Fietsen met je kleintje? Vergeet dit dan vooral niet!

Fietsen met je kleintje? Vergeet dit dan vooral niet!

 

Ik heb weer gefietst! Dit klinkt misschien niet zo heel bijzonder, maar sinds wij zijn verhuisd- ruim 2 jaar geleden-  heb ik eigenlijk niet meer op een fiets gezeten. Het was dan ook weer flink wennen. Na een paar minuten ontdekte ik weer hoe het moest en was het alsof ik nooit anders gedaan had ?. Nu was het zo dat ik niet ‘gewoon’ ging fietsen. Het was de eerste keer dat ik ging fietsen met Noah. Een activiteit die al heel lang op mijn wensenlijstje stond. Zonder fiets kom je alleen niet heel ver met deze plannen… 

EEN NIEUWE FIETS

Wij moesten op zoek gaan naar een nieuwe fiets. Mijn oude fiets had het al een tijd geleden begeven en had ik ook eigenlijk nooit vervangen. Vroeger was het kopen van een nieuwe fiets eenvoudig en ook niet zo duur. Ik kocht gewoon een fiets die mij wel prima leek en die er vooral niet al te nieuw uitzag. Zo was hij minder populair op het station of in de stad. Op het moment dat je kinderen hebt,  is er ineens een heleboel meer keuze. Na heel wat avondjes zoeken op internet en afwegingen maken tussen gewone fiets, elektrische fiets en bakfiets heb ik uiteindelijk mijn keuze gemaakt! Het is de fiets geworden die ik er het allermooist uit vond zien. Wel een flinke investering hoor, zo’n nieuwe fiets! Ik besloot daarom ook even te kijken naar een fietsverzekering van Centraal Beheer.

En met alleen de fiets was ik er nog niet… Een fiets heeft ook flink wat accessoires nodig. Zo bestelde ik ook een voor- en achterfietsstoeltje, een fietsbel en een fietsslot. Na mijn eerste rondje fietsen kwam ik erachter dat een gewone standaard ook niet echt handig is en ik dus een standaard moet hebben die op mamafietsen zitten. Zo kan de fiets blijven staan en kan ik Noah zelf in het stoeltje zetten. Ook wil ik eigenlijk wel een buggydrager op mijn fiets. Noah loopt nog niet en hem het hele centrum rondtillen vind ik ook wel erg pittig.

EEN DUUR GRAPJE

Alles bij elkaar genomen werd het dus best een duur grapje. Daar waar je vroeger gewoon een fiets voor een paar tientjes op de kop tikt, zijn er nu een heleboel andere opties. Steeds meer mama’s kopen een e-bike of een bakfiets. Zeker hier in de wijk zie ik de hele dag door moeders rijden met bakfietsen. Een bakfiets is iets wat ik heel graag zou willen en dan het liefst een elektrische. Als ik de aanschafprijs van dit product bekijk, dan zou ik het spannend vinden om deze ergens neer te zetten of bijvoorbeeld nog even buiten voor het huis te laten staan.

Dit soort fietsen met mooie fietsstoeltjes en accessoires zijn erg populair. Alles kan namelijk los van de fiets weer verkocht worden. De kans dat je mooie e-bike gestolen wordt is een stuk groter dan een oude stationsfiets van een paar tientjes. Daarnaast is het ook erger wanneer je bakfiets of e-bike beschadigd raakt. Met een fietsverzekering ben je ook verzekerd tegen schade. Heel erg fijn met zo’n  dure fiets! Ook accessoires zijn meeverzekerd. Dus een bakfiets met zitjes is helemaal verzekerd!

ZORGVERZEKERING – HUISVERZEKERING – AUTOVERZEKERING – FIETSVERZEKERING

Wij hebben een heleboel verzekeringen. Voor bijna alles wat ik kan bedenken zijn we wel verzekerd. Zelfs mijn oude auto heeft een goede verzekering. Best vreemd om je (dure) fiets niet te verzekeren, toch?

Heb jij een e-bike of een bakfiets? En heb je hierbij ook gekozen voor een fietsverzekering?

 

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107