Cadeautips voor kinderen van 2 jaar en 3 jaar

cadeautjes kind 2 jaar en 3 jaar

 

De afgelopen maanden ben ik weer hard op zoek gegaan naar cadeautjes voor kinderen van 2 en 4 jaar. In deze blog zet ik de allerleukste cadeautjes voor jullie op een rijtje. Dit lijstje is opgesteld met behulp van een heleboel volgers. Hopelijk geeft het je wat inspiratie voor de feestdagen of de verjaardag van je dreumes of peuter. Mis je nog cadeautjes op de lijst die volgens jou echt op deze lijst horen, laat dan even een berichtje achter onder deze blog. Op zoek naar cadeautjes voor kinderen van 1 jaar? Klik dan hier!

Playmobil 1-2-3

Een echte aanrader voor peuters. De ‘gewone’ Playmobil bevat veel kleine onderdelen. De Playmobil 1-2-3 is heel leuk voor kinderen vanaf 2 jaar.  Het is te koop in allerlei thema’s.  Ik zet de (volgens ons) allerleukste even voor jullie op een rijtje:

Playmobil 1-2-3 woonhuis:

Playmobil 1-2-3 autobus:

Playmobil 1-2-3 Mijn meeneem kinderdagverblijf:

Playmobil 1-2-3 Mijn meeneem Ark van Noah 

Playmobil 1-2-3 Mijn eerste trein

Verkleedspullen

Een dikke hit voor peuters (en kleuters). Bij de H&M hebben ze vaak leuke outfits en ook bij feestwinkels bieden ze het nodige aan. Niet alleen leuk voor feestjes op school, maar zeker ook gewoon voor thuis.

Loopfiets 

Veel loopfietsen met twee wielen zijn nog vrij groot en zwaar voor kinderen van 2 en kunnen echt pas vanaf 2,5/3 jaar goed gebruikt worden. Die van Puky hebben een lagere instap en zijn wel al heel geschikt. Hier een aantal toffe modellen in verschillende prijsklassen als voorbeeld van loopfietsjes waar 2 jarige kids zich al goed mee redden.

Step

Ook een step is hier in huis populair speelgoed. Je hebt allerlei geweldige modellen met lampjes. Voor kinderen van 2 jaar al heel leuk om te krijgen. Het is een beetje afhankelijk van de motoriek van jouw kindje of het direct kan wegsteppen of nog een paar maandjes moet oefenen. Het is wel goed om te kijken naar een step met meer dan 2 wielen voor de balans. Zeker heel leuk voor kinderen van 2,5/3 en 4 jaar.

Speelkeukentje met accessoires 

Vera krijgt van ons een keukentje voor haar tweede verjaardag. Ik heb hiervoor het Duktig keukentje van Ikea gepimpt. Een behoorlijke klus met een leuk resultaat. Zelf niet veel zin in pimpen? Onderstaande voorbeelden zijn ook zonder pimpen al erg mooi! Ook mijn peuter van 3 speelt veel in het keukentje. Dit blijft voorlopig dus nog wel leuk!

Fijne motoriek:

Lekker samen kleuren en knutselen vinden kinderen van 2 en 3 vaak erg leuk. Onderstaande items zijn heel geschikt voor kinderen van 2 jaar en ouder en bevorderen de ontwikkeling van de fijne motoriek. Ook leuk zijn spelletjes als ‘vissen met magnetische hengel’ en houten/kartonnen puzzels.

Treinbaan

Treinbanen zijn in dit huis heel populair. Zowel de treinbaan van duplo als de houten treinbaan. Bij Ikea bestel je ook voor een leuke prijs een houten treinbaan. Wij hebben de onderstaande treinbanen en die zijn hier een groot succes!

Duplo

Wij hadden al heel veel Duplo gevraagd voor de 1e verjaardag. Toch merk ik dat ze pas vanaf 2 jaar echt met duplo gaan spelen. De volgende sets vind ik erg praktisch en leuk:

Pop

De allerleukste poppen en poppenwagens op een rijtje:

Zoef Zoef en Toet Toet

Deze werd echt heel vaak genoemd. Zelf heb ik hem niet, maar het ziet er wel erg leuk uit!

Little People

Heel leuk en sterk speelgoed waar kinderen jarenlang mee kunnen spelen.

Lekker praktisch:

Verder is het leuk om nog te kijken op de website van de Lidl. Daar staat zeker in de maanden voor de feestdagen heel veel mooi houten speelgoed op voor een leuke prijs. Zelf houd ik ook van praktische cadeautjes zoals bijvoorbeeld een mooi dekbedovertrek, een nieuwe pyjama, sloffen, zwemkleding of bijvoorbeeld een cadeaubon van de Intertoys of Hema, zodat je kindje een paar maanden later nog eens iets leuks kan uitzoeken. Ook een nieuwe rugtas voor het kinderdagverblijf of een kinderparaplu zijn leuke cadeautjes om te geven.

Voorleesboekjes

Even een aantal geweldige leesboekjes voor kinderen van 2 jaar omdat ze deze snel mee kunnen doen of nazeggen. Ook de onderwerpen passen goed bij wat er tussen de 2 en 3 vaak in hun belevingswereld speelt.

Loco Bambino en Electro

Ontzettend leuk om samen met je peuter te doen! Er zijn veel verschillende thema’s en boekjes.

Buitenspeelgoed

Kinderen spelen het hele jaar door buiten. Het is daarom geen gek idee om ook buitenspeelgoed te geven voor de feestdagen. Voor groot (en duur) buitenspeelplaats kun je beter eerst eens op Marktplaats kijken. Het blijft vaak lang mooi en kost daar maar een fractie van de prijs.   Hier een aantal leuke voorbeelden:

Heel veel succes met shoppen! Nog leuke dingen gevonden die niet op de lijst staan? Deel ze dan in de reacties!

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: