Uitslag Poll ‘Inenten’

Uitslag Poll ‘Inenten’

Twee weken geleden was het voor het eerst zover. Noah kreeg zijn eerste vaccinaties. Om 13:30u was de afspraak en al de hele ochtend had ik toch een soort knoop in mijn maag. Mijn lieve kleine baby zou twee prikken krijgen in zijn beentjes.  Ik kon wel huilen bij de gedachte dat ze hem pijn gingen doen. Tot overmaat van ramp was hij juist die dag (na wekenlang heel veel huilen) ontzettend vrolijk. Een paar dagen eerder hadden we eindelijk zijn eerste lachje kunnen ontdekken.

Bij ieder glimlachje groeide mijn schuldgevoel. Alsof ik een lammetje naar de slachtbank ging brengen. Ik bleef mezelf er keer op keer van overtuigen dat dit goed was om te doen. Hij moest beschermt worden tegen al die nare ziektes. Hier moesten we maar even doorheen… toch? De eerste prikken zitten er gelukkig op. Na een aantal minuten huilen kwam de rust gelukkig snel terug. Nog vol hormonen was het ook voor mij als mama niet heel gemakkelijk om het tafereel te aanschouwen…

De afgelopen weken heb ik regelmatig dingen gelezen over vaccinaties. Ik kwam erachter dat er eigenlijk twee ‘groepen’ zijn:

De eerste groep:

Er zijn mensen die er van overtuigd zijn dat het inenten van je kindje heel erg belangrijk is. Steeds meer mensen uit deze groep geven aan dat zij graag willen dat er openheid komt op kinderdagverblijven over wie er wel/niet ingeënt is.

De tweede groep:

Ook is er een groep mensen die juist niet willen dat hun kind wordt ingeënt. Een aantal van deze mensen wil dat hun kindje eerst wat groter wordt. Of ze willen er helemaal niets van weten, bijvoorbeeld uit geloofsovertuiging of vanwege een soort samenwerking tussen de overheid en de farmaceutische industrie.

Als ik op internet ga zoeken vind ik allerlei voors en tegens. Naar mijn idee was de groep mensen die hun kind wel lieten vaccineren vele mate groter dan de groep mensen die de vaccinaties niet wilden. Om eens te kijken hoe de lezers van mijn blog hierover dachten ben ik gisteren een poll gestart.

Hieronder volgt de (voor mij verrassende) uitslag van deze poll:

Wij hebben besloten om onze zoon wel te laten vaccineren. Nu ik kijk naar de uitslag van deze poll vraag ik me af of ik deze beslissing misschien te snel heb genomen. Een enorm grote groep van de bijna 100 mensen die hebben gestemd kiest ervoor om hun kindje niet te laten vaccineren. Graag zou ik willen weten wat jullie redenen zijn om te kiezen voor vaccinatie of om dat juist niet te doen. Eén ding weet ik zeker; welke keuze je ook maakt, je doet dit uit liefde voor je kind. Ik lees graag jullie reacties, zodat ik nog een kritisch na kan denken over mijn keuze en wie weet tot andere inzichten kom (of niet natuurlijk, dan kan ook!). Dus…. Laat even weten op welke basis jij jouw keuze hebt gemaakt in een reactie hieronder!

 

[pzzwidget id=97113 height=300 width=300]

 

 

 

 

 

Comments

comments

57 Reacties

 1. Stella
  april 16, 2017 / 7:30 am

  Hoi hoi, ik had al via Instagram gereageerd maar hier wil ik mijn reactie nog meer toelichten.

  Ik wil wel even een dingetje rechtzetten: het is niet enkel om geloof of wantrouwen tegen de overheid. De belangrijkste reden voor de meeste ouders die bewust niet vaccineren is een gezondheidsreden! Nu scheer je naar mijn idee die tegen-vaccinaties groep te makkelijk één kant op en mis ik dit belangrijke stukje reden hierboven!

  Ik denk dat we met de kennis van nu onszelf een stuk beter kunnen voorlichten. Je kunt ook zelf googelen wat je tegen een blaar moet doen in plaats van zoals vroeger naar de huisarts gaan (toen er nog geen internet bestond). Doktoren hadden wat dat betreft veel meer te zeggen! Nu is dat wel anders.. informatie is overal beschikbaar en je moet zelf de krenten uit de pap vissen, maar je kunt dus makkelijker nu bij meer kennis.

  Mijn belangrijkste reden om niet te vaccineren? Vanwege de gezondheid van mijn kindje. Zoals je zelf zegt, ze worden jong genoeg gevaccineerd. Het eerste lachje is er nauwelijks en… prik!
  Waarom zo jong? Als je eens tijd hebt, bekijk dan deze video van dokter Moolenburg: https://www.youtube.com/watch?v=X093a9NxJ-o&t=312s Zeer de moeite waard! Hier begon mijn zoektocht, toen L na enkele prikken steeds zo’n eczeem reactie kreeg. Wat bleek? ‘een bijwerking’ zei de CB arts. Uhh??? Je kunt mijn verbazing misschien wel begrijpen.

  Een paar dingen die ik wil uitlichten (ook uit de video):
  – een kind krijgt nooit al die ziektes tegelijk waarvoor we tegen inenten
  – bekijk per ziekte of het inenten nodig is
  – wacht met inenten, stel het uit tot het immuunsysteem (na 2 jaar, dacht ik) af is (dit kun je dan bespreken met je huisarts, prikken zijn dan verkrijgbaar via de HA of de apotheek)
  – verdiep je in de bijsluiters!

  Die laatste: tijdens mijn zwangerschap kreeg ik een zware ontsteking in mijn gebit. Maar ja, je weet wat ze zeggen over zwangerschap en pijnstillers? Dus, ik verbeet me zelf ook al schreeuwde ik het uit van de pijn. Ik wilde geen risico vormen voor ons kindje. Natuurlijk laat je ook andere dingen tijdens je zwangerschap. Zoals roken, drinken, zalm, rood vlees, etc. Oftewel, je bent bewust bezig! Waarom was ik toen zo makkelijk met die cocktail van prikken? Toen ik me ging verdiepen in de ingrediënten schrok ik me een hoedje. Dode foetusresten, kankerverwekkende stoffen, conserveermiddelen, aluminium ??? En wat al niet meer?? Ik had me goed ingehouden tijdens die 9 maanden en nu liet ik dat alles in mijn kindje spuiten? En waarvoor? Even een vlug rondje langs de ziektes:
  – Difterie. Komt niet meer voor mensen. Tenzij de pleuris uitbreekt en we vies drinkwater hebben. Hoe groot achten we die kans?
  – Polio. Volgens de wereld gezondheidsorganisatie is die ziekte uitgeroeid in 2020! Tenzij je kind in een Pakistaanse drol gaat liggen rollen loopt hij/zij kans op polio. Daarnaast: polio doet zich qua verschijnselen voor als griep (vaak in de zomer). Grote kans dat we nog iets van dat virus mee pakken: laat je niet bang en gek maken. De verlamming risico is zo nihil.
  – Tetanus: waarom preventief vaccineren? Dat kan ook nog als je kind tetanus oploopt (niet mijn voorkeur maar dat kan dus wel).
  – Kinkhoest: keert ieder jaar terug dus dit vaccin werkt niet. Is wel een rot aandoening voor die kleintjes maar dit vaccin beschermt dus niet per se. Zegt het RIVM zelf ook.
  – HIB/Men-C/Pneu: (stukje overgenomen van het NVKP): ‘Vormen van hersenvliesontsteking veroorzaakt door een bacteriële infectie met een bacterie waarmee je normaal gesproken vertrouwd raakt binnen je eerste levensjaren. Voor pneumokokken geldt net als bij Hib en meningokokken dat het om zogenaamde commensale bacteriën gaat. Commensaal wil zeggen dat ze vaak in neus-en keelholtes voorkomen en alleen onder bijzondere omstandigheden bij een verlaagde weerstand tot ernstiger infecties kunnen leiden. De vraag is of kinderen die veelvuldig en op jonge leeftijd worden ingeënt vaker ziek worden van deze bacteriën dan niet ingeënte kinderen. Een van die weerstand verlagende factoren is vaccinaties. Belangrijk is te investeren in gezondheid door goede voeding, voldoende rust en regelmaat, niet onderdrukken van koorts met paracetamol of antibiotica. Het hebben van koorts is juist de meest gezonde prikkel die het lichaam geeft op een binnentredende bacterie. Bacteriën en virussen kunnen zich niet vermeerderen bij een temperatuur hoger dan 39 gr. Onderdrukken betekent dus dat je ze mee in stand houdt en de kans geeft een ander moment toe te slaan. We kennen 33 soorten bacteriën die tot hersenvliesontsteking kunnen leiden. Het wegnemen van de ene ziekteverwekker door een vaccin wil er soms toe leiden dat een andere variant de ruimte krijgt. Kans blijft dat na inenting tegen deze drie een andere bacterie je ziek kan maken. Langdurig borstvoeding beschermt significant tegen dergelijke infecties, ook nog een tijdlang nadat je hiermee bent gestopt,.’
  – HEP-B: tenzij je kind hele gekke dingen gaat doen in de speeltuin (seks in de bosjes, zichzelf even een spuit drugs toedienen) is dit handig. Maar… Onzin wat mij betreft. Dit is ook geen infectieziekte.
  – Bof/Rode hond: kinderziektes net als de vijfde, zesde, waterpokken ziekte. Is je oma misschien nog groot mee geworden! Als je ze eenmaal hebt gehad ben je er immuun voor. Voorbeeld: kind word hier tegen geprikt met 14 maanden, zoontje van een vriendin kreeg het alsnog. Vaccinaties bieden geen garanties. Plus, deze prik komt qua timing met een enorme ontwikkeling en groeisprong. Ouders die zeggen ‘ik zag mijn kind daarna veranderen, stagneren qua ontwikkeling’ geloof ik absoluut. Ik leg niet per se de link met autisme, maar ik geloof wel dat er zoiets bestaat als vaccinatieschade. En omwille van dat risico, (omdat er al zoveel ouders zijn met ervaringen en verhalen: kijk eens op https://www.vaccinvrij.nl/vaccinreacties-en-herstel-van-vaccinatieschade/ ) ben ik ook gestopt met vaccineren. Nu heb ik me er in verdiept (en nog steeds!) en mijn man is nu ook aan die zoektocht begonnen.

  Last but not least, ik ben gelovig. Ik geloof als christen dat we deze aarde in bruikleen hebben. Dat geldt ook voor mijn lichaam. Wat gaat erin? Wat blijft er? Een heleboel stoffen uit vaccinaties slaat je lichaam op, omdat je lijf er niks mee kan. Lees je wel eens een onderzoek dat ze de link leggen met dat en dat stofje en bijv. dementie? Met die gedachte in mijn achterhoofd (geen angst maar een stukje bewustwording) denk ik nog beter na wat ik mijn kind (en mezelf) geef. Ikzelf heb als kind na de vaccinaties die ik kreeg bronchitus gekregen. Mijn moeder besefte dat later pas, dat het na de prikken kwam. De dokter geloofde haar niet. Ik denk dat ouders die die reacties zien bij hun kinderen (van wegvallen tot eczeem, etc. Check ook: klachten online via het Lareb) vaak niet worden geloofd omdat ons jaren is verteld dat vacccinaties goed zijn, veilig en moeten.

  Maar… is dat ook zo?

  Mocht je meer willen weten, je hebt nu mijn mail 🙂

  succes, liefde en een fijn Pasen!

  • Ingrid te Dorsthorst
   april 16, 2017 / 2:30 pm

   Hallo Stella, mooie reactie op de poll. Mag ie gedeeld worden zonder of met jouw naam erbij? Hartelijke groet, Ingrid te Dorsthorst

   • Stella
    april 16, 2017 / 5:49 pm

    Waar deel je het precies?

  • Stella
   april 16, 2017 / 6:08 pm

   p.s ik vergeet de mazelen te noemen!
   Dat is de enige ziekte waar ik wel een beetje bang voor ben zoals ik al schreef eerder. Vooral voor de kleintjes. Aan de andere kant: waarom enten ze dan pas in met 14 maanden voor de mazelen en, als kids na die prik eventjes besmettelijk zijn voor anderen moeten die kinderen dan juist niet geweerd worden op kdv’s? Zo houd je het virus in stand!!

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 10:43 am

   Heel erg bedankt voor je uitgebreide reactie! Lief dat je de tijd hebt genomen om mij alles uit te leggen. Ik ga vanavond alles nog eens rustig doorlezen en mocht ik nog vragen hebben, dan weet ik je te vinden. Hopelijk heb jij ook een fijn Pasen gehad.

 2. Sabina
  april 16, 2017 / 7:41 am

  Om meerdere redenen niet:
  – belangrijkste reden is dat niemand mij kan vertellen dat er geen schadelijke bijwerkingen zijn terwijl de vermoedens op bijwerkingen steeds sterker worden.
  – De stoffen in de injecties zijn zo lichaamsvreemd, alleen dit is al een reden om kritisch te zijn.
  – de cocktail is teveel en het tijdstip van inenten te vroeg. (maar ook al werd dit tijdstip verschoven naar een latere leeftijd, dan nog koos ik voor niet inenten)
  -Lees eens kritisch waarvoor de kinderen een inenting krijgen. De meeste ziektes zijn niet schadelijk en komen zo sporadisch voor dat ik het risico durf te nemen met niet inenten. De sterfgevallen die er wereldwijd zijn komen voor in de landen waar geen goede voeding en hygiëne is.
  – tot slot, mijn twee oudere kinderen zijn wel ingeënt tot 4 jaar en ik zie een heel duidelijk verschil in gezondheid met mijn jongste kind die niet ingeënt is.

  Succes met je keuze, een lastige weet ik uit ervaring.

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 3:38 pm

   Bedankt voor je reactie, Sabina!

 3. Kimberley
  april 16, 2017 / 7:44 am

  Na goed te hebben ingelezen over de na en voordelen van de vaccinaties ben ik tot de conclusie gekomen dat de nadelen groter zijn dan de voordelen. Het zou net maar jou kindje zijn die bijwerkingen heeft die zelfs tot de dood kunnen leiden. Ik heb ook het verloop van de diverse kinderziektes onder de loep genomen en ben van mening dat wij bang zijn gemaakt terwijl dit niet nodig is. Mazelen, kinkhoest, difterie enz. Zijn de ziektes die onze opa’s en oma’s gewoon doorgemaakt hebben. Zij zijn toch ook niet met bosjes tegelijkertijd overleden? Belangrijk is dat je je kind de mogelijkheid geeft om zelf weerstand op te bouwen door geen koortsverlagende middelen te geven als ze ziek zijn. Mijn kindje van 15 maanden is kerngezond en heeft geen 1 vaccinatie gehad. Geen dikke groene snottebellen. Wel eens een snotneusje maar daar blijft het dan ook bij en met een paar daagjes is het weer over. Mijn negen jarige zoon die alle vaccinaties heeft gehad, behalve de negen jaars prik, heeft astma, diverse allergieen, en word nu zelfs getest op autisme….. veel succes met je keuze, wat je ook kiest, het zal zeker uit liefde voor je kindje zijn. Liefs een liefdevolle mama!

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 3:40 pm

   Bedankt voor je reactie!Wat heftig voor je oudste zoon zeg! Veel sterkte!liefs

 4. Jm
  april 16, 2017 / 7:44 am

  Omdat ze niet transparant zijn over de vaccinaties het een miljoenen busniss is en het meer over geld verdienen gaat dan gezondheid daarbij is het zoiets al wij van wc-eend adviseren wc-eend en dat roept al een heleboel vragen op. Nav daarvan erin gaan verdiepen en gaande weg kom je toch echt serieuze artikelen en onderzoeken tegen die beamen dat de twijfels terecht waren en soms is het ook gewoon logisch nadenken over wat er beweerd en gezegd word om de conclusie te trekken dat het niet verstandig is om te vaccineren.

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 3:41 pm

   Bedankt voor je reactie!

 5. Sjarlot
  april 16, 2017 / 7:46 am

  De reden dat ik na mijn eerste kind niet meer vaccineer is omdat zij heel heftig op de vaccinaties heeft gereageerd. Vele van deze reacties staan nu in de bijsluiters (die wij als ouders er nooit bij krijgen) en toentertijd hadden ha en ziekenhuis arts geen idee wat er met mijn kind aan de hand was. Ben gaan lezen en kreeg steeds meer vraagtekens bij vaccinatie. Zo heb ik uiteindelijk besloten mijn kinderen nooit meer te vaccineren

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 3:42 pm

   En waar kun je die bijsluiters lezen?

   • Stella
    april 17, 2017 / 5:27 pm

    Die kun je lezen op de site van het RIVM Marieke, of vraag het op het CB! Ze hebben ze zo klaar liggen.

 6. Eva
  april 16, 2017 / 8:01 am

  In mijn omgeving zijn de motivaties van degenen die wel laten vaccineren ongeveer de volgende:
  – “Iedereen doet het, dat hoort”.
  (Dit is voor mij de minst overtuigende reden)
  – “Ik wil niet dat mijn kind ziek wordt”.
  (Dit is voor mij ook niet interessant, mijn kind mag best een kinderziekte krijgen. Ik lees over ziektes in en weet waar aan te kloppen en hoe te handelen als het zover is. Ik denk dat complicaties met name optreden wanneer ziektes onopgemerkt blijven en dus onbehandeld, of wanneer er voedingstekorten zijn. Vaccineren is overigens geen garantie dat je niet ziek wordt, er zijn talloze voorbeelden van uitbraken onder gevaccineerden (Delft, bofuitbraak onder gevaccineerde studenten; Disneyland, mazelenuitbraak onder gevaccineerden)
  – “Als je als gevaccineerde ziek wordt, dan is het ziekteverloop milder”.
  (Dit klinkt mij als een slap aftreksel van voorgaande motivatie. Ook dit is geen garantie dat de ziekte milder verloopt)
  – “Het is mijn maatschappelijke plicht, het is asociaal om niet te vaccineren, voor de kinderen door omstandigheden niet gevaccineerd kunnen worden”.
  (Dit vind ik een vreemde redenatie, want voor precies diezelfde kinderen gaan anderen ook niet de niet-verplichte vaccinaties zoals tegen waterpokken halen.)
  – “Vaccinaties zijn veilig, waarom zou ik het niet doen”.
  (Hier zijn veel vragen over, en gezien het aantal kinderen dat klachten krijgt NA vaccineren, is aanzienlijk. Vragen over veiligheid en ingrediënten worden weggewuifd, ouders worden als hysterisch neergezet. Ik vind dit zeer onwetenschappelijk dus dit is voor mij ook niet relevant)

  Verder heb ik grote twijfels bij de diplomatieke beslissingen om het hepatitisB-vaccin toe te dienen aan een baby, of het rodehond-vaccin aan een jongetje (het gaat immers om mogelijke problemen bij de baby van het gevaccineerde meisje wanneer die zwanger wordt. Hoezo moet een baby daar al voor gevaccineerd worden?
  Ik geloof niet dat comfort voor de consultatiebureau’s of politiek prevaleert boven de gezondheid van een baby. Noch geloof ik in een one-size-fits all.
  Zwangere vrouwen krijgen tegenwoordig het advies om zich tegen kinkhoest in te laten enten. Voor het gemak wordt maar even vergeten dat er geen kinkhoestvaccin is, maar dat het de volledige DKTP-cocktail is, waar aluminiumhulpstoffen in zitten. Denken we echt dat een foetus daar wel bij vaart? Als je bezorgd bent om kinkhoest, informeer dan bij een homeopaat. Het middel Ledum heeft al talloze malen zijn dienst bewezen.
  Dan vraag ik me ook nog af of überhaupt een arts die vaccins toedient, de bijsluiter heeft gelezen en dan met name de contra-indicaties. Baby’s worden niet eerst op allergieën onderzocht alvorens ze hun eerste prik krijgen. Hoe verantwoord is dat? Er wordt weinig zoniet niks gedaan aan preventie van bijwerkingen. En klachten NA vaccinatie worden niet serieus genomen, laat staan onderzocht.
  Bijwerkingen bij Lareb worden niet altijd genoteerd, getuige ervaringsverhalen van ouders die telefonische melding maakten. (“Nee mevrouw, dat is geen bijwerking, die is bij ons niet bekend.”)
  Aan iedereen de vrije keus, gelukkig. Bij twijfel niet inhalen.

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 3:44 pm

   Bedankt voor je uitgebreide reactie,Eva! Lief dat je echt even de tijd hebt genomen om mij het een en ander uit te leggen!

 7. Marjan
  april 16, 2017 / 8:08 am

  Lastige poll… ik mis een optie: “wel laten vaccineren, maar had met de kennis van nu ervoor gekozen om het niet te doen…”
  Hier alles gevolgd, omdat ik dacht dat dat het beste was voor onze kinderen. Nu na 18 jaar, concentratieproblemen, allergische reacties, oogproblemen, vasculitis, scoliose en vervelende gevolgen na HPV, waarbij een serieuze houding binnen de reguliere zorg compleet ontbreekt (je wordt niet serieus genomen in je zorgen en je vragen) verder, spijt van het gelopen traject.

  Er zijn meer kanten aan het wel/niet vaccineren, waarbij voorlichting binnen de reguliere zorg heel eenzijdig gegeven wordt.

  Misschien interessant voor nu: https://go.thetruthaboutvaccines.com/
  Een serie waarin de makers op zoek gaan naar wetenschappelijk onderbouwde kennis omtrent vaccinaties… (artsen/jounalisten/juristen…)

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 3:45 pm

   Bedankt voor je reactie, Marjan! Ik ga je link zeker bekijken!

 8. april 16, 2017 / 8:16 am

  Hoi hoi, ik heb gestemd en mijn 5 kinderen zijn niet gevaccineerd. Er zijn verschillende redenen voor, de eerste is de reactie van mijn man op zijn pokkeprik, hij is er toen doodziek van geworden, waardoor zijn ouders besloten de 3 kinderen na hem niet meer te vaccineren. Zelf las ik ooit een stukje in de avrobode over de nvkp en dat vaccineren toch wel haken en ogen heeft. Dat was halverwege de jaren 90 en toen heb ik me voorgenomen dat mocht ik ooit zwanger worden, ik lid zou worden van deze vereniging en me zou gaan verdiepen in vaccins… In 2000 was het zover, zwanger, lid geworden en met stijgende verbazing alles gelezen wat los en vast zat van de voorstander en van de tegenstanders (boeken, nachtenlang op het internet, ging nog via de telefoonlijn dus klappen met geld gekost, maar zoveel geleerd) en dan word je keuze eenvoudig… Er is -denk ik- geen goede of slechte keuze, elke keuze waar je met de volle 100% achter staat is de goede, of dat nu niet, wel, uitgesteld of aangepast schema vaccineren is, je moet voor jezelf het gevoel hebben dat het goed is, voor jezelf en voor je kind later onder woorden kunnen brengen waarom je deze keuze hebt gemaakt. Nu zijn we 17 jaar lezen en verdiepen verder en nog steeds valt af en toe m’n mond open van verbazing over hoe kromme zaken recht worden gepraat, over de onbehoorlijke en onsmakelijke (is understatement!) woorden en verwensingen die niet vaccineerders naar hun hoofd geslingerd krijgen. Ik verbaas me er over dat er over de hele wereld dezelfde gevolgen van vaccinaties worden gemeld en dat al die ouders te horen krijgen dat dat niets met het vaccin te maken heeft. Ik begrijp de gedachtengang achter het vaccineren, maar niet de ingredienten van een vaccin… Ik wens je veel sterkte en succes met je zoektocht, mocht je nog een vraag hebben naar aanleiding van m’n verhaaltje, dan kun je me gerust een mailtje sturen. Groetjes en fjine Paasdagen, Eva Harteveld.

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 3:48 pm

   Bedankt voor je uitgebreide reactie, Eva! Het is soms niet makkelijk om de juiste keuze te maken, maar ik maak elke keuze absoluut uit liefde voor mijn zoontje, zoals ik verwacht dat elke ouder dat doet…

 9. Amina
  april 16, 2017 / 8:34 am

  Nee wij vaccineren niet. Waarom niet?

  Ik raad je aan zelf onderzoek te gaan doen. Dan zal je zelf een bewuste keus maken.

  Even een lijstje voor je met alles ivm vaccinaties en ziektes:

  http://www.vaccinvrij.nl/
  Lees hiervan op je gemak gewoon alle 4 de hoofdstukken. Dan zal je echt al onwijs veel kennis hebben en alles snappen.

  Op : http://nvkp.nl/veelgestelde-vragen/
  Vind je veel info. Verder op de hele website veel over ziektes en vaccineren. Je kan bij zoeken ook woorden intikken over bv kinkhoest en dan krijg je ook onwijs veel info 🙂

  Hier evt een homeopatisch alternatief voor vaccineren:
  http://nvkp.nl/homeopathische-profylaxe/

  Meer dan 200 reden waarom niet. 475 wetenschappelijke documenten.

  http://www.greenmedinfo.com/blog/200-evidence-based-reasons-not-vaccinate-free-research-pdf-download

  Nog enige toevoeging en wetenschappelijk bewijs

  http://adventuresinautism.com/files/VaccineAutismStudies.pdf

  Onderzoek NL 2004 gevaccineerden/ongevaccineerden

  http://www.thinktwice.com/Dutch.pdf

  https://docs.google.com/document/d/1lS8Og_0DOqTtapR2WUkPC-atsagNrobGJveIyA7lFWQ/edit

  Tien redenen om na te denken over vaccineren: https://www.vaccinvrij.nl/rijksvaccinatieprogramma-rvp/

  Onderstaand 2 lezingen van dhr Hans Moolenburgh. Hij is een oud huisarts uit Haarlem die klokkenluider is geworden,zoals ze dat noemen. En de waarheid over vaccineren en ziektes naar boven haalt. Waar rivm en overheid natuurlijk alles behalve blij mee zijn en hem altijd in verkeerd daglicht zetten.

  https://youtu.be/a5oVnDzxeJA

  https://m.youtube.com/watch?v=X093a9NxJ-o

  Deze meneer verteld in jip en Janneke taal uit wat de kinderziektes in houden dat sommige niet meer bestaan en wat je kan doen als je kindje wel zo een ziekte heb..

  Lees je in over de kinderziektes. Welke ziekte wat kan veroorzaken en wat de symptomen zijn. Laat je niet leiden door angst. Verdiep je en denk logisch na. Lees de boeken die staan afgebeeld en je kennis word vergroot. Kennis is macht.

  Alle sterftestatistieken van het CBS voor kinderen van 0-5 jaar met doodsoorzaak erbij en dat afgezet tegen de geschiedenis van het rijksvaccinatieprogramma. Mooie tabellen en grafieken overzichtelijk te zien. Alle info is objectief en openbaar, gewoon te downloaden als exel bestand vanaf de website van het CBS.

  http://statline.cbs.nl/Statweb/selection/?VW=T&DM=SLNL&PA=7052_95&D1=a&D2=a&D3=0&D4=0,41,51,l&HDR=G2,G1,G3&STB=T

  Hier zie je wat wanneer is geïntroduceerd in het rijksvaccinatieprogramma

  http://www.rijksvaccinatieprogramma.nl/Over_Rijksvaccinatieprogramma/Geschiedenis

  Verder voor de moslima’s: Vertrouw op Allah en zijn schepping!

  Ik voeg er ook een nog ingrediënten lijst bij.
  De gebruikte hulpstoffen in DKTP-Hib, Pneu, BMR, DKTP, DTP, HPV vaccins voor kinderen

  Plus apennieren , varkensgelatine en geaborteerde foetussen niet vergeten!

  Vertrouw op het gezonde immuunsysteem waar je kindje mee geboren is ^^

  – Aluminiumfosfaat is een metaal. Bewezen toxische effecten op het zenuwstelsel en is tevens één van de mogelijke oorzaken van de ziekte van Alzheimer.

  – Calciumchloride (dihydraat) is schadelijk bij inslikken en inademen. Het is een afvalproduct van bepaalde industriële procedés. Het tast vele metalen en bouwmaterialen aan. Het kan irritatie geven aan aderen, longen, maag-darmkanaal en ander weefsel. Het moet in elke vorm worden weggehouden van kinderen.

  – Fenolrood (phenolsulfonphthalein), Ph indicator inkt. Genotoxisch. Mogelijke oorzaak van lever-, nier-, hart- en luchtwegbeschadiging.

  – Formaldehyde (formaline) is zeer giftig. Verstoort het immuunsysteem. Kan chronische bronchitis en oogirritatie veroorzaken. Het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) hebben sinds 2004 bewezen dat deze stof kankerverwekkend is.

  – 2-fenoxyethanol is giftig en de ether van fenol en etheenglycol (antivries). Irriterend voor ogen, huid en luchtwegen, veroorzaakt een ernstige verstoring van het centraal zenuwstelsel. In hoge dosering is het dodelijk.

  – Kaliumfosfaat wordt gebruikt als voedingsadditief (E340) en kan hyperactiviteit, darmstoornissen en een onbalans in het natuurlijk calcium / fosforevenwicht veroorzaken.

  – Kaliumchloride (E508) is een zout dat van nature in het lichaam voorkomt en speelt een rol bij het reguleren van het kloppen van het hart. Zowel een te hoge als een te lage extra dosering kaliumchloride kan gevaarlijk zijn voor het hart.

  – Neomycine kan bij een te hoge dosis giftig werken op het gehoor en de nieren.

  – Magnesiumsulfaat (E518) kan diarree en nieraandoeningen veroorzaken.

  – Mannitol (E421) is zoet- en antiklontermiddel dat zuurheid, uitdroging, nierstenen, misselijkheid, duizeligheid, flauwvallen en andere nare gevolgen kan geven.

  – Medium 199 is een complex medium dat Polysorbaat 80 en andere substanties bevat.

  – Mononatrium glutamaat (MSG-E621) geeft hersenbeschadiging in het gebied van de hypothalamus, beschadiging van het hormoonstelsel, de vernietiging van hersencellen, problemen met voortplanting, leermoeilijkheden, hartritmestoornissen, verergert de symptomen van astma en kanker. Door peuters en kleuters aan MSG-E621 bloot te stellen wordt de kans op gezondheidsproblemen in hun leven zeer vergroot.

  – Polysorbaat 80 (E433) wordt gebruikt in ijsjes, oogdruppels en antivries. De mogelijke bijwerkingen zijn: uitslag, jeuk, moeilijk ademhalen, gezwollen mond, gezicht, lippen of tong, troebel zicht, pijn in de borst, verward zijn, flauwvallen, onregelmatige hartslag en griepachtige symptomen als koorts, rillingen en een zere strot, aanvallen, bleke huid, diarree, duizeligheid, hoofdpijn, overgeven, chronische moeheid, zwellingen in armen en benen, zuurstoftekort, spraakproblemen en gewichtstoename.

  – Zoutzuur (E 507) wordt in zeer kleine hoeveelheden in zwembaden gebruikt. Mogelijke aantasting van het slijmvlies van de slokdarm en de maag. Beschadiging van de bloedvaten. Ook de ademhaling en de bloedsomloop kunnen worden aangetast.

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 3:49 pm

   Wauw!Wat een uitgebreide reactie Amina! Heel erg bedankt!

   • Samson
    april 18, 2017 / 4:21 pm

    Merci ici,
    Sowieso veel weloverwogen besluiten en reacties… mooi

 10. jan
  april 16, 2017 / 8:41 am

  als de link van deze site op een “vaccin vrij” forum van facebook staat, heb je al snel veel mensen die tegen stemmen natuurlijk

  • Stella
   april 16, 2017 / 10:47 am

   Fantastisch hé Jan? Fijne dag!

  • april 16, 2017 / 10:55 am

   Jan, Een poll is een peiling naar de mening van het publiek, een mini-peiling. De uitslag van een poll geeft dus de opinie van de ondervraagden weer. Dit keer niet door de media/het RIVM uitgebracht maar door iemand die begaan en betrokken is. Waar deze uitslag vandaan komt is niet belangrijk en ook niet wie er “voor of tegen” is. Bekijk het positief, iedereen kan van elkaar leren, wie weet wat het ons in de toekomst kan meehelpen in beslissingen nemen. Ik ben blij met de poll en er zouden er meer moeten komen. Fijne dag, Jan. Ik hoop oprecht dat je meedoet aan de discussie en niet alleen met een losse opmerking.

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 3:52 pm

   Zelf heb ik niets gedeeld op een vaccin vrij forum. Andere mensen zijn natuurlijk altijd vrij om mijn link te delen. Het gaat mij er niet om of de uitslag te vergelijken is met het standpunt van de Nederlandse bevolking, maar om de juiste keuze maken. Als er goede argumenten zijn om wel te vaccineren dan hoor ik deze ook graag.

 11. Mariët
  april 16, 2017 / 8:45 am

  Wij kiezen voor niet vaccineren. Mijn oudste zoon is wel gevaccineerd en de jongste 2 niet. Tussen de jongste en oudste zit 16 jaar verschil in leeftijd. Dus ik heb prachtig vergelijkingsmateriaal. Mijn oudste zoon reageerde altijd erg heftig op de vaccinaties. Rode harde plek en lang daarna een schijf, veel huilen en tussen het huilen door slapen. Bij de 3e en volgende vaccinaties kreeg hij aanvallen van benauwdheid. Hij is een aantal keer in het ziekenhuis opgenomen geweest in verband met zuurstoftekort tijdens zo’n aanval. De aanvallen kwamen steeds na vaccinatie. Ook heeft hij zijn hele jeugd regelmatig ontstekingen gehad. Oor en keel ontstekingen die alleen met antibiotica te verhelpen waren dus bacteriële ontstekingen. Met regelmatig bedoel ik elke maand. Dus mega veel antibiotica kuren gehad. Plus medicatie voor de astma aanvallen. De artsen verzekerde me dat het absoluut niets te maken had met de vaccinaties. Achteraf is duidelijk te zien dat dat wel zo was. Aan opnames en vaccinaties is de link erg duidelijk qua data. Ik ben me gaan inlezen en verdiepen in de ziektes en de vaccinaties. Als je dat goed doet word alles duidelijk. Het immuunsysteem van mijn zoon was overbelast en dat heeft enorme gevolgen gehad voor zijn gezondheid. Ook de stoffen die in de vaccinaties zitten zijn beangstigend, wat doet zo’n kinderlijfje met al die stoffen die er niet in thuis horen? Voor mij was het zo klaar als een klontje dat mijn 2 dochters niet gevaccineerd zouden worden. Ze blakende van gezondheid en hebben nog nooit iets gehad. Nul medicatie of antibiotica!!! 1 en 1 is 2

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 3:57 pm

   Bedankt voor het delen van je verhaal Mariët!Ik begrijp je keuze! Heftig zeg! Fijn dat met je dochters wel alles goed is!

 12. Jutta
  april 16, 2017 / 8:53 am

  We hebben bewust geprikt en pas na een jaar alleen de dktp geprikt.
  Dit omdat de het immuunsysteem van het kind dan af is.
  Ook daarna heb ik de vaccinaties moeten laten ontstoren omdat de kinderen er heftig op reageren en ander gedrag lieten zien.

  • Marieke
   Auteur
   april 17, 2017 / 3:57 pm

   Wat houdt ontstoren in? En waar doe je dat?

 13. Sylvia
  april 16, 2017 / 8:55 am

  Elk kind is anders, mijn dochter woog bij de genoorte 3,100 en was 10 dagen ’te laat’ terwijl mijn zoon 3 dagen te vroeg kwam en 3,160 woog…. waar mijn dochter mas op 1j rond maatje 68/74 zat zit mn zoon op 1j op 80…. waarom is dit bij vaccins dan ‘1 voor allen’? Elk kind, ongeacht leeftijd of gewicht, prematuur of dysmatuur, krijgt dezelfde hoeveelheid gevaccineerd… waarom? Waarom is bij slaapmiddelen en pijnstillers wel naar leeftijd en/of gewichtt gekeken en bij vaccins niet? Daarbij zijn de vaccins -zoals nu in belgië gebeurd- getest op volwassene maar worden de baby’s en kindjes er wel mee gevaccineerd, ook al zijn ze er niet op getest… hoe betrouwbaar zijn deze testen dan ????

 14. A. Kamphuis
  april 16, 2017 / 9:07 am

  Tien redenen om na te denken over vaccineren.
  1. Vaccineren is niet verplicht – het is een mogelijkheid.

  2. Volgens het huidige vaccinatieschema krijgen baby’s 30 vaccins ingespoten voordat ze 14 maanden oud zijn. Het aantal vaccins neemt sinds de start van het RVP in 1957 alleen maar toe.

  3. Vaccins bevatten naast verzwakte of gedode micro-organismen: aluminium, toxische chemicaliën, dierlijke vervuilingen afkomstig van het medium waarop vaccins gekweekt worden (onder andere dierlijk erfelijk materiaal) en in sommige gevallen antibiotica of antivries.
  4. Dat vaccins veilig zijn is tot op heden nog niet bewezen middels lange termijn, wetenschappelijke, gecontroleerde studies (dat wil zeggen met een voldoende grote, ongevaccineerde groep kinderen als controle).
  Elke arts, wetenschapper, overheidsmedewerker die meent dat dit wel zo is, vraag ik om een link, of harde copie. Wereldwijd vragen duizenden ouders en artsen de verschillende overheidsinstanties al jaren om wetenschappelijk bewijs, maar tot op heden is dit zonder succes.
  5. Vaccins worden niet getest op kankerverwekkende eigenschappen. Ook niet op de mogelijkheid dat er genetische mutaties (genetische veranderingen) of teratogenetische afwijkingen (ontwikkelingsstoornissen) kunnen ontstaan als gevolg van de inhoudssstoffen van vaccins.
  6. Vaccins kunnen encephalitis (hersenontsteking) en permanente hersenbeschadiging veroorzaken. Overheden zijn ervan op de hoogte dat vaccins zeer veel ongewenste neveneffecten hebben, maar lichten het publiek hier niet over in.
  7. Kinderen die gevaccineerd zijn kunnen de ziekte toch nog krijgen.
  8. De sterfte aan infectieziektes was, wereldwijd, al voor 90% afgenomen voordat vaccinatieprogramma’s van start gingen.
  9. Verbeterde hygiëne en verbeterde levensomstandigheden – niet vaccins – zijn primair verantwoordelijk voor de afgenomen sterfte aan infectieziektes.
  10. De winst die gemaakt wordt op vaccins is fenomenaal. Top 15 best verkochte vaccins in 2012 zijn goed voor een jaaromzet van maar liefst 12.250.000.000 dollar.

