Bloggen is makkelijker en moeilijker dan je denkt…

Bloggen is makkelijker en moeilijker dan je denkt…

Bloggen is zowel makkelijker en moeilijker als je denkt! Na een heleboel opmerkingen uit mijn omgeving leek het mij een leuk onderwerp om tocht een keer wat aandacht aan te besteden. Dit moment is nu gekomen! In deze blogpost zal ik uitleggen waarom bloggen soms makkelijker is dan je denkt, maar ook veel moeilijker kan zijn dan je denkt. Klinkt tegenstrijdig hè? Lees maar even verder, dan komt het allemaal goed ;-). 

Bloggen, makkelijker dan je denkt! 

Voordat ik begon met bloggen wilde ik het al een hele tijd. Al vanaf mijn 15e, toen nog groot fan van Sex and the city. Ik zag Carrie in de serie altijd een blog bijhouden (column schrijven) en dat leek mij ook geweldig. Ondertussen schreef ik toen vooral hele dagboeken vol met – als ik nu teruglees – hele onzinnige verhalen. Maar goed! Heerlijk dus! Ook de tv serie Awkward maakte mij nog enthousiaster over het bloggen. Dat wilde ik ook! Lekker al mijn gedachten van me afschrijven! Toch deed ik het niet.. Ja, nu! Pas jaren later.

Het leek mij namelijk altijd heel erg lastig om te beginnen met bloggen. Ik wist niet goed hoe ik ermee moest beginnen. Hoe maakte je dan een website? Hoe doe je dat met de hosting? En ga zo nog maar even door! Toen ik uiteindelijk begon bleek dit allemaal heel erg mee te vallen. Alle praktische zaken waren binnen enkele dagen geregeld. Iedereen kan beginnen met een gratis wordpress account. Als jouw grootste doel is om lekker van je af te kunnen schrijven en je al kunt genieten van het schrijven voor jezelf en misschien een handjevol vrienden, dan is bloggen waarschijnlijk makkelijker dan je denkt.

Het is goed om als startende blogger eerst maar eens te kijken of het echt zo leuk is als je denkt. Het kan je namelijk ook weleens tegenvallen. Zo kom ik op mijn volgende punt!

Bloggen, moeilijker dan je denkt! 

Zo makkelijk als het er in de tv series uitziet is het (voor mij in ieder geval) helaas niet altijd. De eerste maand dat ik begon met af en toe een verhaaltje typen vond ik het al erg leuk om te zien dat er 20 mensen waren die mijn blog hadden gelezen. Ook als iemand een reactie achterliet werd ik daar best blij van. Ik merkte bij mezelf dat ik mijn doel toch wel wilde bijstellen. Van het ‘bloggen voor mezelf en wat vrienden’  naar ‘misschien toch wel kijken hoever ik hiermee kan komen…’. En juist dit laatste zorgt ervoor dat het voor mij soms best een uitdaging is. De lat hoog leggen voor jezelf (door jezelf en soms ook door anderen) maakt dat het bloggen nog best weleens moeilijker kan zijn dan je denkt. Als echte perfectionist ben ik niet snel tevreden.

Even wat meer uitleg…

Er zijn dagen dat ik in een half uurtje zo een prima blog op papier heb, maar er zijn ook dagen waar ik letterlijk geen woord op papier krijg. De eerste maanden vond ik dit niet zo erg. Ik deed het alleen als ik daar zin in had. Toen ik mijn lezers zag groeien, voelde ik mij ook verantwoordelijk om leuke en goede blogs neer te zetten. Dit maakt dat ik nu af en toe best wel eens stress heb dat ik nog geen 3 blogs heb geschreven voor een bepaalde week.

Veel mensen denken dat bloggers ‘zomaar’ van alles krijgen. Nu is het inderdaad steeds vaker zo dat ik dingen krijg. Dit vind ik erg leuk, maar is zeker niet mijn hoofdreden om te bloggen. Daarnaast krijgen bloggers ook nooit iets ‘zomaar’. Er wordt vrijwel altijd een tegenprestatie verwacht in de vorm van een blog, review of het delen op social media. Dat bloggen ook best hard werken kan zijn en veel creativiteit vraagt vergeten veel mensen. Ook het wegwijs worden in de wereld van het bloggen vond ik een flinke uitdaging. Nog steeds leer ik iedere keer weer nieuwe dingen.  Mensen die denken dat bloggen een eitje is zou ik willen uitdagen om het zelf ook eens een tijdje te proberen!

Bloggen, absoluut de moeite! 

Ondanks de moeilijke momenten die ik zeker ook ervaar, zou ik er niet mee willen stoppen. Ik krijg er namelijk heel veel voor terug. Het schrijven van persoonlijke blogs geven mij de meeste voldoening. Toch vind ik het ook leuk om blogs te schrijven die iets verder van mij afliggen. Ik hoop mij op deze manier altijd weer een stukje verder te ontwikkelen.

Inmiddels blog ik alweer ruim 15 maanden en hoop ik dit nog heel lang te kunnen blijven doen! Mocht je ook serieuze plannen hebben om te beginnen en weet je niet goed hoe je de stap kunt zetten? Stuur me dan gerust een berichtje!

 

*uitgelichte afbeelding komt van Pexels

Comments

comments

Delen:

2 Reacties

  1. mei 13, 2018 / 12:29 am

    Hoi,
    helder verwoord, je bent al een eind gekomen ondanks dat het soms moeilijk is. Soms loop ik er tegenaan dat ik even geen inspiratie heb. Maar ik heb nog niet zoveel bezoekers. Lijkt me best voelen als een druk nu en dan.

    Groetjes

  2. mei 13, 2018 / 8:28 am

    Een heel herkenbaar verhaal! Ik blog nu zo’n 5 jaar (bijna!) en heb vele ups en downs gekend. Maar toch blijf ik passie voor het bloggen houden. Ik vind het wel altijd heel vervelend als ik echt graag wil bloggen maar er geen creativiteit uit mijn vingers komt. Wel geleerd om het naast me neer te leggen, dan krijg ik sneller weer de inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489