10 tips voor een kampeervakantie met je baby of dreumes

10 tips voor een kampeervakantie met je baby of dreumes

Na vorig jaar een vliegvakantie te hebben gemaakt gaan we het dit jaar eens helemaal anders doen. Wij gaan kamperen! Noah is echt een buitenkind wat echt de ruimte nodig heeft om lekker te kunnen spelen. Een hotel leek ons dit jaar daarom niets. Een kampeervakantie daarentegen (mits het redelijk weer is) zien we wel zitten.

Om het voor iedereen fijne vakantie te laten zijn heb ik al het één en ander uitgezocht en nagedacht over de do’s en dont’s. In deze blog deel ik 10 tips voor een kampeervakantie met je baby of dreumes!

De camping

Iedere camping is weer anders. Het is goed om te kijken naar de leeftijd van je kindje om te bedenken welke camping daarbij past. Met onze dreumes zitten wij niet echt te wachten op een camping vol feestende jongeren. Met een gezin met kinderen in de leeftijd tussen de 4 en de 12 is het fijn om een camping te kiezen waar ze bijvoorbeeld animatie hebben. Voor een dreumes zijn (wat mij betreft) de volgende dingen van belang:

 • De camping moet voldoende schaduwplekken hebben, zodat je baby of dreumes lekker kan slapen. Slaapt je baby in een campingbedje? Laat hem dan thuis vast even wennen. Een campingbedje is sowieso handig om mee te nemen als ‘box’ voor buiten.
 • Kies voor een autovrije camping. Je kindje kan dan lekker het hele gras over kruipen zonder dat je bang hoeft te zijn voor de auto’s.
 • Goed sanitair is ook fijn. Zijn er bijvoorbeeld verschoningsruimtes voor baby’s? Dit kan best heel handig zijn als je met je kindje onder de douche vandaan komt. Ook fijn als er bijvoorbeeld een wasmachine aanwezig is op de camping. Zo kun je tussendoor even een wasje draaien.

Ik ga op vakantie en ik neem mee…

Dingen die je wat mij betreft echt niet moet vergeten tijdens je vakantie met een dreumes zijn:

 • Een campingbedje of als je nog een baby hebt de reiswieg van de kinderwagen.
 • Een muskietennet. Op de camping zitten vaak meer muggen dan thuis. Het is goed om je kindje daartegen te beschermen.
 • Een badje voor buiten. Wij hebben de Stokke flexibath.  Een heel fijn badje wat je heel gemakkelijk kunt opvouwen. Het neemt weinig ruimte in in de auto en weegt bijna niets.Het badje is voor kinderen t/m 4 jaar. Noah zit er nu thuis ook al heel vaak in. Een badje is handig om je kindje in te wassen, maar ook om lekker mee te spelen voor de tent. Dit badje is heel fijn en wat mij betreft een echte aanrader. Met twee emmers water is het badje vol.

 • Een groot kleed. Dit is heerlijk om op te spelen met speelgoed en geeft een gevoel van veiligheid. Kamperen op zo’n groot veld kan namelijk best wel even spannend zijn.
 • Neem voldoende kleding mee voor verschillende type weer(en ook dikke truien en bijvoorbeeld regenlaarsjes). Deze tip geldt zeker als je in Nederland gaat kamperen! ?
 • Ossengalzeep! Echt! Dit product moet zeker op je lijstje. Het is ontzettend handig om de gras- en moddervlekken uit de kleding te krijgen. Je kunt aan het einde van de dag dan even een klein handwasje doen.
 • Mocht je in Nederland gaan kamperen, dan is een binnenzwembad (op de camping of in de buurt) geen slecht idee.

Hopelijk heb je iets aan bovenstaande tips. Wat vind jij belangrijk voor een kampeervakantie met een baby of dreumes? Heb jij je zomervakantie al geboekt? Heb jij nog tips voor mij? Ik hoor het graag :-). 

Comments

comments

Delen:

2 Reacties

 1. april 29, 2018 / 7:16 pm

  Kijk ook eens naar een deryantentje! Vind ik met kamperen met baby of dreumes ook heel fijn.
  Wij gaan in gehuurde accommodatie ook kamperen dit jaar. Campings met animatie en mega campings ontwijk ik sowieso. Mijn kleuter vermaakt zich volgens mij ook prima zonder.

 2. Anneke
  april 29, 2018 / 8:02 pm

  In combinatie met de ossengalzeep een nagelborsteltje. Dan kun je lekker de zeep uitsmeren, of boenen op de vlekken. Werkt super. Ook is biotex een aanrader en de wasemmer van Tupperware.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107