Nieuwe fase, nieuwe keuken!

Nieuwe fase, nieuwe keuken!

Bij de eerste keuken die ik zelf ging uitzoeken vroeg ik adressen aan vrienden en familie en ging ik meerdere keukenbedrijven af om te onderzoeken wat mijn droomkeuken was. Ik vond het belangrijk dat de keuken prachtig was om te zien. Hoogglans keukens stonden bovenaan mijn lijstje, met prachtige handgrepen en vooral zonder bovenkasten. Een strakke keuken met veel luxe apparatuur, dat was wat ik graag wilde in een keuken.

Op zoek naar een keuken als moeder

Sinds ik moeder ben zijn mijn eisen behoorlijk veranderd. Het is voor mij nu het meest belangrijk dat een keuken veilig is, dat het mijn zoontje moeite kost om de kastjes open te krijgen en (bovenal) dat de keuken gemakkelijk schoon te maken en te houden is.

De keuken die wij nu in ons huis hebben staan heb ik niet zelf uitgekozen. We kregen deze cadeau bij het huis. Helaas voldoet deze keuken niet (helemaal) aan mijn eisen en wensen. Mijn knappe zoontje is in staat om alle kastdeurtjes in enkele seconden op te krijgen, weet ondertussen hoe de oven open moet en zo kan ik nog wel even doorgaan.

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered”]Net als dat bij een nieuwe fase in je leven soms een andere garderobe of een ander kapsel horen, hoort bij deze fase in mijn leven een nieuwe keuken. [/otw_shortcode_quote]

Nieuwe fase, nieuwe keuken

Net als dat bij een nieuwe fase in je leven soms een andere garderobe of een ander kapsel horen, hoort bij deze fase in mijn leven een nieuwe keuken. Naast de dingen die ik hierboven al beschreef, ben ik ook niet direct enthousiast over de kleur van onze keuken en het loslaten van het laagje op de kastjes.

 

Nu klinkt het alsof dit heel gemakkelijk voor mij is. Niets is minder waar. Als dit namelijk zo was, dan hadden wij al lang een nieuwe keuken gehad.

Mijn zoektocht naar keukeninspiratie

Onze huidige keuken is ondertussen 12 jaar oud en – eerlijk is eerlijk – een hele degelijke sterke keuken. Twaalf jaar geleden is hij gekocht in Duitsland. Wat mij betreft is een Duitse keuken voor herhaling vatbaar. Na een rondje speuren naar keukeninspiratie begon ik al een steeds duidelijker beeld te krijgen van mijn droomkeuken.

Zelf online je keuken samenstellen

Op de website küchendirect.nl  zag ik veel dingen die mij als moeder en niet altijd even gemotiveerde ‘huisvrouw’ erg aanspraken. Zo zag ik bijvoorbeeld een ‘zwevende keuken’.  Dat lijkt me ontzettend praktisch met schoonmaken. Heerlijk met mijn dweil eronderdoor.

 

 

 

Ook zag ik greeploze keukenkastjes. Ook dit lijkt me heel erg handig met een kleintje. Hij kan zich dan niet optrekken aan de greepjes op de keukenkastjes en krijgt ze minder gemakkelijk open. Aan de binnenkant zou ik dan een magneetslot op de deurtjes zetten om dit nog extra lastig te maken. Zo blijft de buitenkant mooi strak en is het toch een extra veilige keuken voor mijn zoontje.

Wij hebben nog niet echt een vast budget voor de keuken en eigenlijk wist ik ook niet goed aan wat voor bedrag ik ongeveer moest denken om al mijn eisen en wensen in vervulling te laten gaan. Op de website koos ik er daarom voor om online mijn keuken samen te stellen. Heel fijn dat ik dit nu in alle rust even thuis kon doen. Als ik ergens in een keukenzaak zit en een man zit daar van alles aan te klikken en toe te voegen wordt ik toch altijd een beetje zenuwachtig van die oplopende prijzen ?. Nu kon ik tenminste zelf nog wat dingen toevoegen en verwijderen zonder dat ik mij direct een ‘cheapskate’ voelde.

Van dromen naar droomkeuken

Binnenkort gaan wij een bezoekje brengen aan de showroom in Utrecht om daar nog eens verder te informeren naar een aantal opties. Onze zoon nemen we mee als testpersoon. We willen de keukenkastjes waar hij geen vingerafdrukken op achter kan laten en de kastjes die hij niet open kan krijgen….

Waar heb jij op gelet toen je een nieuwe keuken ging uitzoeken? Wat waren jouw/jullie belangrijkste eisen?

 

Comments

comments

23 Reacties

 1. februari 14, 2018 / 6:31 am

  Nooit zelf keuken uitgezocht maar zou dan ook voor kiezen dat ik eronder door kan stofzuigen. Lijkt mij echt ideaal.

 2. februari 14, 2018 / 7:20 am

  Veel succes met de zoektocht en goed idee om je zoon mee te nemen :))

 3. februari 14, 2018 / 7:37 am

  Wij hebben net een nieuwe keuken! Zooooooo blij mee!

 4. februari 14, 2018 / 7:42 am

  Ik heb er voor gezorgd dat de plinten aan de onderkant van de kastjes lades zijn. Dat geeft extra ruimte!

 5. februari 14, 2018 / 7:52 am

  Grappig he hoe je smaak,maar ook de reden van dingen kunnen veranderen als er kinderen zijn. Wij zijn toen ooit heel goed geslaagd bij de keukenkampioen en nog elke dag ben ik blij met onze keuken.

 6. februari 14, 2018 / 7:55 am

  N.B. Als de kwaliteit van de keuken op zich heel goed is: heb je overwogen om nieuwe frontjes te nemen? Dat kan ook een compleet nieuw keukengevoel geven.

 7. februari 14, 2018 / 8:03 am

  We hebben een huurhuis maar hadden mazzel. De vorige bewoner mocht een nieuwe kiezen en gelukkig was hij naar onze smaak.

 8. februari 14, 2018 / 8:35 am

  Wij zijn natuurlijk onlangs verhuisd en hebben sinds kort een nieuwe keuken. Heel erg blij mee. Voorheen waren de keukens altijd goed genoeg dus kozen wij altijd voor pimpen en opfrissen.

 9. februari 14, 2018 / 9:17 am

  Een zwevende keuken lijkt mij inderdaad ook wel wat! Het is inderdaad praktisch met dwijlen enz. Wij hebben onze keuken zelf samengesteld (bij verschillende winkels) en zelf gemonteerd. Kastjes komen van Kvik en het betonnenblad van Koak. Ik ben heel benieuwd als de kleine straks geboren is of hij nog steeds zo praktisch is als dat wij hem nu vinden 🙂

 10. februari 14, 2018 / 3:07 pm

  Gaaf he.. ik heb ook nog nooit zelf een keuken uitgekozen.
  Ik wil dan een kookeiland en een grote brede oven met kinderslot

 11. februari 14, 2018 / 3:40 pm

  Wij hebben op dit moment de keuken die al in onze woning zat. We hebben hem wel geschilderd, en een nieuw blad er op gedaan.

 12. Anneke
  februari 14, 2018 / 4:42 pm

  In mijn oude keuken, en toen ik nog kleintjes had, had ik een oven met spiegeldeur. Wel leuk voor een peutertje om voor te gaan zitten en naar zichzelf te kijken. Maar al die vingertjes er op, niet handig. Ik heb nu een Quooker. Zoooo fijn. Wanneer je snel een flesje moet maken, lijkt mij. Maar ook wanneer je thuis komt na een volle dag. Je aardappels, rijst enzo heb je zo aan de kook. Dus dat is de beste tip die ik heb. Wat ook fijn is, is genoeg opbergruimte, want dat wordt niet minder met opgroeiende kinderen.

 13. februari 14, 2018 / 6:46 pm

  Gaaf hoor die keuken. Ik zou ook wel een andere keuken willen, maar op de een of andere manier staat er toch telkens niet de prioriteit op.

 14. februari 15, 2018 / 7:58 am

  Wij wilden graag een grote ‘stove’ oven / gasfornuis en een open keuken. Toen we ons huidige huis kochten hebben we de boel flink verbouwd en gelukkig de keuken naar wens kunnen realiseren.

 15. februari 15, 2018 / 7:13 pm

  wij zijn wel aan het kijken voor een andere keuken, deze is rood en vresleijk

 16. februari 26, 2018 / 8:36 pm

  Altijd leuk een nieuwe keuken, maar wel altijd moeilijk om een keuze te maken, er is zoveel keus

 17. februari 26, 2018 / 9:05 pm

  Goh, ik kwam hier al wonen toen hier een keuken stond, ze is gewoon wit, hetgeen ik nogal saai vind, maar verder wel heel praktisch. Soms primeert dat gewoon, denk ik…
  En toch, toch wil ik ooit ook gana voor die droomkeuekn van mij, ik wel zo iets met een houtlook…. succes bij de zoektocht!

 18. februari 27, 2018 / 5:34 am

  Grappig! Wij zijn ook aan het kijken voor een andere keuken. Die ni in het huis zit is 17 jaar oud, en niet onze smaak.
  Maar eerst moesten we voor andere dingen sparen. Nu hebben we bijna genoeg voor een andere keuken!

  Ik ga voor veel opbergruimte, grote koelkast en grote vriezer en een quooker!

 19. Verena
  februari 27, 2018 / 8:34 am

  Wat handig dat je dat online kan samenstellen! Lijkt mij veel fijner om in alle rust wat uit te zoeken

 20. februari 27, 2018 / 2:22 pm

  Oeh zoo leuk! Wij hebben net een nieuwe keuken en ik ben er nog iedere dag zo mega blij mee!

 21. februari 27, 2018 / 5:53 pm

  Ik heb tot nu toe ook het geluk gehad dat de keuken bij het huis zat.
  Als ik mag kiezen dan vind ik praktische bergruimte erg belangrijk. Dat mis ik nu wel.
  Overigens vind ik een zwevende keuken ook wel erg mooi!!

 22. maart 1, 2018 / 4:34 am

  Toen wij 13 jaar geleden (echt wauw, wat vliegt de tijd, haha) onze woning kochten hadden we geen tot de hemel rijkend budget en was de hoogglanstrend er nog niet. Het is een prima keuken, maar ik zou zeker dingen anders doen. Een kookplaat ipv met gaspitten bijvoorbeeld en een Quooker lijkt me ook wel heel fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107