De ogentest! Heb jij al geoefend?

ogentest consultatiebureau

Afgelopen week was het dan zover. We moesten er 3 jaar op wachten en EINDELIJK waren we dan aan de beurt voor de ‘gevreesde’ ogentest. Als brave moeder had ik met mijn peuter al wat plaatjes bekeken in het boekje van het consultatiebureau. Ik voelde me helemaal voorbereid. Deze keer zou ik ze te slim af zijn. Of toch niet…?

Lekker retro

Het eerste wat me opviel tijdens het ‘oefenen’ van de plaatjes was dat de afbeeldingen wel erg retro waren. Bij bepaalde plaatjes wist ik zelf ook niet precies wat ze dan wilden horen. Net als bij puzzelboekjes was ik al hard op zoek naar de antwoorden achter in het boekje. En wat denk je? Nergens te vinden… Is het een fluitketel? Een theepot? En een kerktoren? Of…? Waarschijnlijk een test om hoogbegaafde peuters en moeders eruit te kunnen filteren. Dat zijn we dus alvast niet.

Hét moment van de test

Op de laatste dag van de voorjaarsvakantie waren we aan de beurt. Mijn peuter kreeg een flitsende piratenbril (jaja, zo probeerde ze er toch nog iets leuks van te maken) en keek me vragend aan. Of dat was vanwege de bril of dat hij geen idee heeft wat piraten zijn laat ik maar even in het midden. Vervolgens moest hij kijken naar een plaat met afbeeldingen. En wat denk je? Nergens een fluitketel, kerktoren of andere retro afbeelding te bekennen. Wij keken naar de plaat van de afbeeldingen met een cirkel, een vierkant, een soort appel (denk ik) en een huis. Ik weet niet wie er meer verrast was, mijn peuter of ik.

Hebben jullie niet geoefend????!

Mijn peuter benoemde braaf de afbeeldingen; rondje, vierkant, huis en eh… hartje (daar leek de appel best wel op). Helaas ging het niet snel genoeg volgens de mevrouw van het consultatiebureau. Ze was redelijk verbolgen over het feit dat we niet hadden geoefend. Wij mogen binnenkort op herkansing. Ze vroeg me om een foto te maken en de komende weken thuis even de afbeeldingen te oefenen. Ze kon wel merken dat we dat nog niet hadden gedaan…

Om alle mama’s van Nederland wat ellende te besparen deel ik voor jullie de foto. Ik kan het niet laten om het jullie toch even te vragen: ‘Heb jij al geoefend?’ 😉.

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489