Dag van de kinderwens! – Teken de petitie!

Dag van de kinderwens! – Teken de petitie!

Afgelopen zondag was het Moederdag. Ik vind het mooi dat dit soort dagen bestaan. Het is namelijk heel goed om stil te staan bij hoe mooi het moederschap is en hoe bijzonder en dankbaar wij mogen zijn dat we moeder mogen zijn.

Vandaag is het de dag van de kinderwens. Net als bij Moederdag vind ik ook deze dag erg belangrijk. Het is goed dat we ons realiseren dat het niet vanzelfsprekend is om ouders te worden. Dat er ontzettend veel mensen rondlopen met een grote kinderwens. Wensmama’s die afgelopen zondag een zware dag hebben gehad vol verdriet en frustratie dat het hen nog niet is gegund om ook een ontbijtje en zelfgemaakt knutselwerkje of gedichtje op bed te krijgen.

Mijn verhaal

Ook ik ben jarenlang een wensmama geweest. Ik had een hele leuke baan, nog een studie gedaan, een goede en stabiele relatie met een fantastische man en een mooi huis. En toch was ik ontzettend verdrietig. Mijn allergrootste wens, het krijgen van een kindje, leek maar niet te lukken. Dag in dag uit zag ik vrouwen met mooie zwangere buiken of kinderwagens. Ook voor mij was het niet gemakkelijk om alle blije moeders te zien op social media met moederdag.

Jaren later – toen ik een positieve zwangerschapstest had – beloofde ik mezelf één ding. Ik zou altijd dankbaar zijn voor het kindje wat in mijn buik mocht groeien. Iedere Moederdag zou ik vieren.

Mijn grote wens voor mensen met een kinderwens

Wat ik zeker weet is dat ik nooit zal vergeten hoe het is om wensmama te zijn. Natuurlijk ben ik nu niet verdrietig meer. Voel ik die frustratie en wanhoop niet meer en is mijn allergrootste droom uitgekomen.  Wat gun ik het dat de droom van iedere wensmama uit mag komen!

Deze blog schrijf ik vooral om mijn steun aan jullie te betuigen. Om te laten weten dat ik aan jullie denk en met jullie meeleef. Dat veel mensen geen idee hebben hoe zwaar het is. Dat ik niets liever wil dan dat ook jullie met een mooiere zwangere buik en een kinderwagen mogen lopen. Dat het op de snelweg langs de Prénatal rijden geen pijn meer doet, maar dat je er kunt gaan winkelen om al je babyspullen uit te zoeken. Ik blijf voor jullie duimen. Voor jullie allemaal! Hopelijk zijn er mensen in jullie omgeving die jullie vandaag een beetje in het zonnetje zetten. Weet dat ik in gedachten bij jullie ben!

 

Laten wij met elkaar van de ‘Dag van de kinderwens’ een officiële dag maken! Jullie verdienen het! Teken de petitie!

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

  1. Anneke Knuppe
    mei 18, 2018 / 6:52 am

    Mijn schoondochter maakt momenteel ook hetzelfde mee het wil maar niet lukken. Ze had het met moederdag ook zo moeilijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489