10 cadeautips voor de 1e verjaardag

10 cadeautips voor de 1e verjaardag

Kinderen van een jaar of één spelen het allerliefst met de afstandsbediening, je haarborstel, je telefoon en de Ipad. Ook het smeren van allerlei koekjesresten op de bank, het rondstrooien van rozijntjes in het hoogpolige tapijt en de drinkbeker door de kamer slingeren horen (zeer) waarschijnlijk in de top 10 van activiteiten die jouw bijna dreumes erg graag onderneemt. Het kiezen van een cadeautje voor de eerste verjaardag kan daarom ook best weleens een uitdaging zijn.

Om je een klein beetje te helpen zet ik vandaag een aantal tips voor jou op een rijtje. Tips waarvan ik hoop dat het ook jouw dreumes zal afleiden van bovenstaande activiteiten ?. Ik zal ze in willekeurige volgorde delen!

  1. Zoef zoef of Toet Toet

Oké …eerlijk is eerlijk. Je wordt misschien af en toe wel gek van het gezoef en getoet(er), maar de meeste dreumessen worden flink enthousiast van dit speelgoed. De diertjes zingen allemaal liedjes. Het Zoef Zoef boomhuis doet het hier in ieder geval erg goed.

 

  1. Duplo

Duplo is er voor kinderen vanaf 1,5 jaar. Maar… als je 1,5 bent, dan ben je niet nog eens jarig. Daarom is het leuk om alvast een voorraad aan te leggen. Altijd fijn om na een aantal maanden weer leuk nieuw speelgoed uit de kast te trekken. Duplo blijft jaren leuk. Lekker samen bouwen! Ik heb er nu al zin in ?.

  1. Praktische cadeautjes

Kinderen van één jaar hoeven niet extreem veel speelgoed te hebben en beseffen ook nog niet zo heel goed wat er op zo’n eerste verjaardag allemaal aan de hand is. Het is daarom ook leuk om wat praktische cadeautjes te geven. Denk bijvoorbeeld aan zijn eerste bord, beker en bestek of leuke schoentjes.

  1. Zandbak en zandbakspeeltjes

Er zijn mensen die er niet aan moeten denken… een zandbak in de tuin. Mij lijkt het erg leuk als hij ook als het straks lekker weer wordt lekker kan spelen in de tuin met een schepje en een emmertje. Wie weet ook een leuke aanvulling voor op jouw lijstje ?.

 

  1. Cadeaubonnen

Heel leuk om ook cadeaubonnen te vragen van bijvoorbeeld Intertoys, Hema of Prenatal.  Het maakt je huis minder vol (met speelgoed). Daarnaast groeien kinderen snel, dus altijd handig om wat leuke kleding te kunnen kopen ? .

 

  1. Little Tikes Activity walker

Wij hebben deze al voor kerst aan Noah gegeven en het is een échte aanrader. Niet alleen leuk als loopwagen, maar eigenlijk nog veel meer om in te klappen en mee te spelen als activiteitentafel. Hier wordt er elke dag heel actief mee gespeeld. Opnieuw weer veel kleuren en geluiden. Maar écht.. dit soort dingen wennen!

  1. Badspeeltjes

Als kinderen 1 worden dan is de babytijd toch echt wel voorbij. Ze gaan steeds meer spelen met speelgoed. Ook in bad. Badspeeltjes mogen dus niet ontbreken op het lijstje.

 

  1. (Houten) puzzels

Het duurt misschien nog even voordat je kindje (zelfstandig) kan puzzelen, maar het is wel erg leuk om hier samen mee te spelen. Bij ons nu al een succes. Hij haalt ze eruit en ik stop ze weer terug op de goede plek.

  1. 4 in 1 driewieler

Een leuk cadeau voor de eerste verjaardag is een driewieler met duwstang. Het leukste hiervan is dat je kindje zo veel meer van de wereld om zich heen kan zien en ontdekken. Zelf trappen hoeft nog niet. Het is een driewieler die je steeds een beetje kunt afbouwen.

