Hoera! Wij krijgen een…

Hoera! Wij krijgen een…

Afgelopen week was het zover; de 20 weken echo. Daar waar sommige mensen er misschien naar uit kijken heb ik dat tot nu toe 2 keer niet zo ervaren. De hele ochtend voel ik me misselijk van de spanning. Het genieten begint eigenlijk pas in de laatste paar minuten van de echo. Net als iedereen willen ook wij heel erg graag een gezond kindje. Vandaag even een update over het verloop van de echo.

20 weken echo… geslachtsecho of…?

Het valt me op dat vrouwen – die meestal nog geen moeder zijn – na de 20 weken echo als eerste vragen of het een jongen of een meisje gaat worden. Natuurlijk gaat dat ook al zo’n week of 20 door mijn hoofd. Krijgt Noah een broertje of een zusje? Beiden is heel erg leuk! Op het moment dat wij de 20 weken echo kregen was dat toch het laatste waar ik mee bezig was. Het allerbelangrijkste was de gezondheid van het kleine mensje dat in mijn buik groeide. Tot nu toe voelde ik nog niet echt een band met dit kindje. Dat veranderde direct toen ik onze tweede Babybanjo op het grote echoscherm zag verschijnen. Wat een prachtig mooi kindje! Voor mij is de 20 weken echo echt een medische echo. Zodra het kindje geen hazenlip, open ruggetje of hartproblemen heeft, het bloed goed door de adertjes stroomt en ook de lever, de niertjes en de blaas in orde lijken begint het echte genieten.

Hoera! Wij krijgen een…

De echo heeft ons laten zien dat ons kindje tot zover gezond lijkt. Het blijft natuurlijk afwachten. Er zijn altijd dingen die ze (nog) niet kunnen zien. Hoera! Wij krijgen een gezond kindje! Dit was het allermooiste nieuws wat wij afgelopen dinsdag konden krijgen. Een mooie en goede zwangerschap tot nu toe en een goede 20 weken echo!

We weten nog niet of we een jongen of een meisje zullen krijgen. Niet omdat we het niet willen weten, maar omdat we nog twijfelen of we het niet leuk vinden om er pas met de bevalling achter te komen. We kregen een USB stick mee naar huis. Op deze stick staat of wij een jongen of een meisje verwachten. Het zou kunnen dat ik binnen enkele weken even ga spieken. Of niet.. Ik ben wel heel erg nieuwsgierig naar wat jullie denken!

Zwangerschapskwaaltjes

Ondertussen begint mijn buik nu eindelijk een beetje te groeien. Bij Noah had ik al een leuk ’tafeltje’, dus dit was even wennen! Gelukkig tot nu toe geen hele nare kwaaltjes. Wel enorm moe… Kan echt de hele dag wel slapen!

 

Het allergrootste verschil tussen beiden zwangerschappen is

dat ik bij Noah bijna niets kon eten zonder misselijk te worden en nu echt de hele dag maar van alles blijf snaaien! Heerlijk om gewoon van mijn eten te kunnen blijven genieten ;-). En dan ben ik dus af en toe best wel benieuwd of deze kwaaltjes dan bij een jongen of een meisje horen. Kun je het aan de vorm van iemand zijn buik zien? Of zijn dit allemaal bakerpraatjes?

Op de homepage van mijn blog heb ik een poll aangemaakt. Vullen jullie die even in? Eens kijken of jullie uiteindelijk gelijk krijgen en of wij straks roze of blauw moeten gaan shoppen! ?. 

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: