Het recept voor de allerlekkerste pizza!

Het recept voor de allerlekkerste pizza!

Elke vrijdag maak ik iets nieuws. Ik vind het heerlijk om met het hele gezin het weekend op een gezellige manier te starten. Lekker eten hoort daar voor ons helemaal bij. Een aantal weken geleden maakte ik deze pizza. Een pizza die net zo snel klaar is als een diepvriespizza, maar dan een stuk lekkerder en gezonder! Een absolute aanrader voor alle mama’s die hun kinderen blij willen maken, ze groenten willen laten eten en er geen uren voor in de keuken willen staan! 

Dit heb je nodig voor 4 pizza’s:

2 pakjes pizzabodems met Courgette (te koop bij de Jumbo, per 2 stuks verpakt en te vinden in het koelvak)

een pakje gezeefde tomaten

2 eetlepels pesto

1 paprika

6 tomaten

een zakje ruccola

1 pakje met plakjes kipfilet (bij de Lidl hebben ze hele handige kleine plakjes)

1 avocado

bosuitjes

geraspte kaas

Italiaanse kruiden

 

Zo maak je het:

Verwarm de pizzabodem alvast enkele minuten in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen alle groenten (tomaten in schijfjes en de rest van de groenten in kleine stukjes)Giet ongeveer het halve pakje gezeefde tomaten in een bakje en roer daar de twee eetlepels pesto doorheen.

Haal de pizzabodem vervolgens uit de oven en laat de oven ondertussen aan staan. Besmeer met een lepel de pizzabodems dun met de tomatenpuree met pesto. Vervolgens beleg je de pizza’s met de tomatenschijfjes en strooi je er wat geraspte kaas overheen. Hier bovenop komen de paprika, bosuitjes, plakjes kipfilet en de Italiaanse kruiden.

Bak de pizza’s nu af in de oven. Zodra de pizza klaar is strooi je de avocado en ruccola er nog overheen!

Eet smakelijk!

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: