5 gedachten van moeders waarvan hun peuter zindelijk wordt.

zindelijk worden

Nu onze beiden kids hun volledige gebit ‘in the pocket’ hebben en de gebroken nachten voorlopig (zeg ik voorzichtig) van de baan zijn, is het tijd voor een nieuw project. Onze peuter is inmiddels 3 jaar geworden en is ingeschreven op de basisschool. Tijd dus om de luier in te wisselen voor een toffe boxershort en een nieuwe hangplek te maken van de w.c. Of toch niet? In deze blog de 5 dingen die (de meeste) moeders denken als hun peuter zindelijk wordt. 

  1. Makkelijk?? Luiers zijn makkelijk!!

Een kind zonder luier lijkt enorm makkelijk en een heerlijk vooruitzicht. Als die luier eenmaal uit is valt dat toch even vies tegen. Daar waar je met boodschappen er eerst alleen maar op hoefde te letten dat er geen andere mensen aangereden werden met een boodschappenkarretje van je peuter, moet je nu ook nog iedere paar minuten de vraag stellen of je peuter misschien moet plassen. Het vooruitzicht van een peuter in de supermarkt in een plas op de grond of een natte bank als je gezellig op visite bent voelt nou niet direct heel erg ‘makkelijk’. Doe mij die luiers maar!

2. Wanneer moet ik dát nou weer doen? Is er ook zoiets als ‘zindelijkheidsverlof’? 

Wat een prachtige tip is dat. Sluit je ‘gewoon’ even een week op in huis. Laat je peuter in zijn blootje rondlopen en ‘voila’ de zindelijkheid is een feit. Geweldig. Vast helemaal waar ook nog. Maar waar haal ik de tijd vandaan om me daadwerkelijk een week op te sluiten met een peuter? Mijn agenda staat vol afspraken. Ik ben al blij als het huis fatsoenlijk schoon is en er eten op tafel staat in de avond. Iemand die zich een week wil opsluiten met mijn peuter? Kun je hier ook iemand voor inhuren??? Of krijg je daar – net als zwangerschapsverlof – ook zindelijkheidsverlof voor?

3. Wat als hij straks niet naar school kan? Is er ook opvang van kinderen van 4 die niet zindelijk zijn?

Als kinderen 4 worden is het luiertijdperk dan toch echt voorbij. Al met de 2e verjaardag vraag je je af hoe je jouw kind ooit op tijd zindelijk krijgt voor de basisschool. Je bent op Google al aan het zoeken wat er gebeurt als kinderen niet zindelijk zijn op de basisschool. Helaas lijkt je de enige die zich daar echt druk om maakt. Je peuter is nog heerlijk aan het genieten van zijn luier en lijkt ook niet van plan om hier op korte termijn verandering in te brengen. Ondertussen hebben al je vriendinnen al een zindelijke peuter rondlopen en lijkt er daar geen vuiltje aan de lucht.. eh.. in de luier… Dit helpt allemaal niet echt om rustig te blijven!

4. Wáár moet hij dan plassen?

Thuis voel je al de stress. Wáár  moet je kind dan plassen? Wat als we in de auto op de snelweg rijden? Of als we net in het winkelcentrum lopen? Overal screen je de omgeving af op zoek naar een openbaar (en het liefst heel erg schoon) toilet. Waar je ook komt, jij weet het toilet te vinden zoals je vroeger wist waar de leukste kroegjes en kledingwinkels zaten. Iets met een veranderde focus… Jouw peuter plast vooral op plekken waar je liever niet wil dat hij plast. Een feestje zal nooit meer hetzelfde zijn… Misschien is een meeneempotje een optie? 😉

5. Oeee nu gaan we eindelijk geld overhouden! 

Wat een bergen geld ga je overhouden als je geen luiers en luierdoekjes meer hoeft te kopen. De besparing die je doet op luiers heeft al vrij snel een andere bestemming gevonden ; extra shoppen! Nu kun je je man eindelijk uitleggen waarom je kind toch echt die dure sneakers of dat jurkje verdient;  het verdient zichzelf terug doordat je gaat besparen op de luiers.

Is jouw kind al zindelijk? Heb jij nog aanvullende gedachten voor tijdens het hele zindelijkheidscirus? Laat ze dan vooral achter in een reactie, dan voeg ik ze nog toe! 

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489