Een dagje in het WKZ

Een dagje in het WKZ

De afgelopen weken kreeg ik regelmatig de vraag of ik mijn dagen nog een beetje doorkom hier. Vandaag dus maar even een beschrijving van een gemiddelde dag hier in het WKZ. Je zult zien dat het nog best wel meevalt allemaal. Ik heb ondertussen geleerd dat ik ontzettend druk kan zijn met niets. Zal zeker wennen worden als ik weer thuis ben en ik meer moet doen op een dag dan douchen ?.

Druk druk druk…

Op dit moment slik ik 4 keer per dag antibiotica. Dit moet ik tot en met de bevalling blijven doen. Daarnaast moet ik om 7:00u, 12:00u, 17:00u en 22:00u mijn temperatuur opmeten. Als ik verhoging heb wordt er bloed geprikt om te kijken of ik een infectie heb. Een infectie betekent het einde van deze zwangerschap. Het kindje moet dan zo snel mogelijk komen. Ook maken ze dagelijks een CTG scan. Bij bloedverlies ben ik vaker aan de beurt.

Mijn routine

Op een gegeven moment krijg je vanzelf een soort routine. Die van mij ziet er (ongeveer) uit als volgt:

7:00u : antibiotica en temperatuur opmeten

8:00u ontbijten

8:30u – 9:30u: CTG scan (hoeft maar een half uur, maar ons beebje is altijd druk aan het zwemmen waardoor ik er meestal wel een uurtje aan kwijt ben?.)

9:30u – 11:00u: Artsenbezoek (ze komen ongeveer 15 min. bij iedere patiënt, de rest van de tijd ben ik vaak lekker even aan het lezen of t.v. kijken en natuurlijk FaceTimen met Noah en heel heel heel uitgebreid douchen! )

11:00u: Antibiotica en eerste keer infuus doorspuiten.

12:00u: lunch (iedere dag met een soepje en op maandag en donderdag tosti dag! Op zondag krijgen we een croissant tussen de middag. Echt een feest! ) en temperatuur meten

13:00u – 14:30u Rusttijd. Je krijgt dan geen bezoek van artsen of metingen en kunt echt even lekker slapen! Ik heb geleerd dat je beter geen bloedverlies kunt krijgen vlak voor rusttijd, dan ligt je namelijk de hele rusttijd aan de CTG…

14:30u – 17:00u: heel vaak krijg ik op deze tijd bezoek. Als het niet zo is dan probeer ik op deze tijd vaak een blog te schrijven. Vaak komen ze ook nog langs met drankjes en koekjes/pinda’s.

17:00u – 18:00u: avondeten (best even wennen zo vroeg… Ondertussen ken ik wel het hele menu uit mijn hoofd en weet ik precies wat wel/geen aanrader is ?)

18:00u – 22:00u: Dit is de tijd waarop ik bezoek mag. Eigenlijk komt er iedere avond wel iemand. Heel gezellig en lekker even wat afleiding. Daarna kijk ik meestal nog lekker t.v. of lees ik een boek. Ik heb inmiddels al bijna 4 (!) boeken gelezen… De schade van de afgelopen jaren wordt dus lekker ingehaald.

22:00u : Antibiotica en temperatuur opmeten. Ook komen ze dan voor de tweede keer mijn infuus doorspuiten.

Best nog wel een heel schema he? Op goede dagen mag ik lekker even in de rolstoel een halfuurtje van mijn kamer af. Dit doen we vooral vaak met Noah. Hij kan dan even lekker spelen in de Ronald Mac Donald huiskamer. Op slechtere dagen slaap ik vooral veel en lig ik veel aan de CTG scan. Ze komen dan bloedprikken en extra echo’s maken om te kijken naar de ligging van de baby en de placenta om – stel dat ik moet bevallen – de juiste handelingen te kunnen doen. Daarnaast krijg ik zo’n beetje iedere twee dagen een andere ‘buurvrouw’. Binnenkort zal ik daar eens een blogje aan wijden… valt genoeg te vertellen over ‘snurkers en bevallers’. 

 

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

  1. oktober 27, 2018 / 10:36 am

    Klinkt als een heel dagprogramma. Ik hoop dat alles goed zal gaan met jou en de baby!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107