Over babybanjo

Ik ben Marieke en dit is mijn blog over mijn leven als mama en over hoe dit leven als mama is ontstaan. Hier deel ik mijn ervaringen met jullie zwanger zijn, mama worden en alle vragen en onzekerheden die hierbij horen. Op 26 januari 2017 ben ik voor het eerst mama geworden van onze zoon Noah.

Voor de geboorte van Noah was ik altijd ‘druk’ met van alles. Dol op shoppen, lunchen met vriendinnen, lekker op vakantie, hardlopen en nog veel meer. Ook ontspannen met een kop thee en een leuke serie op Netflix kijken op de bank vind ik heerlijk.

Al 10 jaar werk ik in het basisonderwijs. Genoeg ervaring met kinderen dus zou je denken…

Zodra ik zwanger was had ik een heleboel vragen en merkte ik dat mijn ervaring met zwanger zijn en het krijgen van een baby toch enigszins beperkt was en waren Google en allerlei boeken over zwangerschap mijn beste vrienden.

Daarnaast heb ik allerlei lijsten doorgenomen met babyspullen die ik volgens allerlei websites ECHT in huis moest halen. Dat je vervolgens bijna moet gaan uitbouwen om al deze spullen in je huis kwijt te kunnen vertellen ze er niet bij ;). Aan het eind nog het inpakken van de ziekenhuiskoffer…. Pfff… ik had wel 3 koffers kunnen vullen met alle spullen die mij belangrijk leken.

In mijn blog wil ik mijn ervaringen met jullie delen. Heerlijk om even alles van me af te schrijven en zo (vooral voor mezelf)  een aantal dingen op een rijtje te zetten.

Ik weet ondertussen wat echt belangrijk is voor de ziekenhuiskoffer en na een aantal weken moeder zijn weet ik nu ook welke spullen voor mij echt heel erg handig zijn en welke nog steeds prachtig ingepakt in de doos zitten…. Ook zou het leuk zijn om jullie ervaringen te horen. Zo kunnen wij nieuwe moeders elkaar een beetje op weg helpen.

8 Reacties

 1. Yvonne Rozemeijer
  februari 16, 2017 / 9:44 pm

  Wat leuk Marieke om zowel leven als mama te volgen. Je schrijft leuk. Ben benieuwd naar je verhalen en ervaringen.

  • Marieke
   Auteur
   maart 14, 2017 / 10:42 am

   Dank je wel Yvonne! Leuk dat je mij gaat volgen!

 2. Indira
  februari 18, 2017 / 2:54 pm

  Hoi Marieke,

  Leuke blog, ga je volgen!

  Groetjes Indira

  • Marieke
   Auteur
   maart 25, 2017 / 8:53 am

   Wat leuk dat je mij gaat volgen, Indira!

 3. Melissa
  april 14, 2017 / 2:41 pm

  Je site is leuk geworden Marieke! En je blogs en reviews zijn leuk en erg herkenbaar. Ik blijf je zeker volgen!

  Groetjes Melissa

  • Marieke
   Auteur
   april 14, 2017 / 9:12 pm

   Dank je wel, Melissa!! Leuk dat je mij blijft volgen 🙂

 4. mei 29, 2017 / 7:30 am

  Heel herkenbaar allemaal, vooral dat van een druk leven hebben voor de baby. Ik ben op 30 okt bevallen maar mijn zoektocht naar hoe alles een plekje te geven duurt nog voort.

 5. balou
  maart 8, 2018 / 6:28 pm

  Wauw zo schattig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.