Bibaboerderij onverantwoord?!

Bibaboerderij onverantwoord?!

Bibaboerderij is ondertussen een vast onderdeel geworden van mijn ochtendritueel op mijn vrije dagen. Na het stoeien, kruipen, spelen, eten en drinken heeft Noah (en ik trouwens ook) af en toe even een rustmomentje nodig. We kijken dan heerlijk samen een kwartiertje ‘Bibaboerderij’. Heerlijk om te zien hoe hij geniet van de vrolijk gekleurde figuurtjes en de blije liedjes. Ook ik geniet van Bibabanaan, Pipapeer en Hihahaan.

In shock

Ook vanochtend keken Noah en ik weer samen naar Bibaboerderij en ik kon niet geloven wat ik zag. Het is de eerste keer dat ik dit programma heb teruggespoeld. Het gaat om het stukje in de groentetuin. Een peul, wortel en tomaat voeren daar altijd een gesprekje en dan kondigen dan een filmpje aan. Op zich een hele leuke opzet.

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered”]Misschien zijn het mijn hormonen, maar ik heb vandaag nog meerdere keren gedacht aan die arme Titatomaat die werd gestompt. [/otw_shortcode_quote]

Vandaag stelde de tomaat heel veel vragen die in haar hoofd op kwamen. De peul en de wortel werden gek van al die vragen en begonnen de tomaat te slaan. De tomaat werd aardig afgetuigd. Misschien zijn het mijn hormonen, maar ik heb vandaag nog meerdere keren gedacht aan die Titatomaat die werd gestompt.

Onbegrijpelijk

Ik wil nu niet overkomen als een softie. Net als iedereen weet ik hoeveel geweld er op tv te zien is. Ook zijn er meer programma’s voor kinderen waarin gevochten wordt.  Toch kan ik niet begrijpen dat in een programma als ‘Bibaboerderij’, wat echt bedoeld is voor hele jonge kinderen, dit voorbeeld wordt gegeven. Zij hebben last van de tomaat, vinden de tomaat vervelend. En dan sla je dus om het te laten ophouden?! Ook het taalgebruik zoals bijvoorbeeld de opmerking: ‘Dat heb je donders goed gedaan Bibabig!’ verrast mij. Volgens mij is het niet nodig om dit soort taalgebruik in een programma voor (jonge) kinderen te gebruiken.

Jullie mening?

Hebben jullie het vanochtend ook gezien? Hoe kijken jullie hier tegenaan? Hoort dit er tegenwoordig gewoon bij? Welke programma’s vinden jullie wel geschikt voor kleine/jonge kinderen?

Ik vind het vooral heel erg jammer. Dit programma is heel erg leuk van opzet, tot vandaag was ik een groot fan en dan is dit voor mij een beetje een tegenvaller.

Comments

comments

Delen:

23 Reacties

 1. november 2, 2017 / 9:36 pm

  Ik ken het programma maar er wordt nu niet meer naar gekeken nu de kinderen ouder zijn. Ik vind dat je gelijk hebt. Deze scène is er over, kinderen begrijpen er hoogstwaarschijnlijk niks van maar ouders des te meer.
  Groetjes Ellen

 2. november 3, 2017 / 3:44 am

  Dat slaan zou ik ook niet zo fijn vinden. Jammer zeg. Dat woord, liever dat dan shot ofzo. Vind donders zelf nog wel meevallen. Wij hebben het niet gezien. Mijn dochter is niet echt fan. Meestal kijken we Netflix, kan ze kiezen haha.

 3. november 3, 2017 / 7:38 am

  Dat zou ik niet echt leuk vinden als mijn zoontje daar naar zou kijken. Ik moet eerlijk zeggen dat hij vrijwel nooit voor de tv zit. Als ik hem eens een filmpje laat zien kies ik er één uit waar geen geweld in voorkomt en niet te druk is voor kinderen. Hij kijkt meestal woezel en pip, Nijntje, kikker en soms gewoon wat er op tv is, maar dat is eigenlijk zelden.

 4. november 3, 2017 / 8:28 am

  Ik vind dat je wel een punt hebt inderdaad. Zo’n kinderprogramma heeft toch een voorbeeldfunctie. Schelden en slaan zijn niet oké. Daarom was ik altijd dol op de Teletubbies. Die doen dat soort dingen niet!

 5. november 3, 2017 / 8:42 am

  Ik snap je punt. Maar eerlijk gezegd was het mij echt helemaaal niet opgevallen..

 6. november 3, 2017 / 11:38 am

  Mijn dochter kijkt het programma ook. Ik heb de aflevering niet gezien maar ik kan me voorstellen dat je er even van staat te kijken. Dat is niet het juiste voorbeeld. Heel slecht van de programmamaker!

 7. november 3, 2017 / 1:25 pm

  Wat stom! Dat de tomaat ten gronde werd geslagen slaat nergens op. Het woord donders vind ik niet zo erg.

 8. november 3, 2017 / 3:13 pm

  Je hebt gelijk. Een programma als bibaboerderij heeft toch wel een voorbeeld functie voor kinderen en dan is slaan niet echt het goede voorbeeld….
  Wij kijken het nooit. Hier kijken de kids het liefste Netflix .. .Vaiana met name 😉

 9. november 3, 2017 / 6:40 pm

  Ik heb het niet gezien. Maar ik zou ook erg verontwaardigd zijn als ik zo’n situatie voorbij zie komen in een kinderprogramma! Vind het ook echt niet kunnen.

 10. november 3, 2017 / 6:41 pm

  Ik heb het niet gezien. Maar ik zou ook erg verontwaardigd zijn als ik zo’n situatie voorbij zie komen in een kinderprogramma! Vind het ook echt niet kunnen. Kinderen moeten leren omgaan met situaties en in zo’n geval is het communiceren, toch

 11. november 4, 2017 / 7:50 am

  Zo heb je vaker van die dingen dat ik denk oooow nee.. Maar ja blijkbaar denken de makers niet zo heel goed na

 12. november 4, 2017 / 7:52 am

  Wij kijken er ook weleens naar. Vind dit ook wel ver gaan. Zo denken ze dat het iets normaals is wat dus helemaal niet zo is, belachelijk!

 13. november 4, 2017 / 11:25 am

  Ik heb het niet eerder gezien maar geweld is inderdaad onacceptabel! Hoe grappig ook bedoeld.

 14. november 4, 2017 / 11:52 am

  Het zorgelijke hieraan is trouwens ook wel dat je het toevallig hoorde. Bij sommige programma’s let je als ouder minder goed op omdat je er van uitgaat dat die oké zijn…

 15. november 4, 2017 / 12:15 pm

  Ik ken het programma niet, maar zou het ook niet ok vinden als er geweld gebruikt word in kinderprogramma’s.

 16. november 4, 2017 / 1:19 pm

  Ik heb het niet gezien, maar het lijkt me niet helemaal kunnen. Tenzij er word benadrukt hoe je het beter zou kunnen oplossen o.i.d. maar ik neem aan dat dat niet het geval was.

 17. november 4, 2017 / 3:54 pm

  Ken het niet, maar dat lijkt me inderdaad niet zo slim zoiets daar in te stoppen 😮

 18. november 4, 2017 / 9:49 pm

  Ik ken het programma helemaal niet, maar over het woord ‘donders’ zou ik ook niet struikelen. De arme tomaat misschien wel.

 19. november 5, 2017 / 9:54 am

  Ik ken het programma niet, maar vind dit wel echt vrij apart… Zou mijn kinderen hier niet naar laten willen kijken

 20. november 5, 2017 / 10:59 am

  Ik ken het programma. Mijn jongste zoon was er ook een tijdje helemaal fan van. Ondertussen is Robocar Poli zijn favoriet en hebben we de aflevering van Bibaboerderij niet gezien. Ik ben het met je eens dat geweld niet hoort in een programma voor (zulke jonge) kinderen. Ook het taalgebruik vind ik niet nodig, maar minder ‘erg’ dan dat de tomaat werd geslagen.

 21. november 5, 2017 / 3:10 pm

  Ik ken het programa niet, maar je hebt gelijk dat geweld in een kinderserie not done is daar zou ik als moeder ook niet blij van worden

 22. november 12, 2017 / 12:36 pm

  Ik kijk wel eens oude afleveringen op Youtube, maar het is geen favoriet. Dat slaan vind ik ook echt niet kunnen, met het woord donders heb ik dan weer geen probleem eigenlijk. Hier zijn Peppa Pig, Teletubbies en Brandweerman Sam favoriet.. Al schijnen die eerste twee ook niet helemaal pedagogisch verantwoord te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489