De lege augurkenpot….

De lege augurkenpot…. [html ]Op het moment dat ik deze blog schrijf ben ik  precies 3 weken mama.  De zwangerschap lijkt alweer ontzettend ver weg…vergeten bijna…alsof ik nooit zwanger ben geweest, Noah er altijd al was, mijn baan als vaste melkleverancier niet pas 3 weken bestaat en alsof ook ’s nachts langer dan 2 uur achter elkaar slapen nooit heeft bestaan… En toch was ik 3 weken geleden nog zwanger.

Morgen, 17 februari is mijn uitgerekende datum! Hoog tijd dus voor een terugblik op hoe het allemaal begon…

 

Mijn terugblik

Al jaren was het mijn allergrootste (en misschien zelfs wel enige) droom om moeder te worden. Helaas had onze ooievaar wat storing met zijn navigatiesysteem en heeft hij een poosje moeten zoeken voordat hij ons huis had gevonden. Best lastig voor een ongeduldige controlfreak als ik. De babykamer had ik in mijn hoofd al zo’n 100 keer ingericht, meerdere babyshowers bijgewoond en ook keek ik toch altijd wel enigszins jaloers naar al die moeders achter de kinderwagen met hun prachtige baby!

Geduld… veel geduld…

Op vrijdagavond 10 juni besloot ik dat ik op zaterdag 11 juni een zwangerschapstest zou doen.  We hadden alleen niets in huis om urine in op te vangen, behalve een bijna lege augurkenpot. Ik at de laatste augurken die vrijdag en vriendlief stond de lege pot  goed om te spoelen in de keuken zodat ik hem de volgende ochtend zou kunnen gebruiken. Op zaterdagochtend deed ik de test… eigenlijk weinig hoopvol dat ik daadwerkelijk een tweede streepje zou krijgen.. en toen stond het er… toch?? ..of niet??

Blijvende onzekerheid

Zo onzeker als ik was over het feit of ik ooit wel moeder zou worden, zo onzeker was ik nu weer.  Wilde ik het streepje misschien te graag zien? Of kwam het door de test? De test was van de Action… gaven deze vaker vals positief? Het was geen dure test geweest… even googelen… Nee, niemand anders heeft die ervaring met testen van de Action. Het zou natuurlijk ook door de augurken kunnen komen. Misschien een zuur restje in de pot? Wat was dat ook alweer met augurken en zwanger worden? Even googelen… En zo ging het nog wel even door.

Ik nam me voor om nog niet al te blij te zijn en het gewoon maandag nog eens te proberen… Wel met de testen van de Kruidvat die volgens veel mensen heel betrouwbaar zouden moeten zijn en ook nog een van Clear Blue (reclame lijkt betrouwbaar). Ook die van de Action deed ik die week nog een keer…

Na ook maandag en woensdag nog getest te hebben en het tweede streepje toch steeds donkerder leek te worden moest ik het dan toch maar gaan geloven! Ik ben zwanger! Wauw! Ik word moeder…

 

[/html]

10 Reacties

 1. juli 25, 2017 / 10:42 pm

  In een augurkenpot? Hoe toepasselijk?! Ik heb wel eens getest ooit maar daar hoefde je niets op te vangen. Wel een leuk verhaal dit!

 2. juli 25, 2017 / 11:23 pm

  Wat een mooi verhaal! Ik zou hetzelfde doen met het testen denk ik. Steeds maar opnieuw om er zeker van te kunnen zijn dat het echt is. Fijn dat je nu julile kleine wonder kan vasthouden en steeds als je augurk eet denk je er vast weer aan, haha 😉

 3. juli 26, 2017 / 5:01 am

  Wonderlijk hè, hoe snel het is alsof het nooit anders was als je een baby krijgt? Mooi verhaal!

 4. juli 26, 2017 / 9:39 am

  ik herinner het mij ook nog als de dag van gisteren, ik heb geloof ik wel 10 tests gedaan

 5. juli 26, 2017 / 10:03 am

  Ik zou sowieso ook nog een tweede test gedaan hebben denk ik. Zwangerschaps testen zijn nooit 100% correct dus ik snap je twijfels bij ’t zien van het tweede streepje. Gefeliciteerd met jullie kindje.

 6. juli 26, 2017 / 10:33 am

  Gefeliciteerd met jullie kindje! En wat een mooi verhaal!

 7. juli 26, 2017 / 5:22 pm

  Haha geniaal in een augurkenpot! Ik heb een plastic beker gebruikt ?

 8. juli 26, 2017 / 6:20 pm

  Het is een heel bijzonder moment als je 2 streepjes ziet verschijnen! Beide keren weet ik ook nog als de dag van gisteren

 9. augustus 14, 2017 / 11:22 am

  Een intrigerende titel voor een post! Ik vind het een bijzonder en leuk verhaal hoe je eerst de augurkenpot moest leegeten : )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: