Naar dit vakantiepark moet je zéker gaan met jonge kinderen!

Naar dit vakantiepark moet je zéker gaan met jonge kinderen!

Nog op zoek naar een leuk vakantiepark voor de zomervakantie? Of binnenkort een weekend of midweekje weg? Lees dan zeker even verder. Na een aantal minder positieve ervaringen hebben we afgelopen zomer een fantastische vakantie gehad met een baby en een peuter. In deze blog vertel ik je waar we waren en wat onze vakantie zo fantastisch maakte! 

Onze vakantiestijl

Eerlijk gezegd zijn wij geen echte vakantiegangers. Ik vind het inpakken van spullen altijd zo’n gedoe met jonge kids. Je moet een heleboel meenemen en alles past maar net in de auto. Daar aangekomen zijn de kinderen volledig uit hun ritme en ongeveer tegen de tijd dat je naar huis gaat slapen ze daar een beetje oké. Echt uitrusten in een vakantie lukt ons dus meestal ook vooral thuis. Na een eerdere kampeerervaring die niet zo was bevallen, besloten we het afgelopen zomer maar eens over een andere boeg te gooien. Noah was op dat moment 2,5 en Vera net 6 maanden.

Onze zoektocht

We besloten dit jaar lekker in Nederland te blijven.  Beide kinderen sliepen op dat moment nog niet in een 1 persoonsbed, waardoor we dus 2 campingbedjes nodig hadden. Een heleboel vakantiehuisjes/stacaravans waren daardoor voor ons al niet geschikt. Daarnaast zijn we (helaas) gebonden aan het hoogseizoen. In februari zijn we met de kinderen een weekje in een Landal Park geweest. Dit was toen erg leuk. We keken breed naar allerlei bungalowparken, omdat de locatie ons eigenlijk niet heel veel uitmaakte, als het park maar geschikt zou zijn voor jonge kinderen. Toch kwamen we opnieuw weer uit bij Landal. De huisjes zijn daar wat luxer en ook de parken hebben genoeg voorzieningen.

De uiteindelijke keuze

Na een behoorlijk aantal weken zoeken en vergelijken kwamen we uit bij onze vakantiebestemming: Landal ‘Het land van Bartje’.  Een park wat echt heel erg gericht is op jonge kinderen. Zo waren er twee zwembaden (binnen en buiten) en werd bij minder goed weer het buitenbad overdekt. In het buitenbad waren twee hele leuke grote peuterbaden. Echt heel erg geschikt voor jonge kinderen. Onze peuter kon zich er met zwembandjes om heerlijk vrij bewegen en zelfstandig van de glijbanen af. Dan was er ook ‘Bartjes boerderij’ . In de boerderij was een hele grote binnenzandbak en konden kinderen met blokken van alles bouwen. Ook waren er allerlei loopfietsen en tractors om heerlijk binnen op de rijden. De dagelijkse activiteiten van het animatieteam waren zowel gericht op peuters, kleuters als op iets oudere kinderen. Ook hier kon mijn peuter regelmatig aan meedoen. En natuurlijk was er ook nog het ‘high five’ moment met Bollo de Beer. Al met al genoeg activiteiten voor onze peuter om zich heerlijk te vermaken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de heerlijke pizza in het restaurant…

Het huisje

Nog even los van de activiteiten gaf met name het huisje op dit park de doorslag. Het was een heel lief boerderijtje met twee verdiepingen. Boven waren er twee grote slaapkamers met genoeg ruimte voor de campingbedjes. Ook waren er traphekjes en waren de stopcontacten beveiligd. De meubels waren ook goed afgestemd op knoeiende peuters en baby’s. Alles was goed schoon te maken. De keuken was luxe (zelfs een vaatwasser) en ook de zithoek erg comfortabel. Het voelde een beetje als thuis. Het allermooiste was het terras. Dit lag aan een groot speelveld met glijbaan, zandbak en een leuke schommel. Het veld was omring door huisjes en dus veilig genoeg om onze peuter heerlijk zelf te laten rennen en spelen. Bij minder weer was er genoeg ruimte om binnen te spelen en bij slecht weer dus een heerlijke plek buiten! Ook in de omgeving zijn veel leuke dingen te doen zoals bijvoorbeeld Kabouterland en ook zijn er meerdere pretparken die ook heel geschikt zijn voor jonge kinderen.

Zoals jullie lezen is dit een absolute aanrader. Dit artikel is niet gesponsord. Ik schrijf dit omdat wij heel enthousiast waren en ik iedereen met jonge kinderen een fantastische vakantie gun. Als je kinderen het fijn hebben, heb je zelf ook meer tijd om echt even lekker te ontspannen. Ben je dus nog op zoek en weet je niet waarheen? Hou dan zeker dit park even in gedachten! Heb je zelf ook een leuke tip? Laat dan vooral even een reactie achter! Voor deze zomer zijn we namelijk nog op zoek! 

Comments

comments

Delen:

3 Reacties

  1. maart 6, 2020 / 8:19 pm

    Wij gaan met onze twins naar een boerderij in Normandië, hier zit je letterlijk tussen de dieren, echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: