Heb jij al een mom squad?

Heb jij al een mom squad?

Een mom what??

Een mom squad is een groep moeders die je vertrouwd en waar je alles mee kunt delen. Ik heb zo’n groep vol met ontzettend gezellige mama’s die mij al door een heleboel ellende heen hebben geholpen en waar ik heerlijke de hele dag door alle (voor mij fantastische) foto’s van Noah kan spammen. We ‘vierden’ samen de eerste lachjes en tandjes van onze kids en deelden al onze onzekerheden.

 

Mijn mom squad

Toen ik net zwanger was wilde ik het niet direct aan de grote klok hangen. Of nou ja.. dat wilde ik wel, maar dat leek mij toen niet echt verstandig. Aangezien mijn mond houden best lastig voor mij was omdat ik zo ontzettend veel vragen had, ging ik op internet lekker lezen op het forum van zwangerschapspagina. Hier las ik al voordat ik zwanger was ook regelmatig verhalen van andere (wens) mama’s.  Na mijn positieve test wist ik dat ik in februari was uitgerekend. Op dit forum bleek een groep te zijn aangemaakt met allemaal ‘februari- mama’s ‘. Het maakte mij heel gelukkig dat ik eindelijk ook eens bij de groep ‘aanstaande mama’s ‘ te horen. Na een aantal maanden verhuisden we met de meest actieve mama’s naar een besloten groep op Facebook. De laatste twee maanden besloten we verder te kletsen op whats’app.

 

8 maanden later

Al ruim 8 maanden geleden ben ik bevallen. Dat betekent ook dat ik nu al bijna 1,5 jaar contact heb met mijn ‘mom squad’ . De laatste 10 maanden hebben we zo’n beetje dagelijks contact in een app groep en is mijn dashboard vrijwel de hele dag verlicht. Heerlijk om alles te kunnen delen. Niets is raar. Alles kun je vragen. Ik had deze groep absoluut niet willen missen. Een zwangerschap (of het nu je eerste, tweede of vijfde kindje is) kan je op sommige momenten best onzeker maken. Ook ten tijde van de huilbaby en borstvoedingsdrama’s heb ik veel steun gehad aan m’n lieve mom squad.

Over twee weken gaan we elkaar (en de baby’s) voor de tweede keer ontmoeten. Ik hoop dat we nog veel mooie momenten met elkaar mogen delen!

 

Een aanrader..

Dus… ben je zwanger? Of ben je mama en ben je ook op zoek naar een mom squad? Ga dan zeker op zoek naar een groepje gezellige mama’s. Mama ben je niet alleen en delen kan soms heel erg fijn zijn.

 

Heb jij ook een mom squad? Hoe heb jij deze groep gevonden? Of heb jij er juist helemaal geen behoefte aan?

 

Comments

comments

Delen:

28 Reacties

 1. Indira
  oktober 3, 2017 / 8:23 pm

  Wat mooi beschreven Marieke! Ik ben dus een mama uit deze mam squad en heb ook zo veel aan deze groep gehad. Binnen mijn vriendenkring zijn er geen baby’s en 24/7 over je baby praten is dan geen optie. Hoe fijn is het om je onzekerheden en leuke verhalen met elkaar te kunnen delen.! Wat mij vooral bijstaat zijn de WhatsApp gesprekken tijdens de nachtvoedingen in de eerste weken. Altijd iemand die ook wakker was om advies te geven of je even moed in te praten. Marieke en de rest van de Mom squad, jullie zijn toppers!

 2. Melissa
  oktober 3, 2017 / 8:30 pm

  Wat een top stukje weer! Ook ik ben een mama uit deze Squad! En heb zoveel aan jullie gehad! Alle onzekerheden, alle vragen en inderdaad echt geen onderwerp is te gek! En vooral ook die nachtelijke appjes inderdaad wat was dat fijn! Ik kijk uit naar de 15e! Jullie zijn onderhand zo’n beetje familie geworden en ik kan niet wachten om alle nichtjes en neefjes weer te zien!
  Lieve mom squad ook ik ben blij met jullie!!

 3. oktober 3, 2017 / 8:54 pm

  Ben zelf nog geen mama, maar bijna 99% van mijn vriendinnen zijn of zwanger of hebben al kinderen. Telt dit ook als een mom squad? haha

 4. oktober 3, 2017 / 9:56 pm

  Wat leuk voor jou – dat heb ik nooit echt gehad een mom squad 🙂

 5. oktober 4, 2017 / 4:50 am

  Wat leuk! Nee dat heb ik niet maar het lijkt mij super gezellig en fijn 🙂

 6. oktober 4, 2017 / 4:55 am

  Leuk! Ik zit nu al iets langer dan 2 jaar met een aantal meiden in een groepsapp, dat zie ik maar als mijn mom squad 😉

 7. oktober 4, 2017 / 5:47 am

  Wat leuk! Ik heb al jaren een klein forum waar ik actief ben. Niet zozeer alleen maar met kindjes in dezelfde leeftijd, wel een plek waar je veel kunt delen en vragen. Erg fijn!

 8. oktober 4, 2017 / 9:09 am

  Ik drink al zo’n 10 jaar elke maandagochtend koffie met een collega moeder. En later kwam er nog eentje bij. Ik denk dat zij dan mijn mom squad zijn.

 9. Nadia
  oktober 4, 2017 / 9:34 am

  Ook ik ben trots om deel uit te mogen maken van onze mom squad! Het is zo bijzonder dat we van totaal vreemden, elkaar in die korte periode al zo goed hebben leren kennen. Misschien juist door de afstand kun je zo makkelijk je verhaal bij elkaar kwijt. En dat schept dan weer een bijzondere band. Net als de nachtelijke appjes idd haha. Ik denk dat de kracht van onze groep is dat we elkaar allemaal in waarde laten. En elkaar steunen door dik (zwanger) en dun (na de bevalling).. 😉
  De eerste ontmoeting kon ik er helaas niet bij zijn, maar ik verheug me erop om jullie en de prachtige baby’s/kinderen in het echt te zien!

 10. oktober 4, 2017 / 10:15 am

  Leuk zo’n momsquad! Ik heb nog steeds contact met de meiden die ik leerde kennen bij zwangerschapsyoga. Vond ik erg fijn, aangezien ik verder geen mensen kende die in dezelfde fase zitten.

 11. oktober 4, 2017 / 11:17 am

  Ik heb dat ook. Mede bloggers die ook mama zijn. Super fijn om dingen te delen. Ook heb ik een groep met mama die kindjes hebben net zo oud als de jongste. Gezellig om te kletsen.

 12. oktober 4, 2017 / 1:35 pm

  het is zo waardevol om vrienden en mede-mama’s of partners in crime te hebben Vooral tijdens je zwangerschap en het krijgen van een kindje. Dat is ideaal o mte delen met meiden die weten wat je doormaakt

 13. oktober 4, 2017 / 3:26 pm

  Wat leuk om te lezen! Zelf heb ik wat meiden leren kennen met wie ik nog steeds gezellig contact heb. Maar een echte mom Squad die heb ik niet!

 14. oktober 5, 2017 / 3:34 pm

  Wat grappig! Nee, ik vind het wel een heel mooi iets, kan mij voorstellen dat je er veel aan hebt!

 15. oktober 6, 2017 / 7:12 am

  haha ik dacht meteen aan de squad bij bootrampen, die ken ik wel, maar een Mom squad nee die niet. Had en heb ik ook weinig behoefte aan. Toen ik zwanger was, had ik een twee vriendinnen die tegelijk zwanger waren. Super leuk, maar ook super vermoeiend. Ik werd er zo onzeker van. We liepen alledrie tegelijk en de een had meer buik, voelde eerder bewegen etc. Niks voor mij.

 16. oktober 6, 2017 / 8:13 am

  De quote bovendien dekt de hele lading, follow your heart inderdaad. Mijn mommy squad is absoluut mijn steun en toeverlaat Heelrijk om steun te hebben van lotgenoten 😀

 17. oktober 6, 2017 / 9:53 am

  Goed beschreven en kan me goed voorstellend at een Mom Squad wel heel fijn is. En het klink natuurlijk ook wel heel cool, Mom Squad 🙂

 18. oktober 7, 2017 / 6:50 am

  Wat leuk! Ik heb zelf geen Mom Squad, heb wel genoeg vriendinnen maar niet een groepje waarin we onze kids als gemeenschappelijk iets hebben. Ik denk wel dat je er veel aan kunt hebben.

 19. oktober 7, 2017 / 12:10 pm

  Wat ontzettend handig! Daar kun je veel tips en inspiratie uit halen.

 20. oktober 7, 2017 / 12:10 pm

  Haha, wat een toffe benaming. Klinkt heel stoer. Heb zelf geen kids, maar kan me voorstellen dat het fijn is om zo’n groepje te hebben, met dezelfde interesses en waar je alles mee kunt delen.

 21. oktober 7, 2017 / 1:10 pm

  I love mijn mom squad! Zo fijn om vanalles mee te delen, en de herkenning is ook zo fijn!

 22. oktober 7, 2017 / 2:59 pm

  Wat klinkt leuk! Ik heb zelf geen Mom Squad

 23. oktober 7, 2017 / 3:13 pm

  Lijkt me erg leuk zo’n mom squad. Ook heel handig om samen gedachtes uit te wisselen. Wat een leuke naam ook haha. Ik heb zelf geen mom squad, maar ik ben ook geen mama.

 24. oktober 7, 2017 / 7:51 pm

  Had ik nog nooit eerder van gehoord. Wat fijn voor je dat je er zoveel plezier en steun aan ervaart.

 25. oktober 8, 2017 / 3:29 pm

  Ik heb een aantal mom squads en die zijn inderdaad nodig! geen schaamte en alleen maar support. Heel fijn.

 26. oktober 8, 2017 / 7:10 pm

  Ik heb er twee in de buurt waar ik niet zonder kan, en een groepje die ik elke dag spreek die me super dierbaar zijn en aan wie ik alles kan vragen, top meiden

 27. oktober 9, 2017 / 5:02 am

  Ik denk dat het heel goed is om als moeder mensen om je heen te hebben om ervaringen mee uit te wisselen. Leuk, zo’n mom squad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107