Mijn 15 reisdilemma’s

Mijn 15 reisdilemma’s

Op de blog van Marieke blogt kwam ik de 15 reisdillema’s tag tegen. Met de vakantie in aantocht leek het me erg leuk om deze in te vullen. Nu ben ik zelf geen enorme reiziger en is bestemming achtertuin eigenlijk al voldoende voor mij, toch vind ik het altijd wel lekker om er af en toe even tussenuit te gaan.

 

Daar komen ze…

 1. Zonvakantie of wintersport?

Het begint gelukkig makkelijk ?. Als echte koukleum met hoogtevrees en geen grote sportieve aanleg kan ik niet anders dan kiezen voor een zonvakantie. Heerlijk om op mijn strandbedje een boek te lezen en lekker op een luchtbedje in het zwembad te drijven. Dat is pas vakantie!

 1. Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?

Deze is wel een stukje lastiger. Ik vind het namelijk wel heel erg leuk om op vakantie ook wat dingen te kunnen doen en bekijken. Een dagje snorkelen en strand vind ik heerlijk, maar dan ben ik al het zand dat overal aan mijn met zonnebrandcrème ingesmeerde benen plakt wel een beetje zat. Ik ga dan toch maar voor een vakantie in het binnenland (wel met een zwembad erbij uiteraard ?).

 1. Europees of Aziatisch eten?

Als we gaan wokken vind ik Aziatisch eten heerlijk. Ook kun je mij heel blij maken met Japas. Toch gaat er niets boven de Italiaanse pizza’s, pasta’s en Tiramisu. Ook kan ik genieten van een lekkere tapas en een stampotje op zijn tijd. Europees it is dus!

 1. Weg met vriendinnen of weg met partner?

Dit vind ik allebei heel erg leuk. Deze zomer ga ik een nachtje weg met een vriendin en daar kan ik nu al naar uitkijken. Heerlijk om even geen mama te zijn en gewoon met een rugzak weg te kunnen. Toch kies is voor langere vakanties wel echt voor mijn partner. Waar hij is voelt het als thuis, helemaal als Noah mee is.

 1. Actieve vakantie of luiervakantie?

Een luiervakantie! Een paar uurtjes een stad bezoeken of lekker wandelen vind ik helemaal prima. Dit hoef ik alleen niet de hele dag of elke dag. Als het winkelen is kan ik dat wel meerdere dagen achter elkaar doen, maar ik verwacht dat jullie dit indelen in de categorie luiervakantie. Luchtbed, ligstoel, boekje en shoppen.. Niet zo actief dus! ?.

 1. Azië of Afrika

Deze is heel makkelijk voor mij. Met een Afrikaanse vriend en een half Afrikaans zoontje heb ik veel interesse in de Afrikaanse cultuur. Het staat al heel lang op mijn verlanglijstje. Mijn visum en inentingen voor Kameroen waren zelfs al geregeld en het ticket was geboekt. Toen kwam ik erachter dat ik zwanger was van Noah en kreeg ik een negatief reisadvies. Staat nog steeds hoog op de lijst dus. En nu gezellig met z’n 3tjes ?.

 1. Barcelona of Rome

Rome! Ik ben dol op deze stad. Op de HAVO al geweest met werkweek. Prachtig hoe je de geschiedenis daar echt nog kunt voelen en daarnaast de gezellige sfeer in de avond op de pleinen. En tsja.. die pizza’s en ijsjes! Mmmm…

 1. Hotel of camping?

Dit jaar kiezen wij voor de camping. Ik vind dit vaak een heel stuk gezelliger dan een hotel. Lekker buiten leven en een spelletje doen voor de tent in de avond bij zo’n stinkend muggenkaarsje. Mijn vriend twijfelt nog of hij hier ook zo over denkt. Of we dus volgend jaar weer voor de camping zullen kiezen is nog even de vraag. Mochten we 14 dagen regen hebben, dan vermoed ik dat we volgend jaar in ieder geval niet meer voor een camping in Nederland zullen kiezen ?.

 1. Citytrip of natuurvakantie?

Hoe leuk ik steden bezoeken ook vindt, voor een vakantie zou ik toch eerder kiezen voor een natuurvakantie in bijvoorbeeld Noorwegen of Zweden. Heerlijk om tot rust te komen tijdens een wandeling door de bossen of langs het meer en wakker worden in zo’n houten hut! Love it!

 1. Wereldreis of de wereld zien in meerdere keren?

De wereldreis zeker niet. Ik ben toch meer het type huismus voor wie meer dan 2 weken op vakantie eigenlijk niet zo hoeft. Liever meerdere korte reizen.

 1. Nooit meer reizen of nooit meer je vrienden zien?

Dan liever nooit meer reizen. Zoals ik al aangaf kan ik me ook prima vermaken in en om het huis. Nederland is zo slecht nog niet!

 1. Weg met de auto of weg met het vliegtuig?

Ondanks dat ik het heerlijk vind om nog even parfum te shoppen op Schiphol en bij de Burger King te eten daar ga ik toch liever weg met de auto. De grootste reden hiervan is dat ik meer spullen mee kan nemen waar ik dan niet mee hoef te sjouwen. Dat vind ik toch altijd wel een gedoe met vliegen. Ook het vliegen zelf vind ik al vrij snel saai. Doe mij de auto maar!

 1. Backpacken of Cruisen

Een cruise! Lijkt me best heel erg stoer op zo’n groot schip! Backpacken is echt niet mijn ding. Mijn spullen passen niet in een rugtas ?.

 1. Alles regelen of op de bonnefooi?

Ik regel altijd alles! Het is altijd fijn om van tevoren te weten waar je aan toe bent. Heerlijk ook om naar iets uit te kijken en je goed te kunnen voorbereiden op wat er komen gaat. Handig in het pakken van de koffers. Zeker nu met Noah zou ik niet zo snel meer op de bonnefooi dingen doen.

 1. Roadtrip of op één plek blijven?

Nu met Noah vind ik het heerlijk om op één plek te blijven. Een roadtrip lijkt me wel het allerleukst als je geen (kleine) kinderen hebt. Nu moeten wij dan voor 1 of 2 nachtjes te veel spullen in- en uitpakken. Ook continu in de auto is niet is waar we Noah echt blij mee maken.

Wat gaan jullie deze zomervakantie doen? Een roadtrip? Vliegvakantie? Kamperen? Ik ben erg benieuwd naar jullie keuzes ?.

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107