 15. april 16, 2017 / 9:14 am

  Als je een beslissing neemt als ouder uit liefde voor je kind zou je je zéker moeten laten voorlichten voordat je je baby laat vaccineren ( 41 !! vaccins t/m 9 jaar). Er is genoeg te vinden over de bijwerkingen en toegevoegde schadelijke ingrediënten welke tal van (ernstige) gevolgen kunnen hebben. Luister naar de verhalen van ouders die kinderen hebben met vaccinatieschade (van redelijk “onschuldig” eczeem tot overlijden na vaccineren). Lees de verhalen van ouders die de rest van hun leven met een schuldgevoel rondlopen omdat ze laten vaccineren tegen ziektes die niet eerder bestonden of nauwelijks voorkwamen totdat er werd gevaccineerd. Kijk o.a. op http://www.vaccinatieraad.nl en begrijp dan waarom het RIVM deze verhalenbundel niet in ontvangst wilde nemen van de VaccinatieRaad, té confronterend en als iets niet is bewezen bestaat het niet (?) ….. vraag de bijsluiter en lees deze, lees je in op diverse websites die een ander geluid laten horen dan wat de farmacie ons wil laten geloven.

 16. Liesbeth
  april 16, 2017 / 9:47 am

  Ik heb geen kleine kinderen meer. Onze kinderen zijn ingeent. De oudste heeft de autoimuunziekte psoriasis er aan over gehouden en de andere kinderen zijn na elke entin heel erg ziek geweest en hadden allemaal een sterk verminderde weerstand daarna.
  Nu is er een grotere mogelijkheid van inlezen. En weten we veel meer dan toen. Als we nu met deze wetenschap de keuze nog zouden moeten maken zou het een hele grote NEE zijn

 17. Melissa
  april 16, 2017 / 10:04 am

  Helaas heeft onze oudste alle prikken gehad op de 4 jaarsprik na. Toen dacht ik nog dat vaccineren er gewoon bij hoorde en ik ging er gewoon maar vanuit dat het goed zou zijn. Totdat ik op fb ergens iets las over de ingrediënten. Ik ben meteen gaan googlen en toen ik las wat de ingrediënten waren en wat ze kunnen aanrichten ben ik me ontzettend rot geschrokken en heb ik besloten geen prik meer in mijn kinderen. Inmiddels was mijn tweede zoon geboren en had hij de eerste 3 prikken al gehad. Met hem hadden we na de eerste prikken al ontzetten veel gedoe. Gedoe in de zin van:
  – slecht slapen (vooral ’s nachts)
  – veel huilen, maar dan echt overstuur huilen
  – veel slaan
  – trok veel aan mijn haren
  – gaf kopstoten (vl heeft zelfs n gebroken rib aan een kopstoot overgehouden)
  – gooide zich vaak achterover met daarbij zijn hoofdje helemaal in z’n nek
  – keek glazig uit z’n oogjes
  Al met al een heel erg ongelukkig jongetje en toen was hij nog geen jaar oud!

  Uiteindelijk na heel veel over vaccinaties te hebben gelezen en zelf van alles te hebben geprobeerd wat betreft zijn klachten toch maar een afspraak gemaakt bij n homeopaat. We hebben hem laten ontstoren en ALLE klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. En ja het was n pittig proces, want in zijn geval werden zijn klachten eerst erger voordat ze minder werden. Maar al vrij snel na alle pittige reacties werd hij gewoon weer een blij jochie, een clowntje met de hele dag n smile op z’n gezichtje. Hij ging anders uit z’n oogjes kijken, hij was weer op aarde. Ik ben echt heul blij dat we het ontstoringsproces zijn in gegaan, want we hebben ons jochie weer terug. Helaas is hij wel vaak ziek, maar ook niet zo gek als zijn immuunsysteem n opdonder heeft gehad. Inmiddels een derde zoon gekregen en deze blijft vaccin vrij. Hij is nooit ziek! Altijd blij en ik merk dat hij sneller is in zijn ontwikkeling.
  De oudste willen we binnenkort ook laten ontstoren, want hij heeft vaak oorpijn (ook n bijwerking van vaccinaties).

  Mijn tip aan iedereen die twijfelt, ga lezen lezen lezen. Niet alleen over t vaccineren, maar vooral ook over de ziektes, het verloop en hoe het beste te behandelen. We worden vaak erg bang gepraat, terwijl dat in mijn ogen niet nodig is. Heel veel succes met jullie keuze.

 18. Kapster
  april 16, 2017 / 10:35 am

  Na heel veel lezen over onderzoeken en ingrediënten en veel ervaringsverhalen ben ik helemaal niet meer overtuigd dat deze vaccins worden gemaakt in belang van de volksgezondheid. Maar dat het vooral om geld draait. Ik ben van mening dat je een aanzienlijk risico neemt bij het inenten van een jong kind. Ik twijfel of het inenten zorgt voor een bescherming tegen bepaalde ziektes. Vaak lees ik dat kinderen alsnog de ziektes krijgen en vond het vreemd dat volwassenen dan niet massaal zoek worden om dat hun vaccinaties al lang zijn verlopen grotendeels. Waarom hoor je daar nooit wat over?

 19. Anoniem
  april 16, 2017 / 10:59 am

  Groep 1: meestal overtuigd omdat het ‘bewezen’ is dat het werkt. Echter enkel door de industrie. Toon eens onafhankelijke studies aub. De meeste uit groep 1 doen weinig tot geen research (inclusief de meeste dokters en verpleegkundigen).

  Groep 2: denkt meestal na over natuurlijk opvoeden/immuniteit verhogen. Ze lezen ongenuanceerde cijfers/grafieken en doen goed oren en ogen open in hun omgeving…

  Voorbeeldje: in 2016 waren er WERELDWIJD 36 geregistreerde gevallen van Polio (in Afghanistan, Pakistan… levensomstandigheden?) op 7-8 miljard mensen. Wat is de reden van vaccinatie hier dan? Jij neemt je kind toch ook mee in het verkeer? Risico is daar duizenden malen groter. Toch vinden we dat normaal en niet vaccineren onverantwoord!
  Steeds meer nevenwerkingen komen naar boven…
  Soms zijn er nog mazelenuirbraken. Ook veel gevaccineerde kinderen krijgen het toch. Waarom dan wel vaccineren?
  Lees en bekijk de argumenten tegen en kijk naar de onderbouwing. Idem met de pro: helaas gaan de cijfers daar meestal maar in net voor/na start vaccinatiecampagnes, waardoor een vertekend beeld wordt geschetst.

 20. Martine
  april 16, 2017 / 11:31 am

  Helaas hebben wij onze kinderen wel gevaccineerd. Met de kennis van nu, welke hierboven allemaal al aan de orde kwamen zou ik het absoluut niet meer gedaan hebben. Wat ik mis in je inleidende stuk, verder mooi geschreven, is het feit dat ouders, wat ze ook kiezen, ze het uit liefde voor hun kind doen. Ik denk dat heel veel ouders “gewoon” vaccineren, iedereen doet het en het lijkt normaal om gewoon te doen. Niet overdacht, maar het hoort er gewoon bij. Niet wetende dat je een keuze hebt. De laatste tijd hoor je andere verhalen, is er meer aandacht voor en maken ouders juist vaker een bewuste keus. Blij dat dat kan! Hoop dat heel veel ouders gaan lezen,lezen en lezen en dan juist een doordachte beslissing nemen! Persoonlijk zou ik echt nooit meer die troep in mijn kinderen laten spuiten!

 21. GJ
  april 16, 2017 / 2:59 pm

  Schema is teveel en te kort op elkaar. Steevaste ontkenning van mogelijke verbanden tussen vaccins en schrote vacc.schade, ook in die gevallen waar de schade overduidelijk is (bijv. Freek Hagoort).
  Ingredienten: zijn bewezen giftig maar opeens niet als je t inspuit?
  Ziektes waren al verdwenen voordat vaccins geïntroduceerd werden.

