5 redenen om het geslacht van je kindje niet te willen weten voor de geboorte

5 redenen om het geslacht van je kindje niet te willen weten voor de geboorte

 

Eenmaal zwanger van Noah wist ik het zeker! Ik wilde weten of ik zwanger was van een jongen of een meisje.  De redenen die ik toen had schreef ik op in de blog. Er was geen enkele twijfel. Ik had al het gevoel dat het een jongetje zou worden en was dus blij met de bevestiging dat mijn gevoel klopte. Niet dat ik niet ook dolblij was geweest met een dochter. Ik had mezelf alleen al zo ingesteld op een zoontje, dat ik dan even had moeten schakelen.

Mocht ik ooit nog eens zwanger worden, dan weet ik toch niet helemaal zeker of ik het geslacht ook dan weer van tevoren wil weten. De redenen uit mijn vorige blog gelden nog steeds. Toch kan ik ondertussen ook genoeg redenen bedenken om te wachten tot aan de bevalling.

  1. Verrassing!

Eén van de redenen is dat het mij ontzettend leuk en bijzonder lijkt om verrast te worden tijdens de bevalling. Vroeger kregen mensen vrijwel nooit een echo en wisten ze ook het geslacht niet. Hoe je kindje er dus uitzag en of het een jongen of een meisje werd was een verrassing tot aan het eind. Het lijkt me erg bijzonder om dat moment net na de bevalling samen te kunnen delen in plaats van bij de verloskundige. Je kunt het vergelijk met het krijgen van een cadeautje. Je hebt het cadeau al gezien in de verpakking en je bent erg benieuwd naar wat er in zal zitten. Het genieten van het cadeautje is dan eigenlijk al begonnen. De voorpret is dus eigenlijk net zo leuk als het uitpakken.

  1. 20 weken echo is serious business 

De 20 weken echo wordt door veel  mensen (die meestal nog geen kinderen hebben) gezien als een ‘leuke’ echo. Ze vragen of je ook zo benieuwd bent naar het geslacht en of je het wilt weten. Voor mij voelde deze echo heel anders. Het is een serieuze medische echo en daardoor heel spannend. Het allerbelangrijkste is of het goed gaat met je kindje. Of er bijvoorbeeld (ernstige) hartafwijkingen te zien zijn of een open ruggetje. Het geslacht kon mij bij deze echo weinig schelen. Er dus bij deze echo achter komen zou voor mij een beetje voelen als een anti climax.

  1. Teleurstellingen voorkomen

Vrijwel iedereen heeft wel een lichte voorkeur voor een jongen of een meisje. Het is dan ook één van de redenen die veel mensen noemen om het geslacht al voor de bevalling te willen weten. Wat als ik bijvoorbeeld graag een meisje wilde en het is een jongetje? Dan kan ik me daar maar beter op voorbereiden… Dit is iets wat ik me – na de bevalling van Noah – totaal niet meer kan voorstellen. Na de bevalling ligt jouw kindje op je borst en ben je zo ontzettend verliefd, blij en gelukkig met je prachtige kindje. Hier zou ik me dus geen zorgen om maken ?.

  1. Shoppen

Als je van plan bent om flink roze of blauw te gaan shoppen kan dit een argument zijn om het juist wel te willen weten. Toch zijn er ook na de bevalling nog genoeg mogelijkheden om flink in te slaan. Zodra je kindje is geboren heb je genoeg gebroken nachten om flink online te gaan shoppen en alsnog van alles te bestellen. Geloof me ?. Je kunt alles in eerste instantie wat basic houden en later blauwe of roze accessoires kopen. Een baby heeft toch overal meer dan 1 van nodig als je niet ieder uur de wasmachine wilt laten draaien. Zo komt je baby echt de eerste twee dagen wel door. Wil je het eerste pakje toch graag blauw of roze? Koop dan gewoon beiden en geef de andere weg als kraamcadeautje!

 

  1. Houd iedereen lekker nieuwsgierig!

Als je het geslacht van je kindje nog niet weet dan vinden veel mensen dat tegenwoordig best een beetje gek. Ze vragen je naar je kwaaltjes, kijken naar de vorm van je buik om maar vooral hun best te doen om het juiste geslacht te raden. Wedden dat ze na je bevalling dubbel zo nieuwsgierig zijn of ze het goed hebben geraden of niet ?.

 

Zie je… genoeg redenen om toch nog eens te overwegen of je het geslacht wel of niet wilt weten. Mocht ik nog eens zwanger mogen worden, dan weet ik nog niet waar ik voor zal kiezen… Ik neig steeds meer naar de verrassing ?. Hoe ging dit bij jouw zwangerschap? Waarom wilde je het juist wel of niet weten? En heb je het ook gedeeld met alle mensen in je omgeving?

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

  1. juni 18, 2018 / 8:41 pm

    Wij wisten het 2x niet en het was fijn om in een tijd waarin je alles in een vingerknip weet en hebt gewoon eens 9 maanden geduldig te wachten ?.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107