Borstvoeding: van NOOIT meer (!) naar toch nog een keer

Borstvoeding: van NOOIT meer (!) naar toch nog een keer

Borstvoeding. Als ik ergens een negatieve ervaring mee heb dan is dat het wel. Kolven, bijvoeden, borstontsteking, spruw en uiteindelijk het teruglopen van de voeding. Dat alles in combinatie met een huilbaby maakte van mijn kraamtijd met Noah een hele pittige tijd waar ik niet met enorm veel plezier op terugkijk. In deze blog kun je lezen hoe dit was.

Ik had dan ook besloten om deze keer geen borstvoeding te geven aan ons tweede kindje. Een blije en rustige mama leek mij beter voor de baby.

En toen bedacht ik me…

In de afgelopen weken heb ik me bedacht. Het is niet zo dat mijn hormonen mij de baas zijn geworden en ik nu opeens denk dat borstvoeding toch geweldig gaat worden. Als ik eerlijk ben zie ik er best een beetje tegenop. Toch wil ik – als ons kindje zoals verwacht een prematuur kindje gaat worden – nog eens een goede poging tot borstvoeding (kolven) doen.

Live voeden zal het dan de eerste tijd niet worden. Ik moet me dus voorbereiden op een lange periode van kolven.

Wat is er anders?

De reden dat ik me heb bedacht is de gezondheid van ons kindje. Moedermelk is beter dan kunstvoeding en zeker als je kindje zo klein en kwetsbaar is kunnen die eerste weken het verschil maken.  Daarnaast blijft ons kindje mogelijk een hele tijd in het ziekenhuis. Het enige wat ik dan nog kan doen is borstvoeding geven. Die gedachte geeft mij een bepaalde motivatie om het in ieder geval te proberen.

Tips

Of het deze keer goed op gang gaat komen weet ik niet. Ook weet ik niet hoe lang ik het vol ga houden en of ik wil blijven voeden als ons kindje thuis is. Ergens hoop ik op een mooie(re) en positieve ervaring dan bij Noah. Het zou fijn zijn om meer rust te ervaren bij het kolven en borstontsteking en spruw te voorkomen.

Heb je tips om van mijn periode van kolven en borstvoeding een groot succes te maken? Ik hoor het alvast ontzettend graag!

Morgen ben ik 28 weken zwanger en ik hoop heel erg dan ons kindje nog een paar weekjes verder mag blijven groeien. Zo niet, dan wordt het dus maandenlang kolven en zijn jullie tips heel erg welkom!

 

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

  1. oktober 22, 2018 / 6:30 pm

    Koop een echt goede kolf. In het ziekenhuis zal je een kunnen gebruiken gok ik, maar ik vond een kolfconsult echt iets toevoegen. Kunnen uitproberen scheelt zo veel, want er zit nogal verschil tussen kolven. Hou een korte lijn met een lactatiekundige die ook geregistreerd is. En lees over borstvoeding. Ik denk graag privé verder met je mee als je wil overigens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489