 22. mirri
  april 16, 2017 / 3:20 pm

  Onze oudste kinderen zijn volledig gevaccineerd. In 97 en 99 vond ik alleen de voorlichting van het cb. Ik wist dat er ook risico’s aan het vaccineren kleefde maar een bijsluiter zat er niet bij en voor bijwerkingen werden we niet gewaarschuwd. Behalve voor koorts maar dat werd als normaal afgedaan.
  Onze jongste is in 2012 geboren. In week 35 van de zwangerschap liepen de oudste en ik kinkhoest op, ondanks datze gevaccineerd waren. De Kids kregen homeopatische behandeling die aansloeg maar ik had het zwaar.
  Rivm adviseerde om onze baby al met 6 weken ipv 8 vaccins te geven. Op mn vraag of daar nadelen aan zitten omdat de grens normaal 8 weken is werd gezegd dat het veilig is. Daarop begon mijn zoektocht op Internet of die bewering niet wat kort door de bocht was. Mijn voorgevoel klopte…Wanneer je de ingrediënten leest (wat je bij n pak koekjes ook doet) blijken er ook risico’s en bijwerkingen aan vaccineren te zitten. Bovendien staat er ook te lezen dat men evengoed nog ziekteverschijnselen kan krijgen maar die worden dan A – typisch genoemd. Verder wordt Als bijwerking vermeld datje de vaccins niet mag gebruiken wanneer je kind allergisch is voor een van de vele bestanddelen….maar hoe weet je dat bij een baby van 6 weken…..kortom Hoe meer informatie ik las Hoe meer vragen en twijfels.
  We begonnen met het uitstellen meer informatie lezen. Ook op de site van rivm en NVKP en vaccinvrij.nl en meerwetenoverfreek enz. Daar kwam afstel van…inmiddels is ze bijna 5 en nog gezonder dan onze gevaccineerde kinderen waren. Die hadden voor hun 1e jaar chronische oorontstekingen en kroephoest alsook hun eerste koortsen eerder dan de jongste als bijwerking van het vaccin waren ze een dag knock-out. Ons vaccinvrije kind kreeg later koorts en was daarbij helderder, haar immuun systeem krijgt de kans om rustig te ontwikkelen en werkt uitstekend. Ze heeft gewoon waterpokken gehad en wel n’s koorts maar nauwelijks snotneuzen en we zijn nog niet bij de huisarts met haar geweest.

 23. april 16, 2017 / 4:21 pm

  Ik word moedeloos van mensen die autisme als stokpaardje gebruiken. Deze erfelijke ziekte is namelijk al zichtbaar in meer of mindere mate nog voordat een prik gezet is. Ik vindt het tevens ook lastig dat niet vaxers van mening zijn dat ouders die wel vaxen per definitie zichzelf niet ingelezen hebben. Ik vaccineer wel en heb mezelf echt heel goed ingelezen. Tevens heb ik kinderen zien overlijden aan ziektes waarbij ze anders wel ingeeent waren. En kinderen blijvende klachten zien overhouden aan bepaalde ziektebeelden terwijl de wel ingeente kinderen bepaalde ziektes zichtbaar milder doorliepen. Mijn achterneefje is overleden door niet inenten.

  • april 16, 2017 / 4:59 pm

   Kim, ik denk dat de berichten hier van de ouders voor zich spreken, autisme is bewezen vaccinatie-gerelateerd, daar kunnen we ondertussen niet meer omheen. Het is geen erfelijke ziekte, ook al bewezen. Inlezen is één, begrijpen en onderzoek doen zijn andere dingen. Ieder kind kan overlijden aan een ziekte maar meestal hebben ze dan al onderliggend lijden. Ingeënte kinderen brengen de ziektes over, zij besmetten de niet-ingeënte kinderen, ook daar is al heel veel (bewezen) informatie over te vinden. Waaraan jouw achterneefje is overleden weet ik niet maar dat het door niet-inenten is gekomen lijkt mij een vreemd verhaal. Er gaan meer kinderen dood aan alle bijwerkingen en ingrediënten in de vaccins dan aan een (gecreëerde ) kinderziekte. Lees de verhalen van ouders ook eens op http://www.vaccinatieraad.nl

   • kim
    april 16, 2017 / 6:31 pm

    Toevallig heb ik een autisme achtergrond en zojuist alle testen doorstaan die gebeuren wanneer er vermoeden is van autisme.
    Tijdens die gesprekken is mijn vader uitgenodigd voor een gesprek om de signalen te bespreken die er als baby zichtbaar waren
    (dus voor de inentingen) mijn beste vriendin (niet ingeent) heeft ook autisme.
    In het geval van deze overleden kineren was het PUUR het niet inenten wat de dood veroorzaakte.
    Maar het is goed dat jij het beter wet als de autopsie arts en de ziekenhuis arts 😉

   • kim
    april 16, 2017 / 6:36 pm

    ALs autisme vaccinatie gerelateerd zou zijn, zou een kind zonder inentingen dus nooit autisme krijgen.

    • R.P.
     april 16, 2017 / 10:56 pm

     Om eerlijk te zijn is er in 1998 een dokter Andrew Wakefield geweest die onderzoek heeft gedaan naar de vaccinatie MMR (BMR in Nederland) en uit dit onderzoek kwam naar voren dat door het gelijktijdig inspuiten van deze levende virussen een duidelijke link ontstond met autisme. Deze arts is zijn licentie ingetrokken en helemaal zwart gemaakt. In 2005 kwam de CDC met een nieuw onderzoek waarin de conclusie was dat deze link er niet was.

     De peer-review van dit onderzoek uit 2005 heeft een aantal wetenschappers en andere doktoren aan het denken gezet omdat die na het zien van de data tot de conclusie kwamen dat die link er wel degelijk was. Vervolgens hebben 300 onderzoekers en doktoren het onderzoek herhaalt met de conclusie “De MMR (BMR) heeft wel degelijk een link met autisme!!”

     Uiteraard is autisme iets wat iedereen kan ontwikkelen. Maar als je serieus naar de data gaat kijken in hoe vaak dit vroeger voorkwam (dus voor de massale vaccinaties) waren deze getallen zeldzaam! En tegenwoordig wordt het steeds meer de norm, net als de zogenaamde adhd/add klachten, diverse onderzoeken tonen aan dat dit te maken heeft met de hoeveelheid zware metalen die worden geïnjecteerd in een nog ontwikkelende baby. De nieren van een baby zijn nog amper ontwikkeld en kunnen deze dus niet adequaat afvoeren. Tel hierbij op dat er Polysorbaat 80 in de vaccins zit die de hersen-bloed barrière openzetten waardoor de aluminium en andere troep in de hersenen komt en je hebt een recept voor een perfect storm. Aangezien de hersenen na de geboorte en tijdens de jeugd nog volop in ontwikkeling zijn kun je dus ook verwachten dat aangezien de metalen tot in de hersenen doordringen aardig wat schade kunnen aanrichten!

     De kenmerken voor het vaststellen van autisme begint bij 3 tot 4 maanden, uiteraard met een anamnese is beter inzicht te krijgen in bepaalde risico factoren. Maar hier 100% zekerheid op hebben is niet mogelijk. Nu is het zo dat bij de geboorte een vitamine k injectie wordt gegeven (bijzondere ingrediënten om bij een net geboren baby te injecteren als je het mij vraagt zoals 25% zoutzuur) en vervolgens bij twee maanden de eerste prik. En niet te vergeten wat tegenwoordig helemaal hip is de kinkhoest vaccinatie tijdens de zwangerschap wat zorgt voor een ongelofelijke giftige injectie voor een nog ontwikkelende foetus.

     Het is en blijft een complex verhaal, maar als je echt verdiept in de studies die zijn gedaan en de bekende bijwerkingen en risico’s en effectiviteit van vaccins op een rijtje zet kom je toch echt tot de conclusie dat er ergens iets goed mis is.

