Even slikken en dan maar gewoon accepteren en genieten…

Even slikken en dan maar gewoon accepteren en genieten…

Afgelopen vrijdag was het zover. Noah werd 1 jaar. Van tevoren vertelden veel mensen mij al dat zo’n eerste verjaardag heel bijzonder is. En dat was het! Van de gedachte dat mijn baby geen baby meer zou zijn moest ik best even slikken. Daarnaast ook een gevoel van dankbaarheid voor het feit dat wij nu een gezond en sterk kindje mogen hebben van 1 jaar.

Het bijzondere gevoel begon eigenlijk al een dag voor zijn eerste verjaardag. Zodra ik wakker werd zag ik 25 januari op het scherm van mijn telefoon. Ik zag mezelf nog zitten.. precies een jaar geleden. Rond een uur of 12 ging ik lunchen met mijn moeder bij een tentje hier in de wijk. Door de intense jeuk van de zwangerschapscholestase probeerde ik zoveel mogelijk afleiding te zoeken. Toen mijn vriend die avond thuis kwam vertelde ik hem dat ik zo opzag tegen de avond en de nacht. Na 5 nachten niet slapen was ik op. Op vrijdag 27 januari zou ik worden ingeleid. Ik zou dan 37 weken zwanger zijn. We besloten toch maar even te bellen met het ziekenhuis en ik mocht direct komen voor een CTG scan.

De bevalling

In het ziekenhuis vertelden ze mij dat ik alvast moest blijven. Ze zouden mij pillen geven om te slapen en de volgende ochtend werd ik dan ingeleid. En zo is op 26 januari 2017, 1 dag eerder dan gepland, onze lieve kleine Noah geboren.

Nog heel vaak denk ik terug aan deze heftige en mooie tijd. Noah maakte een mama van mij. Ons lieve kleine ondeugende mannetje.

Noah’s eerste verjaardag

Van zo’n eerste verjaardag krijgen kinderen niet enorm veel mee. Toch wilde ik er een (klein) feestje van maken. Ik maakte een mooie fotoslinger met foto’s van zijn geboorte tot nu. Heerlijk om al die foto’s door de hele woonkamer te zien hangen. Daarnaast bestelde ik fotogebak en leuke ballonnen. Noah wist niet wat hij zag toen hij wakker werd. Hij bleef maar ‘oh’ roepen en wijzen. Absoluut de moeite waard dus, die versiering ?.

We besloten het lekker in het weekend te vieren voor vrienden en familie. Op de uitnodiging stond dat we dit feestje van 12:00u – 15:00u gaven. Zo kon Noah daarvoor en daarna lekker slapen. Omdat dit rond lunchtijd was maakten we (onder andere) soep met broodjes.

Cadeautjes

Veel mensen vroegen mij wat Noah graag wilde hebben.  Dit vond ik best een lastige. Zelf cadeautjes geven aan anderen blijft toch een stukje makkelijker dan cadeautjes krijgen….   Daarnaast speelt Noah op dit moment vooral met de stofzuiger en de afstandsbediening. We hebben toen besloten om alvast te beginnen met het sparen van ‘Duplo’. Ik maakte een digitaal lijstje voor hem met cadeautjes als duplo, nijntje en dikkie dik boekjes, cadeaubonnen en houten puzzels. En hij is verwend!!!  Van ons kreeg hij een 4 in 1 driewieler met duwstang. We hebben er vandaag al een rondje op gemaakt ?.

Ik vond het een gezellige verjaardag. We hebben geprobeerd van tevoren zoveel mogelijk eten en drinken klaar te zetten, zodat iedereen zelf kon pakken. Dit zorgde ervoor dat wij ook zelf gezellig konden bijpraten met de gasten. Doordat we de tijd van tevoren hadden aangegeven waren er veel mensen te gelijk. Dit vond ik zelf heel gezellig. Iedereen kon Noah zo ook even zien en voor Noah waren die drie uurtjes ook echt voldoende.

