5 ultieme vakantietips voor je vakantie met een baby!

5 ultieme vakantietips voor je vakantie met een baby!

Afgelopen week was het even een weekje stil op mijn blog. Ik was een weekje op vakantie. Van tevoren had ik grote plannen om vooruit te bloggen, maar door allerlei omstandigheden was ik te druk met het afronden van mijn werk om ook nog een aantal blogs vooruit te schrijven. Ik besloot dus toch maar gewoon om even een weekje niet te bloggen. Lastig…maar uiteindelijk ontzettend verstandig. Gelukkig heb ik voldoende inspiratie op kunnen doen om weer heerlijk verder te bloggen J. De komende weken kunnen jullie allerlei blogs verwachten met een vakantiethema.

In deze blog wil ik mijn ervaringen met jullie delen over mijn eerste vakantie met Noah. Hij is nu bijna 6 maanden en het was een hele onderneming.

De voorpret

Vaak leef ik al een tijdje toe naar een vakantie. Heerlijk om alvast na te denken over alles wat ik op Fuerteventura wilde gaan doen. Dit jaar kreeg de ‘voorpret’ ook een praktisch tintje. Hoe zou zo’n vliegreis gaan? En kan een baby van 5,5 maand die nog niet kan zitten wel in een buggy? Of neem ik toch de Bugaboo mee? En kopen/huren we dan een zak?

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered” background_pattern=”otw-pattern-2″]Tip 1: Een buggy is een echte musthave voor een vliegvakantie. Wij konden deze gelukkig lenen van een vriendin. Een wandelwagen mocht bij ons niet mee tot de gate. We hadden Noah dan twee uur lang moeten dragen. Wij hebben de buggy zoveel mogelijk in ligstand gezet. Omdat we de buggy vrij hard vonden hebben we het kussen van de wandelwagen in de buggy gelegd. Dit was een succes! Geen buggy mee? Een draagzak is dan ook een optie![/otw_shortcode_quote]

Daarnaast nam ik veel luierzakjes mee. Hierin pakte in bijvoorbeeld ook shampoo in zodat de fles niet zou gaan lekker. Ook voor vieze babykleding zijn deze zakjes erg handig.

De inpakfase

Normaal gesproken ben ik heel gestructureerd en begin ik een ruime week voordat ik op vakantie ga met het maken van een inpaklijst en het doen van de boodschappen. Dit jaar liep het door de drukte een beetje anders (lees: de avond/nacht van tevoren begon ik met inpakken). De hele dag maakte ik in mijn hoofd al wel een lijstje van alle spullen die mee moesten op deze vakantie. Ik bedacht op dat moment al dat dat nooit zou gaan passen in onze koffers!

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered” background_pattern=”otw-pattern-2″]Tip 2: Veel kleding mee op reis? Koop vacuümzakken en stop daar de kleding in. Met een stofzuiger kun je er vervolgens een heel klein pakketje van maken zodat het in de koffer past. Ik kocht er 2 voor €5,99 bij de Blokker. Daarnaast is het belangrijk om de spullen zoveel mogelijk over de verschillende koffers te verdelen. Alle babyspullen in 1 koffer is wel heel vervelend als juist die koffer kwijt raakt. Ook een handige tip voor het opruimen van te klein geworden babykleertjes ;-).[/otw_shortcode_quote]

De reis

En dan is het zover… de dag van de reis is begonnen. Die ochtend pakte ik nog even de handbagage in. Van tevoren maakte ik mij wel druk over wat ik nu wel en niet mocht meenemen door de douane. Wat moet er in de handbagage?

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered” background_pattern=”otw-pattern-2″]Tip 3: Je mag gewoon eten meenemen voor je kindje. Wij hadden 2 halve liter flesjes koud water, melkpoeder, lege flesjes en 1 kant en klaar flesje meegenomen. In het vliegtuig kon je heet water krijgen en dit kun je mengen met je eigen ‘koude’ water. Dit mocht ook gewoon door de douane.[/otw_shortcode_quote]

Verder had ik nog 10 luiers, 1 pakje vochtige doekjes en een verschoningsmatje in de handbagage. Dit klinkt misschien veel, maar als er een koffer kwijt zou raken, dan konden we in ieder geval even vooruit en hoefden we niet direct op zoek naar een supermarkt. Daarnaast nog extra schone kleding, een dekentje, een vestje, schone t-shirts voor ons en nog wat ondergoed. Ook had ik er nog iets van speelgoed in gedaan en het wandelwagenmatrasje kwam bovenop toen we de buggy moesten inleveren.

In Fuerteventura

Bij aankomst en na het ophalen van onze koffers misten we de buggy nog. Deze kwam bij ‘special bagage’ en lag helemaal aan de andere kant van de babageruimte. Dit was aardig slepen, zowel met de bagage als met Noah. Bij aankomst in het hotel konden we nog snel even wat eten en vervolgens kregen we een heel mooi ruim appartement toegewezen. Het babybedje stond ook al klaar. Helaas was onze kamer op de 1e verdieping en was er geen lift.

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered” background_pattern=”otw-pattern-2″]Tip 4: Zorg dat je al bij het boeken aangeeft dat (bij het ontbreken van de lift) je voorkeur uitgaat naar een kamer op de begane grond. Continu de trap op en af met een baby, spullen en een buggy geeft iets minder vakantiegevoel. [/otw_shortcode_quote]

De vakantie

Wij besloten om niet al te veel te doen en echt even een weekje rust te nemen. We hebben veel dagen bij het zwembad doorgebracht en vaak gingen we ’s avonds lekker even het stadje in en hebben we twee keer een markt bezocht. Noah sliep door de warmte veel meer dan thuis. Regelmatig zagen wij ouders met baby’s naar de kamer vertrekken omdat hun baby bij het zwembad te veel werd afgeleid en niet goed in slaap kwam. Wij hadden hier gelukkig thuis al over nagedacht!

[otw_shortcode_quote border=”bordered” border_style=”bordered” background_pattern=”otw-pattern-2″]Tip 5: Zorg dat je een parasol hebt bij het zwembad. Daarnaast is het heel erg fijn om een slaaptentje te kopen voor je baby. Wij hebben die van ons voor €16,- gekocht bij de Prenatal. Het tentje kun je op een bedje leggen bij het zwembad. Het wandelwagenmatrasje gebruikten we ook hier weer als matras en zo kon Noah hier uren in slapen. Het tentje geeft ook UV50 aan zonbescherming en door de parasol werd het niet te warm.[/otw_shortcode_quote]

Leuk om te zien hoeveel ouders stil stonden om even te kijken bij Noah in zijn tentje.

Mijn ervaring

Dankzij bovenstaande tips hebben wij een heerlijke vakantie gehad. Toch weet ik niet of ik dit nog eens zou doen, vliegen met een baby. Noah deed het – tot mijn grote opluchting – heel erg goed en sliep ontzettend veel. Wel is het veel gesleep. Ook een poepluier verschonen in een vliegtuigtoilet met turbulentie was een grote uitdaging waarbij het zweet op mijn rug stond. Door deze vakantie heb ik meer begrip gekregen voor ouders die lekker een huisje huren in Nederland. Lekker je eigen auto, eten en alles wat je maar nodig hebt voor je baby.

Heb jij nog leuke vakantietips? Wat heeft jou enorm geholpen? Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

 

 

 

Comments

comments

Delen:

21 Reacties

 1. juli 26, 2017 / 6:37 am

  Hele handige tips!
  Wij gaan dan niet op vliegvakantie, maar die vacuümzakken kunnen wij ook wel gebruiken!
  Wij hebben met Ryan gevlogen toen hij 2,5 was. Ook een hele onderneming maar ik denk wel wat makkelijker dan met een baby.

