon of wat ik er eigenlijk precies mee wilde bereiken. Het leek me op dat moment vooral fijn om herinneringen op te bouwen en ik zag het daarom ook als een soort dagboek. Inmiddels zijn mijn doelen wel een beetje veranderd. Vandaag geef ik 5 tips voor het starten met je blog. Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die handig zijn, maar die ontdek je vanzelf wel als je bezig bent met bloggen! 😉

 1. Bedenk waarom je wilt bloggen

Wat is je doel? Vind je het leuk om de verhalen te bewaren voor later en ben je tevreden met een paar lezers? Zie je het als een leuke hobby? Of wil je er uiteindelijk je baan van maken? Het is belangrijk om dit vanaf het begin helder te hebben. Als je lekker voor jezelf blogt, dan hoef je je niet zo druk te maken om welke naam je gebruikt en kun je ook prima gebruik maken van een gratis platform.

  1. Bedenk waarover je wilt bloggen

Als je echt succesvol wilt bloggen, dan helpt het om een ‘niche’ te hebben. Bedenk een onderwerp waarover je wilt bloggen. Zo heb ik bijvoorbeeld een mamablog. Ik schrijf overal allerlei onderwerpen die iets te maken hebben met het ouderschap en over alles wat ik zelf tegenkom wat hier raakvlakken mee heeft. Bloggen over onderwerpen die totaal niets te maken heeft met mijn niche probeer ik zoveel mogelijk te vermijden, net als samenwerkingen die niet passend zijn. Mijn lezers weten zo wat ze kunnen verwachten als ze op Babybanjo.nl komen.

  1. Oefen met schrijven

In schrijven kun je je ontwikkelen. Het is fijn om te ontdekken wat bij je past. Probeer verschillende schrijfstijlen uit. Oefen en vraag feedback aan andere bloggers. Ook het lezen van andere blogs kan je helpen om te ontdekken wat jij prettig vindt. Contact met andere bloggers kan je helpen om te groeien en te ontwikkelen. Probeer wel echt je eigen ding te doen. Kopiëren of veel dingen imiteren brengt je meestal veel minder ver. Het is handig om lid te worden van verschillende bloggersgroepen op Facebook.

  1. Post regelmatig nieuwe content

Wil je iedere dag bloggen? Drie keer per week? Of 1 keer per 2 weken? Dit bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Ook als je ‘maar’ 1 keer in de week een blog online zet kan dit heel prima werken. Het is dan wel het meest handig om dit op een vaste dag te doen. Jouw vaste lezers weten dan bijvoorbeeld dat zij elke woensdag een nieuwe blog bij jou kunnen vinden. Daarnaast ook altijd goed om je blog te delen op verschillende Social Media platformen. Zo heb ik een Facebookpagina, Pinterestpagina en Instagrampagina gekoppeld aan mijn blog. Je kunt dan goed zien op welke tijden je blog het best gelezen wordt. Zo weet ik dat als ik iets op zondagmiddag post, ik weinig lezers heb. Als ik op een doordeweekse ochtend voor 7:00u post of op een doordeweekse avond tussen 19:00u en 20:00u, dat mijn blogs dan het vaakst gezien worden op Social Media.

  1. Ontdek je eigen stijl

Probeer echt je eigen stijl te vinden. Je hoeft geen standaard blogger te worden. Zodra je een basis hebt is het leuk om dingen uit te proberen die niemand nog doet. Een klein beetje eigenwijs zijn kan je soms net die groep volgers opleveren die jij wilt. Ook is het vaak zo dat als je doet wat bij je past, je dingen veel langer vol kunt houden. Blijf jezelf, dan kunnen je lezers je echt leren kennen. Mensen volgen je vaak om wie jij bent. Een persoonlijke touch toevoegen aan je blogs is dus heel belangrijk! Pure informatie kunnen mensen overal vinden op Google!

Hopelijk heb je iets aan deze tips. De allerbelangrijke tip is wat mij betreft PLEZIER. Zorg dat je doet wat je leuk vindt en wees trots op elke blog die je post. Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit!

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489