O nee! Bikinistress!

O nee! Bikinistress!

Ken je dat gevoel? Je gaat bikinishoppen, trekt verschillende bikini’s aan en iedere keer als je dan in de spiegel kijkt denk je; mwah… Dit is ‘em niet!

Afgelopen weekend ben ik erachter gekomen dat dit niet de schuld van de bikini’s is, maar dat ik zelf nog even flink aan de bak moet. Wat meer bewegen en gezonder eten zou al een stuk schelen.

Als ik dit zo type klinkt het heel gemakkelijk. Helaas ben ik op sportgebied het type ‘liever lui dan moe’ en ook kan ik erg genieten van barbecueën, een bezoekje aan de Burger King (menu A8 is mijn grote favoriet) en ook op feestjes is eten voor de gezelligheid helemaal mijn ding.

Hier komen mijn smoesjes…

In februari was mijn excuus dat ik net was bevallen en dat ik door de borstvoeding echt even wat extra moest eten. Daarnaast was het slecht weer. Bij mooi weer zou ik echt wel gaan wandelen met de wandelwagen! Fijn zo’n baby…goed voor de beweging!

In maart en april was traplopen vrijwel de enige beweging die ik kreeg.  Ik had last van veel nieuwe mama issues. Gezond eten probeerde ik heel hard wel te doen, maar ik was doller op de pasta, de aardappels en de rijst dan dat ik echt kon genieten van groente. Daarnaast vond ik dat ik – met al die gebroken nachten – af en toe echt even wat lekkers verdiende bij mijn kopje thee.

In mei begon ik weer met werken. Druk, druk, druk… hoe combineren mensen werken, een huis schoonmaken en dan ook nog koken met een gezin? Je raadt het al…. Makkelijk en snel eten zodat ik ook dat weer van mijn lijstje kon afvinken.

En toen was het alweer juni. Hallo bikinistress! De tijd is echt voorbij gevlogen en over een aantal weken lig ik in mijn bikini aan het zwembad! Oei! Mijn weegschaal gaf twee weken geleden 5 kg meer aan dan dat ik van hem gewend ben. Werk aan de winkel dus!

Help!

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered” background_pattern=”otw-pattern-2″]Het bikinishoppen was de schop onder mijn kont die ik nodig had! Hoe krijg ik (zonder crashdieet en het leven van een topsporter) deze kilo’s er in een korte tijd vanaf? Help! Wie heeft er tips? Wat heb jij gedaan om gewicht te verliezen?[/otw_shortcode_quote]

Begrijp me niet verkeerd hoor.. Ik ben een hele gelukkige mama en mijn zoontje vindt mij met 5kg meer ook een geweldige mama. Toch denk ik mij beter te voelen als ik ook die laatste paar kilo’s er nog even vanaf krijg en weer een stukje strakker in mijn vel kom te zitten! Alle tips zijn welkom!

 

Comments

comments

Delen:

26 Reacties

 1. juni 26, 2017 / 7:21 pm

  Ik ben sinds een paar maanden op doktersdieet (i.v.m. ziekte) maar ben daar ook flink van afgevallen. Ik snoep niet meer (tussendoor), drink geen (koolzuurhoudende) frisdranken meer eet nog nauwelijks suikers en plan mijn maaltijden doorgaans dagelijks op het zelfde tijdstip. Oh, en als laatste tip wil ik je nog meegeven om je niet te druk te maken over je gewicht / figuur. Ieder lichaam is een bikini lichaam <3

  • Marieke
   Auteur
   juli 25, 2017 / 9:34 pm

   Bedankt voor je tips! Geen suikers vind ik best lastig… zit in zoveel dingen… Hoe vermijd jij zoveel mogelijk suikers?

 2. juni 26, 2017 / 7:31 pm

  Zorg gewoon dat je een balans vind tussen gezond en af en toe een keertje uit de ban springen. Geniet lekker van je vakantie en je gezin ipv je druk te maken hoe je er uitziet in je bikini. Je hoeft niet mee te doen aan de miss verkiezing, dus niemand die er echt op let. Die glimlach en een twinkeling in je ogen maakt je echt mooi

 3. juni 26, 2017 / 7:47 pm

  Bikinistress… Brrr elk jaar opnieuw helaas. Ik drink geen cola meer en probeer gezond te snacken. Dit helpt bij mij.

 4. juni 26, 2017 / 7:50 pm

  Je bent nog naar net bevallen, dan mag je niet ‘zeuren’ 😉 maar snap je wel! Gezond eten en sporten klinkt makkelijk, maar is het NIET! helemaal niet met kinderen, vind ik…

  • Marieke
   Auteur
   juli 25, 2017 / 9:33 pm

   haha.. Alweer een half jaar geleden hoor… Vind zelf dat het nu wel klaar is. Ik ben al blij als ik uberhaupt heb gegeten en t huis enigszins schoon is.. Moet mijn draai nog een beetje vinden geloof ik..