  1. Boeken!!

Voorlezen is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Boeken zijn dan ook erg leuk om te vragen.  Titels als ‘Gonnie en Gijsje’, ‘Nijntje’ en ‘Dikkie Dik’ kun je dan ook gerust op de lijst zetten. Bij al deze boeken zijn ook knuffels te koop. Handig om je kindje deze te laten vasthouden. Zo kun je zelf rustig de blz. omslaan zonder dat je dreumes hier graag bij wil helpen ?.

 

Wat kreeg jouw kindje voor zijn/haar eerste verjaardag? 

Comments

comments

Delen:

13 Reacties

  1. februari 28, 2018 / 7:34 am

    Als ik het me goed herinner iets van Duplo! Daarmee kun je bijna niet mis gaan!

    • Marieke
      Auteur
      februari 28, 2018 / 8:17 pm

      Is inderdaad heel erg leuk speelgoed! Vind het zelf ook nog steeds leuk 😉

  2. februari 28, 2018 / 11:49 am

    Dat was duplo waar ik mijn kleintje blij mee maakte, ook boekjes en een nieuwe pyjama, ze hebben net nog niet helemaal door op de 1e verjaardag, dat scheelt

    • Marieke
      Auteur
      februari 28, 2018 / 8:18 pm

      Een pyjama is inderdaad ook een heel leuk idee!

  3. februari 28, 2018 / 1:32 pm

    Wat een goede lijst!
    Hier kreeg hij heel veel van Woezel & Pip voor zijn eerste verjaardag (blijkt hij nú pas leuk te vinden), maar hij heeft ook van goede vrienden z’n eerste paar nikes gehad. Daar hebben we nu nog lol van, want hij past ze nu nog 😉 Waren lekker op de groei gekocht!

    • Marieke
      Auteur
      februari 28, 2018 / 8:18 pm

      Heel fijn toch… dat hij er nu nog steeds iets aan heeft? Zo hebben wij de cadeautjes ook uitgezocht! Moet echt een tijdje leuk zijn!

  4. Inge
    februari 28, 2018 / 1:49 pm

    Dit is echt een hele goede lijst!
    Wij zijn intussen al 7 jaar verder maar duplo is zo tijdloos, leerrijk en leuk voor allemaal!
    Toegegeven, ons verwend nestje kreeg op haar feestje van de tantes en nonkels zo ongeveer de hele lijst. Een activitywalker, duplo, en aangezien ze in Mei verjaart ook speelgoed voor in de zandbak. De ZoefZoefs waren er toen nog niet maar die zouden ook zeker in de smaak zijn gevallen!

    • Marieke
      Auteur
      februari 28, 2018 / 8:19 pm

      Dank je wel! Haha.. ons verwende nestje ook hoor… echt heel erg was het. Haha..

  5. februari 28, 2018 / 1:53 pm

    Zo bijzonder de eerste verjaardag!

    Ik vond die verjaardag best moeilijk om een goed cadeau te kiezen! Mooi lijstje dus, ik denk dat er veel mensen iets aan kunnen hebben!

    • Marieke
      Auteur
      februari 28, 2018 / 8:20 pm

      Dank je wel! Dat vond ik ook! Daarom maar een lijstje gemaakt om anderen te helpen 😉

  6. maart 1, 2018 / 11:36 am

    Wat een leuke tips. Ik denk dat een opblaasbaar zwembadje ook wel leuk moet zijn voor in de zomer.

  7. maart 4, 2018 / 9:43 am

    Ik heb toen aan iedereen gevraagd om boeken te geven. We hebben nu een mooie verzameling

  8. maart 12, 2018 / 7:38 pm

    zo een soort artikel staat bij mij ook nog in de concepten! veel werk, maar wel heel leuk! en zo inspirerend voor andere moeders, want ik heb er echt maanden over gedaan om een verlanglijstje voor mijn dochtertje te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: