Terugblik op 2017…

Terugblik op 2017…

En dan is het plotseling alweer december en mag ik met jullie terugkijken op hoe het afgelopen jaar voor mij geweest is. De ups en downs delen, de dingen die ik zeker wil behouden en ook de dingen die ik totaal anders wil aanpakken.

Kerstvakantie 2016/2017

Het nieuwe jaar begon voor mij niet heel erg goed. Ik was net begonnen met mijn zwangerschapsverlof toen al met 32 weken de weeën (en ontsluiting) begonnen. Dit in combinatie met een hele heftige jeuk. Na twee weken kwam ik erachter dat het zwangerschapscholestase was. Veel ziekenhuiscontroles, koude douches, crème, pillen en heel veel jeuk volgden. Op 25 januari werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Na 5 nachten niet slapen was de jeuk niet langer houdbaar. De volgende dag zou ik worden ingeleid.

26 januari 2017

De allermooiste dag van dit jaar.. wat zeg ik…van mijn leven! Om 8:00u werden mijn vliezen gebroken en werden mijn weeën opgewekt. Na een urenlange weeeënstorm (die na al die jeuk niet eens zo heel vreselijk aanvoelden) werd om 15:01 Noah geboren. Ons lieve mooie kleine mannetje waar we zo lang op hadden gewacht. Mijn grootste wens ging dit jaar in vervulling. Dit maakte 2017 in januari al onvergetelijk. Eigenlijk wilde ik graag thuis bevallen. Toch was de ziekenhuisbevalling heel erg fijn. Ook de twee dagen die we nog moesten blijven bevielen mij heel erg goed. Heerlijk ook dat ik daarna thuis nog 5 dagen een fantastische kraamzorg had!

Februari – maart- april

In februari begon ik met bloggen. De heftigheid van het moederschap overviel me af en toe. Ik voelde de behoefte om dit met jullie te delen.

Deze maanden had ik nog zwangerschapsverlof. Meer dan ik had verwacht moest ik wennen aan het moederschap. De borstvoeding ging niet zoals ik had gehoopt, Noah huilde heel erg veel en de slapeloze nachten begonnen zijn tol te eisen. Twijfels of ik ooit wel een goede moeder zou worden en hoe ik ooit naar mijn werk terug moest gaan als Noah zo zou blijven huilen. En wilde ik dat überhaupt nog wel, terug naar mijn werk? Ook overleed mijn oma in deze periode.

Mei- juni

In mei kwam mijn schoonmoeder voor 9 weken logeren en helpen met Noah. Wat een verademing was dat. Ik kon rustig beginnen met werken. De combinatie tussen werken en mama zijn lukte mij gelukkig erg goed. Heerlijk om er af en toe ook even uit te zijn. Met Noah ging het gelukkig steeds wat beter. Eind juni begon ik wel met solliciteren op een baan in de buurt. Dat vond ik met zo’n kleintje wel een hele fijne gedachte.

Juli – augustus

Veel sneller dan gedacht heb ik inderdaad een nieuwe baan op een school op 2 minuten loopafstand van mijn huis! Wauw! Zo dankbaar! Ook wel dubbel… na 10 jaar afscheid nemen van mijn collega’s, ouders en kinderen die ik al een hele tijd ken. Loslaten is niet mijn sterkste kant.

In juli ook onze eerste echte vakantie als gezin in Fuerteventura. Wat mij betreft ook echt 1 van de hoogtepunten van dit jaar. De hele zomervakantie vond ik heerlijk. Lekker samen tijd doorbrengen en echt even genieten van alle ontwikkelingen die Noah doormaakt.

September- oktober – november

In september ging Noah voor het eerst naar de gastouder. Opnieuw een stukje loslaten. Gelukkig heeft hij het hier heel erg naar zijn zin. Ik laat hem hier dan ook in vertrouwen achter. De combinatie werken en mama zijn is nu wel even wennen zonder mijn schoonmoeder. Toch heb ik daar nu mijn ritme in gevonden. Naast de gastouder is nu mijn moeder een rots in de branding op onze werkdagen. Noah heeft veel lieve oma’s en opa’s! De bofkont!  Deze maanden merk ik dat niet alleen Noah steeds meer aan het klimmen is, maar dat ik ook zelf het gevoel heb weer dingen te bereiken. Ik ben meer en meer gewend aan het moederschap en geniet enorm van mijn momenten met Noah.

December

En dan is het dus alweer december. Dit mooie jaar vol (met name) hoogtepunten is omgevlogen. Ook in deze maand komen er weer veel hoogtepunten aan. Noah zijn eerste feestdagen en de voorbereidingen voor zijn verjaardag in januari. Ik ben dankbaar voor dit mooie jaar.

Vooruitblik 2018

Ook in 2018 hoop ik weer zo’n prachtig jaar te hebben. Er zijn wel een aantal dingen die ik graag anders wil doen. De balans vinden tussen werk en privé vind ik heel belangrijk. Ik wil er thuis nog meer zijn voor Noah. Daarnaast wil ik meer rust in mijn hoofd. Een (strakkere) planning helpt mij daarbij. Hier wil ik dus aan werken.

Op bloggebied ga ik nieuwe doelen stellen in 2018. Deze zal ik rond de jaarwisseling met jullie delen. In 2017 ben ik gestart met bloggen. Echte doelen had ik toen nog niet. Dat mijn blog zo zou groeien en dat ik zoveel leuke samenwerkingen zou mogen hebben had ik absoluut niet verwacht! Ondanks de twijfels die er zeker af en toe zijn geweest, vind ik het bloggen veel te leuk om ermee te stoppen!

Ook in 2018 hoop ik weer zoveel mooie mensen te ontmoeten. 2017 was het jaar van vele nieuwe ontmoetingen… privé, werk en blog. Ik ben klaar voor 2018!

Comments

comments

Delen:

23 Reacties

 1. december 18, 2017 / 8:45 pm

  Wat een leuk artikel om te lezen Marieke. Ik ben fan van je blog dus gelukkig ga je er zeker mee door 🙂 Ik denk dat je in een jaar tijd een mooie site hebt neergezet met leuke artikelen. Daar mag je best trots op zijn! En je kleine mannetje zal in Januari alweer 1 jaar worden. Wat gaat de tijd snel he?!

  • Marieke
   Auteur
   december 18, 2017 / 8:53 pm

   Dank je wel! Wat leuk om te horen dat je mijn blog blijft volgen! 🙂 liefs!

 2. december 18, 2017 / 8:46 pm

  Hopelijk kun je in het nieuwe jaar genoeg balans vinden en is er weer genoeg om van te genieten!

 3. december 18, 2017 / 8:46 pm

  Wat een prachtige terugblik. Volgende maand wordt Noah alweer 1. Wat fijn dat je een prettige (inmiddels niet meer zo) nieuwe werkplek hebt. Klinkt als mijn verhaal. Toen ik drie maanden mama was kreeg ik ook een nieuwe baan (in het onderwijs) en het was de beste keuze die ik heb kunnen maken! Op een nieuw jaar! Ik hoop in het nieuwe jaar ook weer veel blogjes te mogen lezen.

 4. december 18, 2017 / 11:46 pm

  Wat heb je een mooi jaar gehad en fijn he als je blog zo groeit. Op naar een pracjtige 2018

 5. Vera
  december 19, 2017 / 12:07 am

  Wat leuk zo kan je alles terug kijken en lezen. Ook leuk om later te vertellen.

 6. december 19, 2017 / 1:29 am

  Wat een mooi overzicht van een prachtig jaar! Ik ben fan van jouw blog dus fijn dat je er gewoon mee doorgaat hoor in 2018!!

  • Marieke
   Auteur
   december 26, 2017 / 5:06 pm

   Ahhhh wat lief!! Dank je wel!x

 7. december 19, 2017 / 6:25 am

  Dat is zeker een jaar als je aller liefste wens in vervulling is gegaan! Op naar meer balans in 2018 , maar dat gaat je vast lukken!

 8. december 19, 2017 / 8:15 am

  Wat fijn dat je zoveel aan je schoonmoeder hebt gehad. Lief dat ze zo heeft geholpen. Als ik het zo lees heb je een mooi jaar achter de rug.

 9. december 19, 2017 / 8:15 am

  Leuk om te lezen! Ik herken een hoop. Mijn dochtertje is van 31 januari, ook een inleiding.

  • Marieke
   Auteur
   december 26, 2017 / 5:06 pm

   Wat leuk! Jullie ook al bijna haar eerste verjaardag dus 🙂

 10. december 19, 2017 / 8:17 am

  Wat afschuwelijk dat je zo’n jeuk had! Dat lijkt me echt de hel. Wat kun je toch van alles krijgen door een zwangerschap….

 11. december 19, 2017 / 9:02 am

  Een planning kan zeker helpen voor de rust. Misschien is een planbord een idee? Leuk overzicht van het afgelopen jaar. Ik zou ook graag echte doelen willen maken voor 2018, maar ik zou niet weten wat. Haha.

  • Marieke
   Auteur
   december 26, 2017 / 5:05 pm

   Leuke tip! Nee…is nog best lastig he? Doelen maken…

 12. december 19, 2017 / 7:26 pm

  Mooi overzicht! Hopelijk kun je nog meer balans vinden in 2018! En planningen zullen je vast helpen. Ik ben zelf echt een planning en lijstjes nerd 😀 het geeft zoveel rust en bied (voor mij) echt kansen en extra tijd.

  • Marieke
   Auteur
   december 26, 2017 / 5:05 pm

   Ja!! Helemaal herkenbaar! Ik ben ook altijd echt van de lijstjes. Dit jaar liep het alleen niet altijd even lekker… te veel dingen kwamen er tussendoor nog bij en pasten dan niet meer in de planning! Komend jaar maar iets realistischer zijn 😉

 13. Verena
  december 19, 2017 / 9:01 pm

  Leuk zo’n terugblik. En wat een mooi jaar met de geboorte van je kindje. Alvast een goed 2018 gewenst!

  • Marieke
   Auteur
   december 26, 2017 / 5:04 pm

   Dank je wel! Jij ook!

 14. december 20, 2017 / 7:13 am

  Wat een terugblik! Ik herken de heftigheid van de eerste weken en maanden met een new born, het is ook niet niks! Je jaar klinkt verder heerlijk, hopelijk is 2018 net zo fijn voor je!

 15. december 21, 2017 / 5:35 pm

  Het afgelopen jaar klinkt als een prachtig jaar voor je! Óp naar 2018 ??

 16. januari 1, 2018 / 10:54 am

  Wat mooi eigenlijk dat je doordat je moeder werd ook ging bloggen. Het is ook een perfecte manier om dingen vast te leggen en bovendien een uitlaatklep.

 17. januari 14, 2018 / 9:12 pm

  Wat een bijzonder jaar is het geweest! Ik wens je ook een heel mooi (blog) jaar in 2018 toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489