Kijkje in de babykamer

Kijkje in de babykamer

Een roomtour van de babykamer? Huh? Nu? Ben ik daar niet een beetje laat mee? Tsja, misschien wel.  En toch vind ik het leuk de kamer van Noah met jullie te delen.  Gisteren zat ik Noah voor te lezen op de schommelstoel. Ondertussen keek ik rond in zijn kamertje. Nog iedere dag ben ik blij met de keuzes die wij hebben gemaakt. Een aantal van deze keuzes wil ik graag met jullie delen.

Babykamer

Toen ik zwanger was kon ik niet wachten met het beginnen aan de babykamer. Urenlang was ik op allerlei websites en Pinterest om inspiratie op te doen.

We zijn begonnen met de vloer en de muren. Omdat de vloer boven helemaal aan vervanging toe was hebben we in het begin van de zwangerschap de hele vloer eruit gehaald en zowel de 1e als 2e verdieping opnieuw gedaan. Dit was één van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt. Ik zie dat nu echt niet meer gebeuren…  Zowel de muren als de vloer hebben we neutraal gehouden in grijstinten.

De meubels

Noah heeft een behoorlijke grote kamer. We hebben daarom ook gekozen voor grote meubels. Een lekkere grote commode en een grote kledingkast. De meubels kochten wij op Marktplaats. Ze zijn prima schoon te maken en zien er nog uit als nieuw. Ik ben nog steeds erg blij met zoveel kastruimte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Boven de commode hebben we een plankje hangen. Dit plankje is ook zelfgemaakt. De riemen komen van de Action en de plank van de bouwmarkt. Deze is in dezelfde kleur grijs geschilderd als de muur ertegenover.

Lezen

Het voordeel van lang wensmoeder zijn is dat je kunt nadenken over wat voor soort moeder je wilt worden. Ik droomde er al jaren van om mijn kleintje op schoot te hebben en boekjes voor te lezen. Een schommelstoel en boekenplankje mocht dus niet ontbreken in de babykamer. We maakten zelf leuke wolkenboekenrekjes met als basis de kruidenrekjes van de Ikea. De plankjes schilderden we wit. Dit steekt leuk af tegen de grijze muur.

Slinger

Op het moment dat ik wist dat het een jongetje zou worden wilde ik zelf nog een stoere tekst terug laten komen in zijn kamer. Eerst wilde ik een mooie poster, maar uiteindelijk koos ik toch voor een tekstslinger. Deze tekst vond ik wel heel erg leuk!

Kleur

Toen de kamer bijna klaar was wilden we toch nog wat kleur toevoegen. We hebben gekozen voor (oud)groen. Deze kleur vind ik mooi en kan zowel voor een jongen als een meisje. Ook kunnen we de accessoires gemakkelijk vervangen en de kamer een hele andere uitstraling geven als we kiezen voor een andere kleur. De basis (muur, vloer etc.) hoeft dan niet direct te veranderen.

Wat vond jij belangrijk in de kamer voor jouw kindje? Waar heb jij je inspiratie vandaan gehaald?

Comments

comments

Delen:

25 Reacties

 1. december 13, 2017 / 9:11 pm

  Vind altijd heerlijk om in andermans huizen te kijken. Vind die slinger erg leuk trouwens

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:42 pm

   Dank je wel! Funda is ook één van mijn favorieten… 😉

 2. december 14, 2017 / 7:46 am

  Leuk Marieke! Erg mooi! Ik vind oudgroen ook erg mooi. Het kan inderdaad voor jongens en meisjes. Grappig om te zien dat jullie precies dezelfde ombouw voor de verwarming hebben op de kinderkamer als dat wij hebben voor Emma 🙂

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:43 pm

   Dank je wel! Wat grappig dat de ombouw hetzelfde is. Hebben jullie hem ook zelf gemaakt? Mooi staat dat he? Ben er nog steeds zo blij mee 🙂

 3. december 14, 2017 / 8:08 am

  Mooi! Ik vind oudgroen inderdaad ook een fantastische kleur en lekker neutraal. Jullie hebben zoveel liefde in de kamer gestopt, erg mooi om te zien.

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:44 pm

   Dank je wel! Ja… ik ben echt dol op groen 🙂 Is ook wel te zien aan deze website trouwens 😉

 4. december 14, 2017 / 10:51 am

  Ik vond het belangrijk dat het licht en ruim was en vooral niet te vol of te druk.

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:45 pm

   Dank je wel! Die vond ik ook zo lief!

 5. december 14, 2017 / 11:29 am

  Wij hadden ook altijd een schommelstoel in de babykamer staan. Dat vond ik altijd een heerlijk plekje om samen te gaan zitten en lekker knuffelen en voorlezen

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:47 pm

   Heerlijk is dat he? Doe ik ook iedere avond 🙂 Geniet daar ook zo van!

 6. december 14, 2017 / 12:16 pm

  Ik vind het een hele leuke kamer. Ik mis alleen de overzichtsfoto. Het maakt het voor mij een beetje lastig hoe alles er in zijn totaliteit uitziet.

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:48 pm

   Dat snap ik! Eens kijken of ik die binnenkort nog eens kan delen 🙂 Goede tip!

 7. december 14, 2017 / 12:38 pm

  Prachtig dat oud groen past heel goed bij grijs en wit.
  Gave tekstslinger ook

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:48 pm

   Dank je wel 🙂

 8. december 14, 2017 / 7:13 pm

  Heel lief kamertje! Ben zelf net klaar met de babykamer, vond het zo leuk om te doen! Moet zeggen dat die kleur inderdaad leuk staat, al keur ik ‘m altijd af als ik weer een omslagdoek in die kleur in de hand heb. Grappig!

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:49 pm

   Dank je wel! Ik ben dol op oudgroen en okergeel.De hele benedenverdieping heeft al okergele accessoires.. dus boven oudgroen gekozen 🙂

 9. december 14, 2017 / 8:42 pm

  Superleuk De tekstslinger is leuk en de schommelstoel al helemaal Ik had er ook eentje, heerlijk kneuterig en knus. Prachtig kamertje

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:49 pm

   Dank je wel!!

 10. december 14, 2017 / 8:46 pm

  Supercute en mooie kleurcombinaties. je hebt een heel schattig kamertje bij elkaar gezegd, heel mooi

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:50 pm

   Dank je wel!!

 11. december 15, 2017 / 6:46 am

  Wat een leuk kamertje. Na twee jongens kregen we een meisje. De meubels zijn hetzelfde gebleven maar veel roze accessoires gekocht.

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:51 pm

   Dank je wel! Dan is het handig dat je neutrale meubels hebt, he? Met wat kleine aanpassingen heb je dan zo een echte meidenkamer 🙂

 12. december 15, 2017 / 8:52 am

  Prachtig kamertje heeft Noah! Wij hadden ook grijs als basis met veel wit, vooral omdat we het geslacht niet wisten. Nu ik weer zwanger ben heb ik nog niet veel nagedacht over het kamertje. Binnenkort hebben we een echo en dan kijken we wat gerichter denk ik.

 13. december 18, 2017 / 2:08 pm

  Wat een mooie kamer! Bedankt voor de inspiratie! De tekst op de slinger is echt te leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489