 5. juni 26, 2017 / 8:09 pm

  Doe waar je je fijn bij voelt. Soms is je lichaam veel mooier als je 5 kilo zwaarden bent. Dat verschilt zo vaak. Zolang je maar geniet <3

 6. juni 27, 2017 / 4:57 am

  Ik ga elke ochtend hardlopen en let er op dat ik niet te veel snoep. Maar mijn belangrijkste oplossing is: gewoon een tankini kopen : )
  Net zo makkelijk! En die is een stuk flatteuzer.

  • Marieke
   Auteur
   juli 25, 2017 / 9:31 pm

   Wauw! Elke ochtend? Wat goed zeg! Ik moet ook echt eens van de bank afkomen… Thanks voor de tips!

 7. juni 27, 2017 / 12:07 pm

  Ik heb geen bikinistress omdat ik heb opgegeven dat ik ooit een goed passende betaalbare bikini ga vinden. 😉 Ik heb met mijn cupmaat namelijk altijd het probleem dat de standaard bikini’s net pleisters lijken… 😉

 8. juni 28, 2017 / 5:54 pm

  Ik ben nog steeds aan het vechten tegen de extra kilo’s, maar wie weet komt dat ooit nog goed. Ik heb twee prachtige jongens, dus ik maak me er niet zo druk meer om.

 9. juni 28, 2017 / 8:55 pm

  Het is waar jij je goed bij voelt. En als dat een paar kilo minder is is dat je doel! Ik ben curvy en ik draag een hele mooie badpak.

 10. juli 24, 2017 / 7:30 pm

  Oeh bikini’s passen vind ik zelf ook niet zo leuk. Heb gelukkig laatst een mooie gevonden!

 11. juli 24, 2017 / 8:30 pm

  Heel herkenbaar! Gelukkig heb ik nu wel de motivatie gevonden om 2x per week te gaan sporten en doordeweeks iets minder te snoepen.

  • Marieke
   Auteur
   juli 25, 2017 / 9:31 pm

   Goed bezig zeg! Ik wil ook echt weer gaan sporten! Dan voel je je direct al beter!

 12. juli 25, 2017 / 4:51 am

  Bikini’s passen is zeker geen genoegen! Ik zie dan ook altijd van alles zitten wat niet zo mooi is. Tankini’s vind ik net zo fijn : )

 13. juli 25, 2017 / 5:48 am

  Neem nog even de tijd om in je mama ritme te komen, je komt vanzelf op een punt van “nou is het genoeg”, tot die tijd kies je toch gewoon voor een leuk badpak?! Is helemaal in en je hebt keus genoeg. 😉 fijne vakantie x

  • Marieke
   Auteur
   juli 25, 2017 / 9:30 pm

   Ja… En ik draag ook gewoon iets over mijn bikini heen als ik niet in het water ben… 🙂

 14. juli 25, 2017 / 6:54 am

  Haha, heel herkenbaar! Ik zit wel lekkerder in m’n vel, maar merk wel dat ik mijn buik nog net iets strakker wil. Je stelt het sporten steeds uit en uiteindelijk is het ineens zomer en dan denk je: shit, had ik nu toch maar eerder begonnen. Ach, volgend jaar beter! 🙂

  • Marieke
   Auteur
   juli 25, 2017 / 9:29 pm

   haha.. Denk idd dat ik volgend jaar zomer die bikinibody ga hebben… Nu is alleen het bovenste gedeelte wel ok;-)

 15. juli 25, 2017 / 6:59 am

  Beste tip tijdens de zomermaanden is denk ik frisdrank schrappen en gaan voor infused water, daarnaast natuurlijk bewegen…. Succes en vooral: geniet van alle andere dingen!

  • Marieke
   Auteur
   juli 25, 2017 / 9:28 pm

   Frisdrank schrappen: check! Dronk het al niet zo vaak..maar sinds twee weken helemaal niet meer gedronken! Bewegen moet ik nog mee beginnen… Bedankt voor de tip! Genieten doe ik gelukkig zeker!

 16. juli 25, 2017 / 8:33 am

  Leuke blog. Bikinistress is niet zo fijn. Ik hoord iets over pilates met afvallen. Ik heb nog geen ervaring met dit. Succes meid als je kunt genieten is het goed.

  • Marieke
   Auteur
   juli 25, 2017 / 9:27 pm

   Bedankt voor de tip! Ik ga me er eens in verdiepen!

 17. juli 25, 2017 / 10:28 pm

  je ziet er zo goed uit als dat je jezelf voelt, als je dat in je hoofd houd dan staat alles prachtig!

 18. juli 26, 2017 / 5:27 pm

  Ik snap je helemaal maar zolang je je goed voelt is dat toch het belangrijkste?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489