12 uitdagingen voor moeders in 2018

12 uitdagingen voor moeders in 2018

Vandaag is het de eerste dag van 2018. Voor mij was 2017 een heel bijzonder jaar. Er gebeurden spontaan ontzettend veel mooie dingen, met natuurlijk als hoogtepunt de geboorte van Noah. In 2018 hoop ik – net als iedereen – ook weer veel mooie, leuke en fijne momenten mee te mogen maken.

Goede voornemens

Goede voornemens? Die werken eigenlijk nooit voor mij. Al in de tweede of derde week van januari mislukken deze, ben ik even teleurgesteld in mezelf. Zo rond maart heb ik dan geaccepteerd dat het echt is mislukt en probeer ik het een jaar later nog eens.

Toch zijn er dingen die ik heel erg belangrijk vind en die de laatste maanden van 2017 onvoldoende gelukt zijn. Zo wil ik in 2017 meer ontspannen en leuke dingen doen. De afgelopen maanden waren druk. Een goede planning (met daarin ook tijd om te ontspannen) is dan echt heel belangrijk.

12 uitdagingen voor 2018

Om mezelf een beetje te helpen heb ik 12 uitdagingen bedacht. Voor iedere maand een uitdaging. Misschien pas ik de volgorde voor mezelf nog een beetje aan, maar het is zeker de bedoeling dat ik ze alle 12 in 2018 uitvoer. Doe je ook mee?

#1 Een dagje weg (naar de dierentuin en/of het strand) met het gezin.

#2 Fietsen met Noah

#3 Samen een paar dagen weg.

#4 Een tof cadeautje maken voor vaderdag.

#5 Een avondje naar de bioscoop.

#6 Een speeldate plannen met andere mama’s.

#7 Een (werkbare) planning maken voor werk, huishouden, gezinstijd, me-time, bloggen.

#8 Meedoen aan een ‘swap’.

#9 Een goed boek lezen.

#10 De bibliotheek bezoeken met de kids.

#11 Een nieuw recept uitproberen.

#12 Samen lunchen/uit eten in een (nieuw) restaurant.

In 2018 zal ik jullie steeds op de hoogte houden van het verloop van deze uitdagingen. Ik hoop in december te kunnen zeggen dat ik mijn hele lijstje heb kunnen afvinken. Doen jullie ook mee? Je mag de uitdagingen natuurlijk altijd een beetje aanpassen naar je eigen situatie. Het lijkt me leuk om door het jaar heen te horen hoe jullie jaar verloopt! Wil je een gastblog schrijven over hoe jouw uitdaging verliep? Of heb je een ander verhaal wat je graag wilt delen? Leuk!  Neem dan even contact op via het contactformulier!

Comments

comments

Delen:

27 Reacties

 1. Inge
  januari 3, 2018 / 10:11 pm

  Zo, dat is nog eens de koe bij de horens vatten!

  Mijn voornemens zijn al zo vaak mislukt dat ik ze niet meer maak. Het zou wel eens kunnen dat jouw doelenlijstje me kan helpen!

  Een concreet doel is zo haalbaarder dan een vaag voornemen!

 2. januari 3, 2018 / 10:48 pm

  Wat leuk om te lezen! Ik mis alleen onze date;)
  Ben benieuwd, zijn te doen denk ik

 3. januari 4, 2018 / 5:51 am

  Kijk dat werkt toch ook veel beter dan een goed voornemen.
  Concreet maken dan ben je goed bezig. (tip) Kijk even op Pinterest voor vaderdag.
  Liefs maaike

 4. januari 4, 2018 / 7:29 am

  ik hoor van mijn mama vriendinnen dat vooral het maken van speeldates en de bioscoop er vaak bij inschieten. Ik zou binnenkort mijn neefjes wel eens mee naar de bioscoop willen nemen en mijn schoonzusjes mee schaatsen.

 5. januari 4, 2018 / 8:32 am

  Wat een leuke uitdagingen. Handig dat ze zo concreet zijn, dat is makkelijker uitvoerbaar dan ‘algemene’ voornemens.

 6. januari 4, 2018 / 10:49 am

  Ik vind dit leuke doelen. En ze lijken me ook goed haalbaar zoals samen naar de bibliotheek gaan! Leuk!

 7. januari 4, 2018 / 11:16 am

  Het lijkt mij serieus een heel goed plan, maar mijn ’to do’-lijst en boekje is eigenlijk al propvol. Dankzij mijn planner krijg ik er wel steeds meer grip op. Maar om nu apart een lijst met uitdagingen te maken, dat gaat ‘m helaas niet worden. Iets teveel projecten naast de blog. Daarnaast (en met stip op nummer 1) de verzorging van onze kleuter. Meer focus en aandacht op familie. Dat is wel zo’n beetje hoe ik nu in elkaar steek. Succes met je lijst! Staan leuke dingen op.

 8. januari 4, 2018 / 1:29 pm

  Moet lukken toch! Lekker erop uit, dingen voor jezelf doen en samen… succes! Leuk om te lezen.

 9. Mattanja
  januari 4, 2018 / 2:57 pm

  #12 doen we volgende week ✔

  • Marieke
   Auteur
   januari 14, 2018 / 7:14 pm

   Yes! Weer een check op mijn lijstje! Dat gaat lekker!!

 10. januari 4, 2018 / 3:16 pm

  Leuk lijstje! Ik vergeet zelf altijd om naar de bibliotheek te gaan, maar dat komt ook omdat we thuis gewoon al heel veel boeken hebben.

 11. januari 4, 2018 / 6:24 pm

  Wat een mooie uitdagingen zeg! Zelf ben ik ook aal de slag gegaan met een planner. Ik werd helemaal gek van alle ballen in de lucht houden. Dit gaat jou lukken!

 12. januari 5, 2018 / 5:23 am

  Wat een goed idee! Succes ?? Gaat je vast lukken allemaal!

 13. januari 5, 2018 / 6:30 am

  ‘Samen een paar dagen weg’. Is dat dan in een weekend? En ga je dan in Nederland of ergens anders naar toe?

 14. januari 5, 2018 / 9:31 am

  Ik ben benieuwd: wat versta je onder een goed boek? Is dat echte Literatuur? Of bedoel je gewoon een mooi boek?

 15. januari 5, 2018 / 11:23 am

  Wat een leuk lijstje is dit zeg! Het gaat je vast lukken!

 16. januari 5, 2018 / 1:10 pm

  Mooi lijstje, moet goedkomen! Die bibliotheek ga ik hier ook binnenkort weer eens doen. Op de een of andere manier schiet dat er vaak bij in.

 17. januari 5, 2018 / 2:41 pm

  Super leuke idee zitten er tussen. Heel goed om een actie lijstte maken, zo pak ik het zelf inderdaad ook aan!

 18. januari 5, 2018 / 2:42 pm

  Dat is een leuk idee en er zitten veel leuke uitdagingen tussen. Heel goed om een actie lijstte maken, zo pak ik het zelf inderdaad ook aan! en kun je het afvinken, Puik plan

 19. januari 5, 2018 / 9:32 pm

  Afgezien van dat goede boek lezen, denk ik dat alles wel zeer haalbaar is!

 20. januari 6, 2018 / 12:48 pm

  Leuk lijstje! En hoewel sommige dingen zo simpel lijken om te gaan doen, kan het er toch bij inschieten. Heel goed dat je toch een lijstje maakt!

 21. januari 9, 2018 / 10:25 pm

  Wat een leuke uitdagingen voor2018. Die van mij is het opruimen en herinrichten van het washok, met als doel mijn hoofd boven water te houden met al het wasgoed (neverending Story)

 22. januari 19, 2018 / 8:05 am

  Speeldates vond ik ook altijd geweldig. Het is fijn om met een andere volwassene te praten als je kleine kinderen hebt!

 23. januari 19, 2018 / 9:37 am

  Leuke uitdagingen! Een keer met zijn 2-en weg en meedoen aan een ‘swap’ staan ook op mijn lijstje. Op Insta zie ik wel eens een swap voorbij komen, lijkt me leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107