Bikini bodies are made in the winter…

Bikini bodies are made in the winter…

Nou ja, misschien niet ALLE bikini bodies. Die van mij zeer waarschijnlijk wel!

Het gaat niet zo best. Met gezond eten dan. Ook niet vreselijk slecht, maar zeker niet zo goed als zou moeten. Of als ik zou willen tenminste.

Teleurgesteld? Ja, dat ben ik wel een beetje. Het ontbreekt mij op dit moment een beetje aan energie om heel veel moeite te doen om gezond te koken. Af en toe heb ik een soort opleving en begin ik actief aan een groentesoepje, een gezonde lasagne of maak ik een lekkere salade. Nog net iets regelmatiger eet ik wat makkelijker en vind ik een boterham of een frikandel ook prima doorgaan als voedsel.

Energie

Energie is een beetje mijn excuus. Net zoals ik altijd weer een ander excuus heb. Van tevoren was ik van plan om in de herfstvakantie de boel weer eens flink om te gooien. Lekker op tijd naar bed om goed uit te rusten, extra bloggen, het huis eens netjes opruimen en daarnaast dus ook wat gezonde maaltijden vooruit te koken voor de komende weken.

En wat is daarvan terecht gekomen?

Niets! Het was mooi geweest als ik hier nu een checklist zou kunnen maken en dingen kon afvinken. Dat ik in ieder geval een aantal punten van mijn lijstje zou kunnen afvinken. Ik heb alle bovenstaande dingen wel een beetje gedaan hoor…. Maar uiteindelijk dus geen van mijn doelen echt bereikt.

Volgens mij ben ik af en toe ook wel een beetje streng voor mezelf, maar af en toe voelt het alsof ik wel een  ‘schop onder mijn kont’ kan gebruiken. Hier delen helpt dan, zodat ik niet vergeet wat mijn plannen/doelen zijn en ik jullie een ‘verantwoording’ moet afleggen.

Daarom deel ik hier mijn doelen. Dit is wat ik wil bereiken in de komende drie maanden:

 

 • Meer bewegen (2 x per week een uurtje zou goed zijn! ).
 • Gezond eten (gebalanceerd -> 6 van de 7 dagen minimaal 200 gram groenten en 2 stuks fruit).
 • Meer rustmomenten (Dagelijks telefoonvrije uren waarop ik gewoon even helemaal NIETS doe en lekker onder een kleedje op de bank lig met een goed boek of een leuke serie).
 • Minder streng zijn voor mezelf en iets minder hoge eisen stellen (af en toe… ) en proberen om tevreden te zijn met hoe ik ben en accepteren dat dingen soms niet gaan zoals ik graag zou willen.

 

 

 

Op naar een gezond leven dus… Hoe zorg jij ervoor dat je je gezond en fit voelt?

 

Comments

comments

Delen:

22 Reacties

 1. oktober 26, 2017 / 5:53 pm

  Het is op sommige punten heel erg herkenbaar. Ik probeer ook elke dag op het eten te letten eb vooral niets over te slaan. Gezond eten wij wel ( veel groente en fruit)
  De telefoon weg leggen vanaf een bepaald moment geeft mij ook rust en dan net als jij doet op de bank hangen 🙂
  Succes! Ben benieuwd over 3 maanden

  • Marieke
   Auteur
   oktober 29, 2017 / 9:07 pm

   Ik ben ook heel erg benieuwd! De afgelopen dagen ging het best wel redelijk! Vanavond zelfs nog een uurtje gewandeld 🙂

 2. oktober 26, 2017 / 6:55 pm

  Mooie doelen, ik doe het je niet na. Ik probeer wel gezond te leven. Veel verse groeten en fruit en af en toe wat beweging.

  • Marieke
   Auteur
   oktober 29, 2017 / 9:08 pm

   Dat klinkt ook al heel goed, toch? Mijn doelen zijn mooi..maar nog niet gehaald hoor ;)!

 3. oktober 27, 2017 / 4:51 am

  Poeh, hoe doe ik het? Voor mij is het zo goed als vanzelfsprekend geworden. Toch heb ik lang gezocht naar de manier om ‘gezond en fit te worden’. Het voornaamste is volgens mij niet te streng voor jezelf te zijn, maar wel te zorgen dat je niet te hard afdwaalt. Bv het is geen probleem dat je eens een baaldag hebt en een stukje chocolade eet. Maar dit mag niet teveel voorvallen. Het opschrijven heeft me veel geholpen. Laat je vooral niet leiden door alles wat je op sociale media ziet. Jij bent uniek.

  • Marieke
   Auteur
   oktober 29, 2017 / 9:08 pm

   Bedankt voor je reactie! Ik hoop dat het voor mij ook vanzelfsprekend zal gaan worden!

 4. oktober 27, 2017 / 5:09 am

  Ik ga elke ochtend hardlopen. Dan heb ik dat maar gehad, en hoef ik niet bang te zijn dat ik smoesjes krijg.

  • Marieke
   Auteur
   oktober 29, 2017 / 9:09 pm

   Wauw! Echt? Wat goed zeg! Dat zou voor mij ook zo goed zijn… maar de motivatie hiervoor vinden… lastig!

 5. oktober 27, 2017 / 5:30 am

  Hier gaat het ook even minder met het sportief zij helaas, ik vind gewoon de zin niet om te gaan 🙁 Proberen wel wat meer op mijn eten te letten ook!

  • Marieke
   Auteur
   oktober 29, 2017 / 9:11 pm

   Ja.. dat is hier dus precies zo! Heb zoveel smoesjes klaarstaan! Vanavond wel n uurtje gewandeld.. beter iets dan niets 😉

 6. oktober 27, 2017 / 5:48 am

  Ik wens je veel succes! Op dit moment ben ik ook bezig met gezonder leven en meer sporten en tot nu toe met succes 🙂

  • Marieke
   Auteur
   oktober 29, 2017 / 9:11 pm

   Kom maar op met je tips…..

 7. oktober 27, 2017 / 10:02 am

  Gezonder eten geeft je betere energie, ik merk dat vaak als ik of chips eet of iets gezonder eet haha. Ik vind het lastig soms. Maar ik heb vorige week het sporten weer opgepakt, heb het een beetje laten zitten na mijn ongeluk, maar ik MOET ook van mijn fysio

  • Marieke
   Auteur
   oktober 29, 2017 / 9:12 pm

   Wat goed dat je het weer hebt opgepakt. Ik merk dat ook als ik eenmaal weer in de gezonde ‘flow’ zit. Moet daar dus vooral weer even inkomen…

 8. oktober 28, 2017 / 1:10 pm

  Ik probeer zoveel mogelijk water te drinken en in de winter wordt dat dan thee

  • Marieke
   Auteur
   oktober 29, 2017 / 9:12 pm

   Ja.. dat is het enige dat bij mij ook goed gaat!

 9. oktober 28, 2017 / 2:21 pm

  Mooie doelen zeg, ook wel haalbaar lijkt mij. Gezond eten doe ik al, vega en veel groenten en fruit. Sporten kan helaas niet meer maar ben begonnen met nieuwe challenge en dat voelt nu al positief: geen wijn meer, geen alcohol. Ben dol op wijn maar het zijn er te makkelijk te vaak ‘even eentje’. Word er moe van en mijn huid wordt slechter, dus klaar de mee.

  • Marieke
   Auteur
   oktober 29, 2017 / 9:13 pm

   Wat een goede challenge! Een hele maand, toch? En daarna? Een beetje minder? Of ga je helemaal stoppen?

 10. oktober 29, 2017 / 8:14 am

  Wat inspirerend om dit te lezen. Heel veel succes met het hale van jouw doelen!

  • Marieke
   Auteur
   oktober 29, 2017 / 9:13 pm

   Dank je wel!!

 11. november 1, 2017 / 5:43 pm

  Momenteel voel ik me ook niet zo gezond en fit, maar ik heb er ook gewoon de tijd niet voor. Na de feestdagen wordt alles wat rustiger en kan ik weer meer met sporten bezig zijn.

 12. november 20, 2017 / 7:47 am

  Ik hou me gezond en fit sinds ik de weegschaal heb buiten gegooid en met niet meer druk te maken in mijn bikinilijf. Dat werkt het beste heb ik gemerkt, als ik de focus niet op eten of beweging leg gaat het zelfs vlotter om gezond en in beweging te blijven omdat ik het doe omdat ik het wil op dat moment. Ik fiets veel met de fietskar en nu met een 2 jarige die overal naar toe loopt is de dierentuin een echte work out!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489