Mijn top 5 best gelezen blogposts

Mijn top 5 best gelezen blogposts

Analyseren vind ik heerlijk! Voor mijn werk als intern begeleider op een basisschool mag ik dit gelukkig vaak doen. Bloggen is tot nu toe eigenlijk een vrij spontane activiteit geweest waarbij ik opschreef wat er in mijn hoofd op kwam. Natuurlijk kijk ik ook heus naar de statistieken. Een blogpost die goed wordt gelezen doet mij altijd heel erg goed. Toch een beetje ‘eer van je werk’ zeg maar.

Het eerste half jaar wilde ik vooral zoveel mogelijk verschillende dingen uitproberen. Dit om te kijken wat het best bij mij past en ook om te onderzoeken wat er bij jullie – mijn lezers – past. En daarnaast wilde ik ook gewoon heel graag ervaring opdoen met bloggen.

Om toch een beetje te analyseren wil ik met jullie de 5 best gelezen blogs delen van het afgelopen half jaar.

Top 5:

Op nummer 5:

In de top 5 staat op nummer 5 mijn blog over borstvoeding. Ik deelde mijn ervaring en vertelde waarom ik het nooit meer zou willen doen. Zelf ben ik hier best heel verdrietig over geweest en ervaarde ik dit als falen. Ik kreeg heel veel lieve en begripvolle reacties. Super bedankt!

Op nummer 4:

Als 4e op het lijstje met best gelezen blog staat de blogpost speciaal voor alle wensmama’s. Zelf ben ik heel lang wensmama geweest. Jarenlang ben ik bang geweest dat ik nooit moeder zou worden. Nu geniet ik enorm van alles wat ik met mijn zoontje meemaak en ben ik iedere dag dankbaar dat ik zijn mama mag zijn. Toch voelt het soms ook wel dubbel. In deze blogpost deel ik mijn gevoelens met jullie.

Op nummer 3:

Op nummer 3 de blogpost over het boek dat het leven van mijn zoontje redde. Door het lezen van dit boek kwam ik erachter dat ik zwangerschapscholestase had. De dagen voor de bevalling voelde ik steeds minder teken van leven in mijn buik. Gelukkig kon ik op tijd worden ingeleid doordat ze nu wisten wat het was. In deze blogpost vertel ik er alles over.

Op nummer 2:

 

Al een tijd geleden vroeg ik de lezers van mijn blog een poll in te vullen over het wel/niet inenten. Zelf twijfel ik tot op de dag van vandaag nog waar ik nu echt goed aan doe. Tot nu toe heeft mijn zoontje zijn inentingen wel gehad. Op deze blogpost kwamen heel veel reacties. Heel fijn om zoveel mooie adviezen te krijgen. Dit heeft mij zeker aan het denken gezet.

Op nummer 1:

De meest gelezen blogpost van dit jaar is mijn brief aan Noah. De brief waarin ik hem vertel hoeveel ik van hem houd en wat ik voor hem wil in het leven. Dat het moeder zijn je zo kwetsbaar maakt. Op het moment van schrijven voelde ik mij enorm verdrietig en gebeurden er enorm veel heftige dingen hier in de buurt.

 

Opvallend:

Wat mij opvalt is dat vrijwel de hele top 5 bestaat uit onderdelen die mij heel persoonlijk raken. Veel dingen zet ik zonder al te veel moeite online. Deze blogpost zijn anders. Het laat zien wie ik ben en wat mij echt diep van binnen bezig houdt. Het zijn de meest persoonlijke blogposts. Ze staan niet altijd vol met adviezen, maar vertellen juist hoe ik worstel met de dingen die ik tegenkom in mijn leven. Het zijn ook de dingen die ik spannend vind om te delen. Onderwerpen waarover ik soms twijfel of ik ze wel wil delen. Toch ben ik blij dat ik steeds meer durf te delen. Door jullie lieve en open reacties durf ik steeds een beetje meer van mijzelf te laten zien.  Heel erg fijn om te weten dat juist deze blogs het best gelezen worden. Heel erg bedankt voor al jullie lieve reacties.

