Mini frikandelbroodjes uit de Air-fryer

mini-frikandellenbroodjes

Frikandellen. Het is eigenlijk het enige waar je mij echt voor wakker mag maken. Ik ben er al jaren dol op en eet het dan ook overal bij. In de wrap, op de pizza, op brood, met groenten en aardappels en natuurlijk ook ‘gewoon’ bij de patat. Inmiddels kun je mij denk ik wel een frikandellenspecialist noemen. Afgelopen zaterdag kreeg ik voor een vrijgezellenfeestje de opdracht om een snack mee te nemen. De aanstaande bruid moest dan raden door wie de snack gemaakt was. Ik koos voor het mini-frikandellenbroodje. Doordat het recept een succes was en ook nog eens enorm makkelijk en snel klaar, deel ik hem graag met jullie!

Uit de Air-fryer!

Als het even kan, dan maak ik dingen altijd liever klaar in de Air-fryer dan in de oven. Sinds wij een Air-fryer hebben, heb ik voor de oven niet genoeg geduld meer. Mocht je nu geen Air-fryer hebben, dan kun je dit recept natuurlijk wel gewoon in de oven maken. Je moet er dan wel iets meer tijd voor uittrekken.

Dit heb je nodig voor 20 mini-frikandelbroodjes :

1 pakje bladerdeeg

7 bevroren frikandellen

curry

1 losgeklopt ei

 

Zo maak je het:

Snijd de vierkante plakjes bladerdeeg doormidden. Aan de rechterkant smeer je er een beetje curry op.

De 7 frikandellen snijd je in 3 gelijke stukken. Leg ze bovenop de curry.

Aan de linkerkant van de bladerdeeg maak je met een mes inkepingen (zie foto).

Vouw dan de linkerkant over de frikandel heen en besmeer de buitenkant met het losgeklopte ei-mengsel.

Bak de mini-frikandelbroodjes dan ongeveer 8 minuten in de Air-fryer op 200 graden.

 

Een leuk hapje voor op een verjaardag of een avondje met vrienden. Eet smakelijk!

 

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: