Deze heerlijke ijsjes maak je gemakkelijk zelf!

Deze heerlijke ijsjes maak je gemakkelijk zelf!

Een hittegolf op komst en de hele zomer nog voor de boeg. IJsjes zijn altijd een goed idee! De hele supermarkt ligt er vol mee, maar helaas zijn dit niet de meest gezonde varianten. Om toch elke dag samen met mijn peuter te kunnen genieten van een ijsje besloot ik om vandaag eens wat verschillende recepten uit te proberen. Om de allerlekkerste (en vooral ook gemakkelijke d.i.y. ) recepten met jullie te kunnen delen, besloot ik mijn instagram achterban om advies te vragen. De volgende recepten wil ik zeker met jullie delen.

Recept nummer 1 – Noah’s favoriet

Dit ijsje is tot nu toe de grote favoriet van mijn peuter. Een heerlijk zoet en fris ijsje met maar 2 ingrediënten.

Voor ongeveer 4 ijsjes heb je nodig:

Een halve mango

10 (grote) aardbeien

mixer of blender

ijsvormpjes

Zo maak je het:

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in stukjes. Stop ze in de blender (of mix ze met de staafmixer) totdat je een gladde massa hebt zonder stukjes. Vervolgens maak je de blender schoon. Snijd de mango in stukjes en mix ze in de blender tot een gladde massa. Schep dan om en om de mango en aardbeien in een ijsvormpje (zie foto). Leg het ijsvormpje vervolgens voor minimaal 4 uurtjes in de vriezer!

Eet smakelijk!

Recept nummer 2 

Nog een heerlijk ijsje wat wij vandaag hebben gemaakt met opnieuw een heel eenvoudig recept.

Voor ongeveer 4 ijsjes  heb je nodig:

Een halve mango

Een blikje/ pak kokosmelk

Een staafmixer of blender

Snijd de mango in stukjes en pureer de mango in de blender of met de staafmixer tot een gladde massa. Vul ongeveer drie kwart van je ijsvormpje met de mangopuree en voeg vervolgens de kokosmelk toe. Je kunt ervoor kiezen om de kokosmelk door de mangopuree te roeren, of de smaken juist een beetje apart van elkaar te houden.

Zelf ben ik geen groot fan van kokos, maar dit ijsje geeft wel een heel zomers gevoel. De combinatie van kokos en mango is een absolute aanrader!

 Recept nummer 3

 

Een makkelijk en heerlijk recept. Het voordeel van dit recept is dat je niet afhankelijk bent van het seizoen.  Vrijwel alle onderstaande ingrediënten hebben wij standaard wel in huis. Voor ons een gemakkelijk ijsje om te maken dus! En lekker dat dit ijsje is!

Voor ongeveer 4 ijsjes heb je nodig:

2 bananen

diepvriesfruit (bij voorkeur rood fruit)

1 pak amandelmelk

Een blender of staafmixer

Snijd de bananen in stukjes en stop ze in de blender. Voeg vervolgens een flinke hand diepvriesfruit toe (je kunt zelf de verhouding bepalen) en een scheut amandelmelk. Pureer alles in de blender of met de staafmixer tot een gladde massa en schenk alles in je ijsvormpje. Laat het ijsvormpje minimaal 4 uurtjes in de vriezer en smullen maar!!

* De recepten zijn voor ongeveer 4 ijsjes. Het kan zijn dat jouw ijsvormpjes groter of juist kleiner zijn dan die van mij. Mogelijk kun je dus meer of minder ijsjes maken met bovenstaande ingrediënten. Dit geldt ook voor de tijd in de vriezer. Het kan zijn dat jouw ijsjes al sneller klaar zijn. Voor de zekerheid zou ik minimaal 4 uurtjes aanhouden. Kun je niet wachten tot ze klaar zijn? Gewoon maar even checken na een uurtje of 2 dan ;-).

 

 

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: