Nu het weer warmer wordt krijg ik direct weer meer zin in licht eten. De winterstamppot vervang ik maar al te graag voor een heerlijke zomerse salade. Vanavond aten wij een couscoussalade. Deze was zo lekker, dat ik het recept direct met jullie wilde delen!
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 250 gram couscous
- 1 paprika
- 4 tomaten
- 4 bosuien
- 1 avocado
- 1 citroen
- 200 gram Feta
- 4 eetlepels pijnboompitten
- peper
- zout
- 5 eetlepels olijfolie
Zo maak je het:
Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snijd de feta, tomaten, paprika, bosuien en avocado in kleine blokjes.
3. Stop alle groenten bij elkaar in een schaal en meng ze met de olijfolie en voeg peper, zout en het sap van 1 citroen toe.
4. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan en voeg ze daarna toe aan het groentenmengsel.
5. Laat de couscous even afkoelen en voeg deze vervolgens toe aan de groenten. Roer alles goed door elkaar. Het lekkerst is om alles minimaal een uurtje in de koelkast te zetten voor een extra frisse salade.
Variatietip: Je kunt ook gerookte kip toevoegen :-).
Eet smakelijk!!