Werkende moeder = loedermoeder

Werkende moeder = loedermoeder

Over een paar weken dan ga ik weer aan het werk. Ik word dan voor het eerst een ‘werkende moeder’. Voor mijn verlof vond ik dat een prima gedachte. Lekker een aantal dagen werken en de rest van de week thuis bij Noah. Nu het moment van werken dichterbij komt nemen de twijfels toe…

Een kindje neem je niet, maar krijg je. Toch was het krijgen van een kindje wel een hele bewuste keuze voor ons. Dat ons leven zou veranderen zodra wij een kind zouden krijgen was iets waar we ons van bewust waren.

Maar nu…

Ik zie het als mijn verantwoordelijkheid om mijn eigen kind op te voeden. Het is belangrijk dat ik daarvoor zelf voor mijn kind zorg. Nu ik binnenkort weer aan het werk ga, daarnaast het huishouden ‘moet’ doen en nog wat andere sociale verplichtingen bekruipt mij toch een beetje het gevoel dat ik een loedermoeder ben. Is het wel goed voor mijn kindje dat ik ga werken? Doe ik hem eigenlijk niet tekort? Hij heeft er niet om gevraagd om hier te zijn en nu ga ik hem ‘wegbrengen’ om te kunnen werken…

Begrijp me niet verkeerd. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt. Ook financieel zou het best pittig worden als ik zou stoppen met werken. Daarnaast hebben we een fantastische gastouder gevonden. Daarnaast vertel ik mezelf vaak hoe goed het is dat ik ook iets ‘voor mezelf’ doe. Maar ondanks dat bekruipt mij toch af en toe een soort schuldgevoel.

Is een werkende moeder een loedermoeder?

Terwijl ik dit gevoel had ontstond afgelopen week bij het programma RTL late night ook de discussie of je als moeder eigenlijk nog wel een carrière kunt hebben. Wat denken jullie? Kun je een carrière hebben en tegelijkertijd een goede moeder zijn voor je kindje? Welke voorwaarden zijn van belang om een goede moeder te zijn?

 

Comments

comments

Delen:

5 Reacties

 1. mei 5, 2017 / 6:23 pm

  Ik denk dat iedere moeder dat voor zichzelf moet bepalen. Echt een persoonlijke keuze wat mij betreft 🙂

 2. Marieke
  Auteur
  mei 10, 2017 / 7:48 pm

  Ja.. soms best lastig hoor… Het maakt mij ook niet echt uit wat anderen vinden, maar vind het soms als lastig om dat voor mezelf te bepalen.

 3. mei 11, 2017 / 9:28 pm

  Ja vooral je eigen gevoel. Na wel ff pittig wennen na de 2e vind ik 3 dagen werken toch wel fijn, leuk, nuttig 🙂

  • Marieke
   Auteur
   mei 13, 2017 / 10:15 am

   Er af en toe even uit zijn is misschien ook wel lekker. Denk dat het vooral even wennen is. Na je werk heb je nog zoveel andere verplichtingen…ben bang dat ik hierdoor soms te weinig aan hem toe kom. Heb gelukkig wel een leuke baan!
   Wat knap dat je met 2 kids toch nog 3 dagen werkt! Fijn dat je er ook van kunt genieten :-). Ik hoop dat ik over een aantal weken hetzelfde kan zeggen….

 4. augustus 2, 2017 / 4:55 pm

  Ik vond het heeelijk om ook te werken en even mijn mama-knop uit te zetten. Ik denk dat iedereen die afweging zelf moet maken, maar Ik ben een leukere moeder als ik ook naar werk ga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107