  • Stella
   april 16, 2017 / 5:53 pm

   er overlijden ook kinderen aan wél inenten…
   en wat is mild? Wie bepaalt dat? Kan net zo erg verlopen, erger of iets minder. Niemand die dat even komt noteren als je kind wel de bof blijkt te hebben of rode hond.
   Daarnaast: Men-C wordt tegen geprikt, maar er zijn zoveel andere varianten. Kortom, het is complexer dan jij en ik zullen snappen.

   Verder: goed dat je je hebt ingelezen. Zoals de CB arts bij mij zei: ‘mevrouw, als u maar een goed onderbouwde keus maakt en er zelf achter staat vind ik het prima’.
   En die heb ik onthouden.

   • kim
    april 16, 2017 / 6:33 pm

    Ik ontken ook helemaal niet dat kinderen ook door wel inenten overlijden.
    Ik heb gezien wat er gebeurt bij kinderen die we ingeent waren voor een bepaalde ziekte ten op zichte van een kind met dezelfde ziekte die dat niet was. Het verschil was duidelijk zichtbaar

    • Stella
     april 16, 2017 / 8:51 pm

     OK, maar je hebt niet alle kinderen gezien toch? Gewoon een paar in je omgeving.
     Net zoals ik dat andersom heb. Kind wat toch gevaccineerd was en een maand later kreeg het alsnog 1 van die ziektes (BMR).
     Dus…… Geloof je best wel hoor.

 24. Stella
  april 16, 2017 / 6:01 pm

  P.s dat autisme, daar blijf ik vanaf. Wat ik wél denk is het volgende maar dat zijn puur eigen gedachten: je kind maakt rond de 14 maanden een enorme ontwikkeling door. De timing van de vaccinatie lijkt mij verkeerd. Er gebeurd zoveel in dat kinderlijf. Prop er dan geen cocktail in zou ik zeggen 😛
  maar, er zijn wel degelijk ouders die stellen dat de ontwikkeling van hun kind na die inenting stagneerde.
  Hoeveel ouders weet ik niet, maar ze zijn heus niet gek. Bedoel, jij zou het maar wezen en overal weggewuifd worden. En weet je wat het is? We zeggen zo vaak als ouders tegen elkaar: volg je hart. volg je gevoel. Waarom dan hier in niet wat kritischer durven kijken als je gevoel zegt ‘niet OK’? Dat doen die ouders dus. En daar mogen we elkaar best wat serieuzer innemen.

  Niet ieder kind geeft die reactie nee. Wat ik wel geloof is dat je lijf niets kan met die stoffen die er in de prikken zitten. Die slaat je lijf namelijk op (denk aan deo, ongezonde kankerverwekkende troep. Je lijf denkt: hey da’s raar, dat stofje ken ik niet. En slaat dat op in cellen, voor jaaaaaaaaaaren). Dus aan de buitenkant zien we niet bij ieder kind wat maar aan de binnenkant..?
  Maar nogmaals, niet ieder kind reageert hetzelfde.

 25. Mila
  april 17, 2017 / 6:58 pm

  Net als in alle andere sectoren heeft iedereen de wijsheid in pacht.. we zijn ineens allemaal specialisten op het gebied van gezondheid, onderwjjs, politiek etc… het feit dat je, je overal over kunt inlezen wil niet zeggen dat je daardoor de waarheid leest..

  Vroeger geloofde men de huisarts de leerkracht of de timmerman…
  Oke ik dwaal af… iedereen moet het zelf beslissen maar al die argumenten? Zijn die wetenschappelijk bewezen? En door wie? Als ik al deze suggesties voor waarheid zou lezen… dan zou toch niemand hun kind laten inenten…
  ik geloof toch nog steeds op de deskundigheid van het bureau met een beetje gezonde eigen verstand…

  • R.P.
   april 17, 2017 / 7:38 pm

   Helaas zijn de tijden veranderd, vroeger draaide alles om de patiënt. Tegenwoordig om zoveel mogelijk medicijnen voor te schrijven, en ja als je daadwerkelijk gaat kijken naar alle studies die zijn gedaan zal je je kapot schrikken van de waarheid. Net zoals het geldt dat je je kunt inlezen op de site van het RIVM is dat ook geen garantie dat dit waarheid is. Dat er een overheidsinstantie achter zit betekent helemaal niks. Als je kijkt naar de geschiedenis zie je dat er vele complotten zijn geweest tegen de argeloze burgers, waarom zou dat nu ineens niet meer kunnen?

   Ja die argumenten zijn wetenschappelijk bewezen, een heel leger aan onderzoekers, doktoren en onafhankelijke instanties die de waarheid blootleggen. Maar feit blijft dat de meeste mensen helaas pas beseffen wat er gebeurt op het moment dat ze zelf in hun directe omgeving deze gevallen meemaken. Wat dat betreft ben ik blij te horen dat dit bij jou niet het geval is, en hoop ook zeker dat dat zo blijft! Want dit wens je niemand toe! De meeste van deze zo niet alle mensen hebben deze beslissing gemaakt aan de hand van wat ze zelf hebben gezien of meegemaakt in hun omgeving.

   Ieder mag zijn eigen keus en beslissing maken, zolang dit maar een weloverwogen besluit is, en die zul je bij alleen je huisarts het RIVM of het consultatiebureau helaas niet vinden omdat die hier helemaal niet in getraind zijn. Ze weten niet eens welke stoffen er in zitten en wat de schadelijkheid van deze stoffen is (ja voorgekauwde informatie van de CDC/RIVM).

   Maar goed dat is mijn mening, en tot die mening ben ik gekomen door mij in te lezen en verdiepen in alle informatie die er te vinden is. Voornamelijk door het feit dat ik zelf vaccinatie schade heb opgelopen en mijn neefje na een vaccinatie ineens in regressie ging en autistisch werd, en mijn broer na een vaccinatie epileptische aanvallen kreeg en tevens autistisch werd. Dan neem je niet zomaar meer wat aan van de zogenaamde experts kan ik je zeggen en ga je verder zoeken naar oorzaak en verband. En als je dan na ontstoren ziet dat er enorme verbeteringen zijn is de link onmiskenbaar!

   Mijn gezonde verstand zegt me dat bij geboorte het immuun systeem van een baby nog niet eens ontwikkeld is, dit duurt zo’n jaar tot twee jaar, vandaar dat borstvoeding zo belangrijk is. Dat zal iedere arts je vertellen. Maar of het dan raadzaam is om diverse cocktails met verschillende virussen in te spuiten met allerlei giftige stoffen op een manier die niet natuurlijk is. Waarbij dus 100% van de aluminium in het lichaam terecht komt en zelfs door de bloed-hersen barrière gaat kan je je serieus afvragen of dat verstandig is. Zelfde geldt voor de nieren, elke arts kan je vertellen dat deze nog veel verder ontwikkelen na de geboorte, en de hersenen idem dito. Vraag het aan elke arts en ze zullen het beamen. Mijn gezonde verstand zegt me dat het allesbehalve verstandig is om zo’n lichaampje vol te spuiten met allerlei spullen die er niet thuis horen.

   Dat is voor mij gezond verstand, maar goed dat is ieder voor zich uiteraard!

 26. april 29, 2017 / 5:14 pm

  scrive:Sì, è importante riuscire a vedersi o commentare online gli esiti del convegno-assemblea di L’Aquila per non disperdere i molti input raccolti. Bisogna pensare a come potenziare e allargare la rete dei GAS verso le altre realtà deeo’lclnomia solidale (botteghe, produttori, cooperative intermedie, …) con l’obiettivo di creare un vero Distretto di Economia Solidale. Che dite ?

 27. augustus 17, 2017 / 12:15 pm

  Wauw deze post riep veel reacties op zeg! Ik heb mijn vijf kinderen overal braaf voor laten inenten. Alleen de meisjes als tiener niet met het hpv vaccin, omdat ik dat een beetje eng vond.

 28. februari 23, 2018 / 6:18 pm

  Gevoelig onderwerp dit hè.

  Wij hebben wel laten inenten. En ik zou het opnieuw doen ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489