Worden jouw kinderen ook veel te snel groot? Onthoud dit!

Worden jouw kinderen ook veel te snel groot? Onthoud dit!

Af en toe overvalt het me opeens als ik naar Noah kijk. Het gevoel dat alles veel en veel te snel gaat. Dat alle foto’s die ik maak niet voldoende zijn om alle momenten te onthouden. Dat het intense genieten nog niet voldoende is. De tijd vliegt. Afgelopen week bekeek ik het fotoboek van zijn eerste half jaar. Een jaar geleden had ik nog zwangerschapsverlof. Nu krijgt ons kleintje een eigen karakter. Zijn wereldje wordt steeds een stukje groter. Door de zelfstandigheid doet hij iedere keer een stapje verder weg van ons.

Veel fases voorbij…

Ja, ik weet het. Hij is ‘pas’ 14 maanden. Er zijn genoeg moeders met kinderen die op de basisschool of zelfs al op de middelbare school zitten. Maar jongens.. wat gaan die fases hard. Daar waar hij eerst compleet afhankelijk was van ons geeft hij nu weleens aan het vooral zelf te willen doen. Hij duwt ons aan de kant en gaat zelf op pad om van alles te ondernemen. Kruipt, loopt en klimt overal naartoe. Hij weet nu zelf welk programma hij wel of juist niet wil kijken, wat hij wel of niet wil eten en of hij wel of niet nog een middagslaapje doet.

Het eerste jaar was ik steeds heel erg blij en trots als hij weer iets nieuws kon. Nu mag het af en toe van mij wel een klein beetje minder hard gaan.

Geluk zit in de kleine dingen

Vandaag was het een fantastische dag. We zijn voor het eerst met hem gaan fietsen en Noah heeft voor het eerst in de tuin gespeeld. Mijn baby is nu overduidelijk een dreumes. En wat geniet ik ontzettend van alles wat we samen meemaken. En toch denk ik ook regelmatig ‘Stop de tijd’ . Kunnen we hier even een paar maandjes gewoon van genieten?

Onthoud dit vooral…

Wat mij helpt is het denken aan al die mooie 1e momenten die nog gaan komen. Met iedere fase die voorbij is begint er ook weer een nieuwe fase. Bepaalde uitstapjes die je voor de eerste keer als gezin. Dat je kindje leert fietsen, eerst met en daarna zonder zijwieltjes. De eerste keer naar de basisschool. Op schoolreisje of kamp. De eerste keer dat je kindje zelf een cadeautje voor je koopt voor moederdag of zelf een kaartje heeft geschreven. Of misschien wel de eerste verliefdheid waar je kindje graag met jou over wil praten.

De tijd gaat ontzettend snel. Geniet van ieder mooi moment met je kind(eren). Proost op het leven! Probeer mooie herinneringen te maken en ook steeds weer nieuwe plannen om samen dingen te doen. Zo weet je zeker dat wanneer er een eerste keer voorbij is, er weer een volgende eerste keer om de hoek is! ?.

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107