 

Comments

comments

Delen:

20 Reacties

 1. november 6, 2017 / 8:33 pm

  Leuk dat je ook fan bent van analyseren.. Had jij zelf deze top5 verwacht? Of zou je zelf ( zonder getallen) een andere gekozen hebben?

  • Marieke
   Auteur
   november 11, 2017 / 4:57 am

   Dit zijn wel de blogs die mij het meest raken, maar gek genoeg niet de blogs waar ik de meeste tijd in heb gestoken… Deze verhalen zijn vaak zo klaar.. Apart is dat he?

 2. november 6, 2017 / 8:48 pm

  Mensen lezen graag persoonlijkere verhalen, dat schept een band..
  Ik lees dat ook zeer graag.

  Ilona

  • Marieke
   Auteur
   november 11, 2017 / 4:58 am

   Ja, ik zelf meestal ook.

 3. november 6, 2017 / 9:19 pm

  persoonlijke blogs vind ik leuker omdat we zo de blogger echt leren kennen achter een blog. Leuk dat je deze 5 artikels nog eens deelt.

  • Marieke
   Auteur
   november 11, 2017 / 4:58 am

   Leuk! Ik ben benieuwd naar jouw meest gelezen blogposts 😉

 4. november 7, 2017 / 7:13 am

  Zeker interessant als je mama bent deze artikelen. Ik hou zelf ook wel eens van een persoonlijk artikel, maar dan niet-baby gerelateerd.

 5. november 7, 2017 / 10:24 am

  persoonlijke artikelen vind ik ook interessant alleen de baby gerelateerde niet zo omdat ik zelf geen kinderen heb. voor de moeders onder ons wellicht wel

  • Marieke
   Auteur
   november 11, 2017 / 4:59 am

   Ja, dat snap ik. Als je geen kinderen hebt ben je niet direct geïnteresseerd in borstvoeding enz.

 6. november 7, 2017 / 11:40 am

  Interessant inderdaad het juist de hele persoonlijke posts zijn die het goed doen op je blog! Dat is toch leuk om te weten.

 7. november 7, 2017 / 11:50 am

  Leuk dat je zoveel aardige reacties kreeg om je post over borstvoeding. Vooral omdat dit toch soms een gevoelig onderwerp kan zijn.

  • Marieke
   Auteur
   november 11, 2017 / 5:00 am

   Ja, hier was ik ook heel blij mee. Hoor weleens van andere bloggers dat zij negatieve reacties krijgen.

 8. november 8, 2017 / 5:51 am

  Altijd leuk om te zien welke blogposts het goed doen! Persoonlijke blogposts zijn het leukst om te lezen vind ik

 9. november 8, 2017 / 7:07 am

  Leuk om te zien. Borstvoeding is een onderwerp waar altijd wel een mening over is. Dus dat wordt dan inderdaad goed gelezen.

 10. november 10, 2017 / 6:25 am

  Persoonlijke blogposts doen het altijd beter, omdat mensen zich kunnen spiegelen aan je, je beter leren kennen, denk ik. Toch is het altijd wel spannend om het achterste van je tong te laten zien. Moedig dat je dat durft.

  • Marieke
   Auteur
   november 11, 2017 / 5:01 am

   Dank je wel! Inderdaad altijd wel even een gevoel van spanning als ik op ‘publiceren’ druk.

 11. november 13, 2017 / 10:06 am

  Leuk idee om eens te analyseren, ga ik van je overnemen. ik lees ook graag persoonlijke blogs bij anderen en probeer die ook regelmatig te plaatsen. Toch wil ik ook graag variatie voor mezelf.

 12. november 22, 2017 / 7:45 pm

  Wat een goed idee om eens terug te kijken. Ik ga dat ook eens doen, dank je wel voor de inspiratie

 13. november 23, 2017 / 10:16 am

  Wat kan je mooi schrijven Marieke. En een bom aan inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489