Iets waar je echt niet zonder kunt als moeder

Iets waar je echt niet zonder kunt als moeder

Al tijdens de zwangerschap krijg je van andere moeders heel vaak al te horen ; ‘Geniet er nog maar even van, voordat je het weet….’.

Deze uitspraak maakte mij af en toe best een beetje zenuwachtig. Hoe zou het zijn als moeder? Kan ik dan echt nooit meer uitslapen? Nooit meer een filmpje kijken op de bank? Kan ik dan nooit meer….

Als moeder ben je vaak bezig. Je ruimt het huis op, speelt met je kinderen, zorgt dat iedereen is gewassen en iets te eten heeft. Daar waar je vroeger urenlang niets kon doen lijkt dit opeens verleden tijd. Toch heeft iedere moeder dit af en toe nodig:

Me- time

Toen ik net zwanger was kon ik me niet voorstellen dat er momenten zouden komen waarop ik even wat tijd voor mezelf wilde. Het leek me heerlijk om de hele dag met mijn kindje te zijn. En dat is het ook! Toch merk ik dat het ook heerlijk is om even wat tijd te hebben voor jezelf. Even geen mama zijn.

Er is best een hoop veranderd in mijn leven het afgelopen half jaar. Daar waar ik eerst met name verantwoordelijk was voor mezelf, rekent er nu een klein mensje op mij. Dit maakt dat je de hele dag door bezig bent.

En hoe moet dat nu met me-time?

Het is belangrijk om af en toe even een time-out te hebben. Even wat tijd dat je bezig bent met niets anders dan ontspannen. Dat je even je ‘mama-knop’ uitzet en gewoon alleen even jezelf bent. Het schoonmaakwerk blijft even liggen, de was moet even wachten en iemand anders zorgt even voor de kids.

Hoe doe ik dat?

Voor mij is dit af en toe best lastig. Ik ben nogal een controle freak. Het is voor mij belangrijk als het huis schoon is, mijn blogs op tijd online gaan en nog zoveel dingen meer. Toch probeer ik af en toe even helemaal niets te doen.  Ondertussen begin ik een beetje te accepteren dat ik het huis niet in 1 dag schoon moet willen hebben. Dit geeft al meer rust. Hierdoor kan ik af en toe even een time-out uurtje nemen.

Wat is me- time voor mij?

 

Iedereen vult zijn me-time weer anders in. Het belangrijkste is dat het voor JOU ontspannen is. Er zijn – serieus- mensen die ontspannen door het opvouwen van de was. Dit geldt helaas niet voor mij.  Ik kan het beste ontspannen als ik lekker een uurtje in bad ga met een goed boek en een kop thee. Ook vind ik het heerlijk om vroeg naar bed te gaan en daar nog lekker even een filmpje te kijken op Netflix. Als ik deze dingen regelmatig doe, dan kom ik tot rust en kan ik er weer even tegen.

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered” background_pattern=”otw-pattern-2″]Wat is me- time voor jou? En op welke momenten neem jij vaak even wat tijd voor jezelf?[/otw_shortcode_quote]

Comments

comments

15 Reacties

 1. augustus 7, 2017 / 4:52 am

  Ik kan erg genieten van een kopje koffie ’s ochtends. En ik ga elke ochtend even hardlopen.

 2. augustus 7, 2017 / 5:32 am

  HEt lijkt me inderdaad best lastig als dit soort dingen erg veranderen. Ik geniet al als ik s’ochtends rustig aan kan doen en me niet hoe te haasten voor de trein

 3. augustus 7, 2017 / 6:21 am

  Bloggen is naast werk ook mijn hobby dus dat geldt voor mij ook als me-time. Maar ’s avonds netflixen of Mn e-reader pakken is ook een fijne

 4. augustus 7, 2017 / 7:00 am

  Zelf heb ik nog geen kinderen, maar dit klinkt wel heel herkenbaar. Zal het tzt wel merken als ik ook kids heb, hoe ik dan ermee om ga.

 5. augustus 7, 2017 / 8:18 am

  Oohja, zo belangrijk, wat me-time nu en dan. Ik kan ook zo genieten van een kopje koffie en de krant. Me niet moeten haasten, heerlijk!

 6. augustus 7, 2017 / 8:30 am

  Een goed verwoord artikel. Me-time is ontzettend belangrijk. Dat geld denk ik voor iedereen. Neem jij maar een boekje mee naar bed 😉

 7. augustus 7, 2017 / 8:53 am

  Ik heb nu genoeg me time, want heb geen kindjes haha maar kan me best voorstellen dat je dat dan wel nodig hebt

 8. augustus 7, 2017 / 9:55 am

  Me time, ik heb er de laatste tijd een handje naar om dan lekker even rustig een serie te kijken

 9. augustus 7, 2017 / 6:37 pm

  Me time is zo belangrijk. Zeker nu ik moeder ben! Het liefst ga ik dan lekker in bad met een maskertje. Even ontspannen.

 10. augustus 7, 2017 / 6:39 pm

  Voor mij is me-time even relaxen en niks hoeven te doen, dit kon ik pas echt toen mijn dochter jaartje of 5/6 was nu inmiddels 9 doet ze bijna alles al zelf 🙂

 11. augustus 7, 2017 / 7:43 pm

  Me time schiet er hier vaak bij in. Even alleen op toilet voelt soms al als een vakantie ?

 12. augustus 8, 2017 / 8:36 am

  Heerlijk lang onder de douche kunnen staan vind ik vaak heeeeeeel fijn.

 13. augustus 8, 2017 / 9:09 am

  me time schiet er vaak in maak voor mij is me -time even niets moeten, lekker serie kijken en maskertje op, scrubben etc. heerlijk!

 14. augustus 11, 2017 / 9:13 am

  Ik neem meestal na de werkdag me-time, eventjes een fijne serie en een maskertje op, heerlijk is dat!

 15. Miryam
  augustus 13, 2017 / 8:50 am

  Nu de kinderen allemaal op school zitten, heb ik vooor het eerst in 10 jaar echt me-time. De ochtenden ben ik vrij en rommel ik wat in huis of ga sporten. Als de kids in bed liggen, probeer ik ook te relaxen met een boekje of leuke serie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107