Wanneer je je vakantie onverwacht eerder moet afbreken

Wanneer je je vakantie onverwacht eerder moet afbreken

Enkele maanden geleden vertelde ik jullie over onze plannen voor deze zomer. Dit jaar geen vliegvakantie voor ons, maar een heuse kampeervakantie met een dreumes. Het leek ons veel leuker voor Noah. Het is een lekker ondernemend kind dat wel wat vrijheid nodig heeft en de camping leek de meest geschikte plek. We wilden niet onvoorbereid gaan. Al eerder schreef ik de blog met tips voor een kampeervakantie met een baby of dreumes. Zoals jullie daar (hebben) kunnen lezen waren we aardig voorbereid.

De voorbereidingen voor een kampeervakantie met een dreumes

Om er zeker van te zijn dat we een mooie plek zouden vinden waren we deze ter plekke gaan kiezen. We kozen een comfort plus plaats met een eigen douche, toilet en wastafel. Heerlijk luxe dus! Daarnaast leenden we de mooie caravan met voortent van mijn vader. Ideaal als het regende, dan zou Noah toch lekker binnen kunnen spelen. We kochten een speelkleed, een kinderstoel van de Ikea en een bolderkar. De camping had zowel een binnen- en een buitenzwembad en ook een strand met een speelplas. Ideaal! We verheugden ons er behoorlijk op!

En wat kan er dan nog mis gaan?

Toen we de plek gingen uitzoeken regende het een beetje. Het gras was mooi groen en de plek was ontzettend ruim. Dit ideale beeld was een beetje verdwenen toen wij vorige week vrijdag aankwamen op de camping. Het gras was veranderd in stro en op de plek die wij hadden gekozen was met name heel erg veel zwart zand. Wat er met name miste was de schaduw. Daar waar wij met name bang waren voor veel regen en ons daar met name op hadden voorbereid, waren we totaal niet voorbereid op extreme warmte. Tussen 12:00u en 18:00u kon je eigenlijk niet op of om onze plek zijn. Noah kon niet over het gras kruipen en het zand in de zandbak was ook veel te heet. Na een week lang iedere middag op de vlucht te zijn geweest waren we best wel toe aan vakantie…

Gisteren bekeken we het weerbericht voor volgende week. We duimden hard voor wat wolken, misschien zelfs wat regen en een graad of 23. Helaas zagen wij een week lang 32 graden staan. We hebben besloten naar huis te gaan.

Eén grote teleurstelling?

Wat mij betreft niet. We hebben een week lang heerlijk met z’n 3en geslapen in de caravan. Wat was het gezellig om wakker te worden met het ‘mama’ en ‘papa’ van Noah. Daarna lekker even knuffelen en zijn melk drinken bij ons in bed. Ook de broodjes uit de campingwinkel en de ontbijtjes buiten waren enorm gezellig. In de avond zaten we elke dag nog tot 23:00u voor de tent. Heerlijk! We hebben dus (gelukkig) zeker wel genoten. Dat we toch naar huis zijn gegaan is met name omdat we deze vakantie kozen voor Noah. En juist Noah was echt ongelukkig. Hij zat onder de bultjes, huilde veel door de warmte en de jeuk. Voor Noah dus voorlopig even niet voor herhaling vatbaar. Zelf zou ik het over een aantal jaar best nog een keer willen proberen. Kamperen met een dreumes is wat mij betreft geen aanrader. Het kan heel erg leuk zijn, maar op het weer heb je helaas geen invloed, terwijl dit wel ontzettend belangrijk is bij kamperen.

We zijn in ieder geval een hele ervaring rijker! Wat was jouw ideale vakantie met een dreumes? En heb je ook weleens een mindere ervaring gehad? Voor ons voorlopig even geen kampeervakantie met een dreumes meer! 

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

  1. juli 21, 2018 / 9:43 am

    Wat jammer dat het is tegengevallen. Wij kampeerden ook met een dreumes maar dat ging eigenlijk prima. Tis idd wel erg afhankelijk van de plaats. Kan me voorstellen dat je kiest voor je kind. Als zij het niet naar de zin hebben, heb je dat zelf ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5427

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107