Gevoel

Ondanks de gezelligheid vond ik het ook best wel een emotioneel moment. Mijn lieve kleine baby is nu een stoere ondeugende dreumes geworden die de oren van ons hoofd kletst. Hij is zo groot geworden in een jaar tijd. Ik probeer alles heel erg in mij op te nemen en veel foto’s te maken om vooral maar niets te vergeten. De tijd vliegt…

Hoe vierden/vieren jullie de eerste verjaardag van je kindje?

Comments

comments

16 Reacties

 1. januari 28, 2018 / 11:38 pm

  Van harte gefeliciteerd nog! Ik moet er nog even niet aan denken hah. Even genieten dat ze nog maar 5 weken is.

 2. januari 29, 2018 / 5:54 am

  Het is ook inderdaad best een grote mijlpaal. Ik snap je emoties heel goed. Nog gefeliciteerd!

 3. januari 29, 2018 / 6:39 am

  Zo hij is lekker verwend! Ik vond het eerste jaar ook snel gaan, maar was wel blij dat hij 1 werd.

 4. januari 29, 2018 / 7:29 am

  Ahh gefeliciteeed nog, hij is goed verwend! Ik vond de eerste verjaardag ook erg moeilijk hoor, is normaal ❤️

 5. januari 29, 2018 / 11:45 am

  Ik vond de eerste verjaardag ook zeker voor mijzelf een heel bijzonder moment. Natuurlijk is dat met elke verjaardag van je kindje, maar de eerste toch net iets meer

 6. januari 29, 2018 / 11:45 am

  Gefeliciteerd! Ik vond de eerste verjaardag ook zeker voor mijzelf een heel bijzonder moment. Natuurlijk is dat met elke verjaardag van je kindje, maar de eerste toch net iets meer

 7. januari 29, 2018 / 12:06 pm

  Gefeliciteerd nog! Lijkt me toch best een heel ding inderdaad, even wennen!

 8. januari 29, 2018 / 1:22 pm

  Alsnog gefeliciteerd. Ik weet het eerlijk gezegd niet meer… is al een poos geleden (kids zijn inmiddels 18 en 16) 🙂

 9. januari 29, 2018 / 1:51 pm

  Wauw, wat heeft hij lekker veel Duplo gekregen! een mooie voorraad. En prima speelgoed!

 10. januari 29, 2018 / 4:30 pm

  Nog gefeliciteerd! En wat een prachtige duplo allemaal. Ik vind dat echt leuke kado’s ook om te geven.

 11. januari 29, 2018 / 4:35 pm

  Dit is al een hele stap. Wacht maar tot de basisschool dat is ook weer zo n stap. Nog even genieten van zo n kleintje dus.

 12. januari 29, 2018 / 8:55 pm

  Nog gefeliciteerd! Momentje he. Maar ook wel fijn dat ze zelfstandiger worden. Mijn jongste is 1,5 nu en het eerste jaar vloog heel hard voorbij.

 13. januari 30, 2018 / 8:48 am

  Oja als je kleintje 1 jaar wordt is dat echt zo’n mijlpaal en denk je inderdaad terug aan de bevalling, heel herkenbaar!

 14. januari 30, 2018 / 9:53 am

  Gefeliciteerd! Ik herken het helemaal. Mijn kleine meid wordt morgen 1 jaar en we hebben het afgelopen weekend gevierd. Ik word ook erg emotioneel als ik naar haar kijk, mijn lieve kleine droppie ‘opeens’ al zo groot…

 15. januari 31, 2018 / 8:48 am

  Oh herkenbaar hoor. Zo heb ik dat nu weer: onze jongste wordt bijna 4 en dan moet ik hem echt loslaten. Het is een heel proces waardoor ouders en kind samen groeien, bijzonder! Hij heeft mooie cadeaus gekregen zeg!

 16. Inge
  januari 31, 2018 / 7:42 pm

  aaaaah die eerste verjaardag. Tis zo bijzonder. Het eerste jaar is dan voorbij. Het eerste jaar waarin je voor de rest van je leven “mama” bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107