Hierdoor is onze dreumes een superslaper!

Hierdoor is onze dreumes een superslaper!

We zijn de 12 maanden ondertussen alweer ruim voorbij en we leren Noah nog iedere dag een beetje beter kennen. Tot de volgende sprong. Dan kunnen we namelijk weer helemaal opnieuw beginnen met ontdekken ?.

De afgelopen maanden hebben we ook ontdekt dat het voor Noah heel erg fijn is als we vaste routines hanteren voor bepaalde dingen zoals slapen en eten. Vandaag wil ik hierover het één en ander met jullie delen.

Een moeilijke start

Al eerder heb ik een blog geschreven over Noah’s moeilijke start. De eerste 5 maanden huilde hij heel veel en sliep hij heel erg weinig overdag. Eigenlijk was ik de hele dag bezig met voeden en met rondjes lopen door de kamer.

Na zo’n maand of 5 veranderde dit gelukkig en als ik kijk hoe het nu gaat, dan kan ik mij bijna niet voorstellen dat het ooit zo pittig is geweest.  Wel hebben we gemerkt dat Noah erg dol is op rust en regelmaat. Zodra wij er een zooitje van maken merken we dit gelijk. Hij is dan hangerig en huilerig en na een tijdje is niets meer goed.

Slaaproutines

Noah doet meestal nog 3 slaapjes overdag op vaste tijden. De laaste paar weken gaan we richting 2 lange slaapjes. Tussen 7:00u en 7:30u wordt hij wakker. We beginnen dan standaard met de papfles. Daarna lekker wassen (in bad, douchen met papa of gewoon met een washandje) en schone kleding aan. Als we rond 8:15u beneden zijn dan kijkt hij vaak even juf Roos op YouTube. Hij is dol op al die Nederlandse kinderliedjes en staan dan heerlijk mee te swingen. Ondertussen werkt hij vaak nog een rijstwafel naar binnen terwijl wij ontbijten. Om 9:00u is hij dan alweer toe aan zijn eerste slaapje.

In zijn bed ligt bij ons standaard zijn speen, zijn konijnenknuffel en een boekje. Meestal gaat hij nog niet direct slapen als wij hem in bed leggen, maar ‘leest’ hij eerst nog een tijdje in zijn boekje. Ook als hij wakker wordt (nu vaak rond 11:30u) wil hij nog niet direct uit bed. Ook dan leest hij vaak nog een halfuurtje voordat hij ons roept. We merken dat het hem veel rust geeft dat hij de tijd krijgt om in slaap te vallen en wakker te worden. Voorheen was hij erg overstuur. Nu huilt hij vrijwel nooit meer en vindt hij de rustmomentjes heerlijk.

Slaapje 2 en 3

Meestal is hij zo’n 1,5 tot 2 uur wakker voordat hij weer moe wordt. We merken dit aan hem doordat hij steeds meer de grenzen op gaat zoeken en eigenlijk niets meer wil. Door hem dan direct in bed te leggen voorkomen we meer drama en hebben wij een hele blije en gezellige dreumes tussen de slaapjes door.

’s Avonds ligt hij altijd tussen 19:00u en 19:30u in zijn bed. Het komt weleens voor dat we nog ergens op bezoek zijn. We merken dat direct dat zijn bedtijd is geweest. Dit proberen we nu dus zoveel mogelijk te voorkomen. Als we weten dat het laat gaat worden regelen we oppas of nemen we zijn wagen mee, zodat hij om 19:30u lekker in zijn wagen kan slapen. Voordat hij in de avond gaat slapen trekken we eerst zijn pyjama aan en krijgt hij nog een papfles. Daarna lezen we nog een boekje voor. Daarna leggen we hem in bed met dit boekje. Heel vaak horen we hem dan zelf nog hardop onze stemmen nadoen van het voorlezen.

En hoe gaan we dan overdag nog weg?

Twee lange of drie kortere slaapjes geven natuurlijk niet heel veel ruimte om weg te gaan. De boodschappen doe ik altijd met Noah samen tussen de slaapjes door. Dit is tot nu toe eigenlijk geen enkel probleem. We gaan ook weleens een dagje of een paar uurtjes weg. Noah kan dan ook prima slapen in de auto of in de wagen. Wel proberen we hem zolang mogelijk in de auto of de wagen te laten slapen.

Welke slaaproutine heb jij voor je kindje? Welke bijzondere dingen en routines hebben jullie voor de bedtijd  van jullie baby, dreumes of peuter?

 

 

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107