Geslacht van je kindje voorspellen? Doe de Baking Soda test!

Geslacht van je kindje voorspellen? Doe de Baking Soda test!

 

Op internet vind je steeds meer manieren om het geslacht van je kindje al voor de geboorte te voorspellen. Een heleboel bakerpraatjes doen de ronde over de manier waarop de buik groeit, of je wel of geen puistjes krijgt (meisjes nemen de schoonheid weg van de moeder) en of je trek hebt in zoet of zout eten. Daarnaast heb je ook nog de Chinese kalender die het geslacht van je kindje feilloos zou kunnen voorspellen. De Baking Soda test vond ik toch wel één van de meest bijzonder. Benieuwd of het werkt? Wij deden de test! 

Broertje of zusje voor Noah

Wij weten nog niet of we een zoon of een dochter krijgen. Stiekem ben ik wel een klein beetje nieuwsgierig. Een hele sterke voorkeur is er niet, we zijn dankbaar dat we een kindje mogen krijgen, maar er zit toch wel een verschil tussen een zoon of een dochter. Dat we het nog niet weten is omdat ik het idee van een verrassing bij de bevalling enorm leuk vind. En toch heb ik (net als waarschijnlijk veel andere moeders) al best eens gegoogled op die verschillende bakerpraatjes. Een paar weken geleden kwam ik een hele bijzondere tegen; de Baking Soda test. Omdat ik nog niet weet wat het geslacht van mijn kindje gaat worden heb ik de test niet zelf gedaan. Melissa, inmiddels bevallen van een prachtige dochter heeft de Baking Soda test gedaan. Benieuwd of de geslachtsecho vanaf nu niet meer nodig is? Lees dan maar even verder…

De test

Voor de doe het zelf mama’s zal ik stap voor stap beschrijven hoe je deze test ook thuis kunt doen.

Wat heb je nodig:

 • 2 glazen
 • Baking Soda (kun je kopen bij de drogist)
 • Ochtendurine

Zo werkt het:

In de ene beker stop je de Baking Soda en in de andere beker de urine. Zorg ervoor dat de hoeveelheden urine en Baking Soda gelijk zijn. Giet dan de beker urine in de Baking Soda. Gaat de Baking Soda bruisen? Dan wordt het een jongen. Niet? Dan is er een meisje op komst. De urine bij een jongen zou namelijk zuurder zijn dan bij een meisje.

De test van Melissa

Hieronder een foto van de test van Melissa:

 

Volgens de Baking Soda test krijgt Melissa een… JONGEN!!! Huh? Ja! Bij haar klopte de test dus in ieder geval niet ?. Zeker leuk om eens te proberen, maar mocht je deze test doen, wacht dan nog even met het inkopen van te veel roze en blauwe spulletjes. Er is een kans dat de uitslag niet helemaal klopt! ?.

Heb jij deze test ook eens gedaan? En klopte de uitslag bij jou?

 

Comments

comments

Delen:

4 Reacties

 1. Anja
  februari 21, 2019 / 8:11 am

  Hallo, ik heb de test ook gedaan met ochtendurine, en deze zei meisje. Alleen in de avond ging hij weleens bruisen, maar dan heb ik wat gegeten, dus lijkt me geen zuivere test. Alle andere testen wijzen op een jongen en mijn voorgevoel ook. Een jongen zou ook beter kloppen met de dag van conceptie. Nu begrijp ik iets niet aan de Baking soda test. Er wordt gezegd dat bij een jongen de urine zuurder is. Maar: ik lees op vele websites dat je ook kunt kijken naar de PH waarde van de ochtendurine: PH 4-6 zou op een meisje wijzen, PH 7-9 op een jongen. De urine zou bij een meisje juist zuurder zijn! Bij een jongen meer alkalisch/basisch. Diit wordt bevestigd door veel verloskundigen en klopt vaak. Dus ik begrijp het niet helemaal.
  Kan iemand dit verklaren? Klopt de baking soda test dan wel? Groetjes, Anja

  • Lise
   februari 21, 2019 / 9:16 am

   Goede vraag, Anja! Dat zou ik ook heel graag willen weten!

  • Ria
   februari 25, 2019 / 8:09 am

   Inderdaad, dit vind ik ook verwarrend. De urine zou bij een meisje juist zuur zijn (ph 4-6) en bii een jongen basisch (ph 7-9). Hoe zit dat dan bij de baking soda test? Ben benieuwd wat de blogschrijfster hierover denkt? Of iemand anders een idee?

   • Marieke
    Auteur
    maart 27, 2019 / 8:02 pm

    Dat is inderdaad wel verwarrend.. Hier heb ik ook niet direct een goed antwoord op. Iemand anders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489