Thee als oplossing van de menstruatieklachten?

Thee als oplossing van de menstruatieklachten?

Al jarenlang kamp ik met behoorlijk heftige menstruatieklachten.  Regelmatig vertelden mensen mij dat de kans groot was dat het na een zwangerschap een stuk minder heftig zou zijn! Afgelopen januari ben ik bevallen (na 9 heerlijke maanden zonder menstruatie) en al vrij snel kwam mijn menstruatie weer op gang.  Van een minder heftige menstruatie was helaas geen sprake. Sterker nog… de klachten zijn alleen maar erger geworden!

Toen ik een e-mail van Tastea ontving met daarin de vraag of ik 1 van hun producten zou willen uitproberen was ik – als echte theeliefhebber–  dan ook direct enthousiast. Op de website vond ik ‘menstruatiethee’ en deze wilde ik graag uitproberen.

Dat belooft wat…

Volgens de beschrijving op de website kan de thee helpen bij:

 • Het verlichten van menstruele krampen
 • Het verkrijgen van een regelmatige menstruatie
 • Bloedverlies verminderen

Nu heb ik zelf niet direct een probleem met de regelmaat van mijn menstruatie, maar wat bloedverlies en krampen betreft zou ik graag wat verbetering willen zien!

Al vrij snel nadat ik had doorgegeven welke thee ik graag wilde uitproberen kreeg ik mijn pakketje binnen. Tot mijn grote verrassing zat er een mooie theebeker bij! Zelf ben ik absoluut geen koffiedrinker, maar enige jaloezie ten opzichte van de coffee to go bekergebruikers was er altijd wel! Nu met deze gave theebeker is dat helemaal over!

Helaas moest ik nog even wachten met het uitproberen, maar afgelopen week was het dan zover. Het was direct de eerste (en waarschijnlijk ook enige) keer dat ik blij was dat mijn menstruatie begon ;-)!

Gebruiksaanwijzing

Zoeken naar een gebruiksaanwijzing hoef je niet te doen. Deze is er namelijk niet. Gelukkig ben ik dol op experimenteren, dus ik zal hier mijn ervaring met jullie delen.  Je hebt niet meer dan een kleine eetlepel thee nodig om flink sterke thee te krijgen. De theebeker blijf namelijk ontzettend lang warm en de thee blijft al die tijd maar trekken.

Als je de thee met kokend water in de theebeker hebt geschept is het belangrijk om de zwarte deksel er nog zo’n 5 tot 10 minuten af te laten. Daarna is het voldoende afgekoeld om de deksel eraf te halen, maar nog niet om te drinken.

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered” background_pattern=”otw-pattern-2″]Iedere ochtend moet ik een half uur rijden naar mijn werk. Als extra experiment nam ik de thee in de theebeker mee in de auto. Bij aankomst op mijn werk was de thee op een prima drinktemperatuur. De beker zorgt er dus voor dat de thee lekker lang warm blijft! De beker moet wel goed rechtop blijven als je hem ergens mee naartoe neemt, anders kan hij een beetje lekken.[/otw_shortcode_quote]

Mijn ervaring

Zoals ik ieder aangaf kan ik niet veel zeggen over het krijgen van een regelmatige menstruatie omdat ik dat altijd al wel heb.  Deze maand is mijn menstruatie – toeval of niet – wel een beetje anders verlopen. Er is geen sprake geweest van minder bloedverlies, maar mijn bloed leek wel veel meer vloeibaar. Dit heeft er zeker voor gezorgd dat er minder krampen waren.

Daarnaast heb ik het gevoel gehad dat de thee werkte als een warme kruik. Als er krampen waren en je nam de thee, dan gaf dit zeker verlichting. De thee geeft een lekker warm gevoel van binnen en dit gevoel blijft wel een tijdje hangen. Volgende maand ga ik het zeker opnieuw gebruiken. Het lost niet al mijn klachten op, maar geeft zeker wel wat verlichting en de smaak is ook niet verkeerd.

Nieuwsgierig geworden? Je kunt altijd even een kijkje nemen in de webshop!

Deze blog is tot stand gekomen door middel van een samenwerking.

Comments

comments

Delen:

14 Reacties

 1. juni 16, 2017 / 10:16 am

  Wat fijn dat het toch wel iets geholpen heeft! Ik was er ook nieuwsgierig naar want ik heb ook altijd helse krampen.

 2. juni 16, 2017 / 10:48 am

  Kan best interessant zijn deze thee. Wie weet ga ik hem wel proberen. Hou het even in mijn achterhoofd. Bedankt voor het delen.

 3. juni 16, 2017 / 11:45 am

  Alle beetjes helpen, ik heb echt mega last elke maand, dus wel iets om over na te denken

 4. juni 16, 2017 / 12:31 pm

  Ik ben bekend met Taste Tea maar deze variant is nieuw voor mij. Dit zou we een uitkomst voor mij zijn heb tegenwoordig veel last.

 5. juni 16, 2017 / 3:31 pm

  Ik heb naast menstruatie pijn ook last van ovulatie pijn, helpt het daar ook tegen?

  • Marieke
   Auteur
   juni 16, 2017 / 7:17 pm

   Dat heb ik zelf nog niet uitgeprobeerd. Ik verwacht van wel… Ook bij ovulatiepijn pak ik vaak een kruik. Deze thee zorgt voor dat warme gevoel van binnen… Kan me dus voorstellen dat het ook prettig kan zijn tegen ovulatiepijn…

 6. juni 16, 2017 / 9:41 pm

  Als ik ongesteld ben, drink ik ook het liefste thee. Deze ken ik nog niet en ga hem zeker eens proberen

 7. juni 17, 2017 / 5:02 am

  Ik drink dan ook vaak thee, maar meer gewoon omdat dat mijn emo-go-to-food/drink is… Nu hoef ik gelukkig voorlopig niet aan ongesteld zijn te denken met deze zwangerschap :p

 8. juni 17, 2017 / 9:53 am

  Wat fijn dat het iets verlichting lijkt te geven. Warme kruik Doet hier ook altijd wonderen, dus een inwendige kruik werkt vast?

 9. juni 17, 2017 / 8:22 pm

  Fijn dat het hielp! Ik heb er veel minder last van dan in mn tienerjaren, maar kan me voorstellen dat het nu erg vervelend kan zijn!

 10. juni 18, 2017 / 8:45 am

  Zelf totaal geen last van klachten. Ik heb een mirena en die doet precies wat hij niet moet doen. Geen menstruatie en geen conceptie. Kan het wel eens aan mijn zusje aanraden.

 11. augustus 17, 2017 / 5:47 pm

  Wat fijn dat de thee verlichting gaf. Wel gek dat toevallig het bloed wat meer vloeibaar was. Zou het met de thee te maken hebben? Weet je het antwoord inmiddels?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489