Deze heerlijke kip pitas zijn perfect om te maken na een lange werkdag of een drukke dag met de kinderen. Ze zijn ongeveer net zo snel klaar als een diepvriespizza, maar dan toch een stuk lekkerder en gezonder. De kip pitas zijn gevuld met kip, ui, paprika, courgette, sla, cherry tomaatjes en komkommer. Dit recept viel hier deze week goed in de smaak. Fijn om toch lekker te eten na een drukke werkdag.
Dit heb je nodig voor 8 (XL) pitas:
- 600 gram kipfilet
- 8 pitabroodjes (XL)
- 3 teentjes knoflook
- zout
- peper
- olijfolie/zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 paprika
- 2 eetlepels ketjap manis
- sla
- komkommer
- cherry tomaatjes
optioneel:
- 1 tl cayennepeper (voor een pittige smaak)
- 1 tl paprikapoeder
- knoflooksaus
Zo maak je het:
Stap 1:
Het beste kun je de kip van tevoren even marineren. Zelf heb ik dit in de ochtend gedaan voordat ik aan het werk ging. Snijd de kipfilet in blokjes en leg de kip in een kom met twee eetlepels ketjap en wat olie. Pers de knoflook en verdeel dit over de kipfilet. Bestrooi de kip met zout en peper (en eventueel cayennepeper en paprikapoeder voor een pittigere smaak). Roer vervolgens alles goed door en laat de marinade even lekker intrekken. Dit hoeft echt geen hele dag, maar minimaal 30 minuten.
Stap 2:
Snipper ondertussen de ui en snijd de andere groenten (paprika, courgette, tomaat en komkommer) in kleine blokjes. Bak de ui op laag vuur totdat het een beetje bruin wordt. Voeg vervolgens de gemarineerde kop toe en bak deze totdat hij aan alle kanten mooi goudbruin is. Voeg vervolgens de paprika en de courgette toe en bak deze een paar minuten mee.
Stap 3:
Verwarm nu de pitas volgens de bereidingswijze op de verpakking en snijd ze aan de bovenkant open. Vul elke pita met sla, blokjes komkommer en cherry tomaatjes. Schep hier als laatste het kipmengsel bovenop.
Wij zijn geen echte ‘sausmensen’ en hebben dit recept dus zo gegeten. Mocht je wel van een sausje houden, dan is knoflooksaus een lekkere combinatie bij dit gerecht!
Eet smakelijk!