  • Marieke
   Auteur
   juli 26, 2017 / 11:21 am

   Lijkt mij ook best lastig… als hij steeds wil lopen enzo… Mensen achter ons met een kindje van 1,5 waren er ook best druk mee 😉

 2. juli 26, 2017 / 6:47 am

  Een goede voorbereiding is het halve werk! Dat blijkt wel uit jouw post. Als ik het zo lees hadden jullie het van te voren goed overdacht en heeft dat een grote rol gespeeld bij het slagen van de vakantie.

 3. juli 26, 2017 / 7:07 am

  Ik vind het altijd erg moedig als ik mensen met een baby op het vliegtuig zie 🙂 zelf houden wij de voetjes nog (even) op de grond 😉 heel bruikbare tips!

 4. juli 26, 2017 / 11:03 am

  Leuk om te lezen! Gelukkig is het meegevallen, niet teveel twijfelen en gewoon weer doen:)
  Wij hebben ook een slaaptentje voor in de caravan en dat is echt een hele goede uitvinding

  Benieuwd naar je blog in de vakantiemood

 5. juli 26, 2017 / 2:14 pm

  Handige tips! Wij hebben een deryan tentje met matras. Ook erg fijn voor vakantie! Ik geloof dat ik vliegen met twee kleine kinderen nog even laat, maar toch klinkt het wel als een prima uitvoering.

 6. juli 26, 2017 / 2:41 pm

  Lijkt mij best wel lastig om met een baby op reis te gaan! Ik heb nog geen kinderen haha

 7. juli 26, 2017 / 3:01 pm

  Wat een goeie tips. Wij zouden met onze baby in oktober voor het eerst met het vliegtuig op vakantie gaan. Ik kan deze tips dus zeker gebruiken

 8. juli 26, 2017 / 6:55 pm

  Mijn dochter is dan al wat ouder, maar denk dat deze tips voor veel mensen best bruikbaar kunnen zijn. Toen mijn dochter nog kleiner was gingen we eigenlijk bijna nooit op vakantie x

 9. juli 26, 2017 / 8:23 pm

  phoe daar komt toch heel wat bij kijken
  ik hou mn hart al vast voor als ik ooit met kinderen op stap moet!

  liefs
  Karlien

 10. juli 27, 2017 / 5:15 am

  Goede tips hoor! Ik denk wel dat ik zou willen vliegen. Al is het maar om niet beperkt te worden en het toch te proberen.

 11. juli 27, 2017 / 7:14 am

  Wat schattig zo’n tentje! Ik heb inmiddels al wat grotere kinderen en dan vind ik op vakantie gaan toch een stuk handiger en prettiger :).

 12. juli 27, 2017 / 5:48 pm

  Hele handige tips. Wat een leuk tentje. Wat een schattig kindje heb je.

 13. juli 28, 2017 / 5:57 am

  Vind die vacuüm zakken heel handig, maar hoe krijg je die op het einde van je vakantie weer vacuüm verpakt? Een stofzuiger behoort nooit echt tot de inventaris

 14. juli 28, 2017 / 10:09 am

  Goede tips voor het reizen met een kleintje. Zo een tentje lijkt me echt super handig.

 15. juli 28, 2017 / 10:21 am

  Ik heb met de oudste heel veel vliegreizen gemaakt, gaat niet altijd prima, maar niet zo erg om het niet te doen

 16. juli 29, 2017 / 8:22 am

  Handige tips! Vooral die vacuümzakken. Wist niet dat die zo goedkoop zijn, maar ga het wel onthouden.

 17. Daphne
  juli 29, 2017 / 10:59 am

  Ik heb dan zelf nog geen kids, maar wel leuk om te lezen! Handige tips

 18. augustus 6, 2017 / 10:36 pm

  We hebben met de oudste bijna de hele wereld over gevlogen en dat ging best goed. Met 2 kinderen hebben we het eigenlijk niet meer gedaan, grotendeels vanwege de kosten en de hoeveelheid spullen die meegaan. De jongste is nu gelukkig een stuk ouder en hoeft er ook minder mee. Mss dat we volgens jaar eens gaan vliegen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489