Mijn bevallingsplan

Mijn bevallingsplan

Op dit moment ben ik bijna 20 weken zwanger. Deze zwangerschap lijkt echt voorbij te vliegen. Het lijkt wel vorige week dat ik een positieve test in handen had. Tijd dus om na te denken over een bevallingsplan. Of toch niet?

Mijn bevallingsplan bij Noah

Bij Noah wilde ik graag thuis bevallen. Ik wilde daarbij graag gebruik maken van een bal en mogelijk ook van een baarkruk. Ergens op internet was ik tegengekomen dat zo’n baarkruk helpend kon zijn door de zwaartekracht. Klonk logisch en handig. Dat kwam op de lijst! Ook wilde ik graag kunnen douchen tijdens de weeën. Omdat ik thuis in bad moet douchen had ik al – heel handig- bij de thuiszorgwinkel een soort kruk geregeld zodat ik zittend kon douchen. Ik had het voor mijn gevoel allemaal prima voor elkaar en was helemaal voorbereid op de bevalling.

En zo verliep het bevallingsplan

Uiteindelijk ben ik niet thuis bevallen. Dus de douchekruk was overbodig. Ik kreeg een medische indicatie en moest ingeleid worden. Überhaupt geen douche dus vanwege alle stekkers en snoeren. Ik mocht nog net 1 keer plassen ?. Vanwege alle weeënstormen kon ik ook mijn bed niet uit. De bal en baarkruk heb ik dus ook maar laten zitten. Maar echt… ondanks dat werkelijk NIETS volgens mijn plan verliep heb ik echt een hele mooie en fijne bevalling gehad. Het loslaten van het plan was even schakelen. Bij een tweede kindje dus een heel ander plan.

Mijn bevallingsplan voor ons tweede kindje

We hebben er deze keer maar preventief voor gekozen om in het ziekenhuis te gaan bevallen. Mochten we door bijvoorbeeld een snelle bevalling het ziekenhuis niet meer halen, dan doen we dat. Pijnstilling? Prima als dat nodig is! Douchen? Bal? Baarkruk? Zet maar neer. Ik zie wel waar ik wel/geen gebruik van maak. Mijn plan is dus met name openstaan voor alles wat op me af komt en vooral doen waar ik mij op dat moment goed bij voel. Uiteindelijk heb ik maar één doel en dat is dit lieve kleine mensje gezond op de wereld zetten.

 

Had jij een bevallingsplan? En is dit uiteindelijk verlopen zoals je in gedachten had? Of moest je er uiteindelijk heel erg van afwijken?

Comments

comments

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107