5 dingen waar ik tegenop zie bij een nieuwe baby

5 dingen waar ik tegenop zie bij een nieuwe baby

Onze tweede ukje zal er (heel) binnenkort zijn. We zijn inmiddels vol verwachting. Waar het begrip ‘in blijde verwachting’ vandaan komt begrijp ik nu nog veel beter. Na bijna 11 weken bedrust kan ik niet wachten tot ons tweede wondertje zich laat zien. We hebben inmiddels een aardige band opgebouwd en ook grote broer lijkt er helemaal klaar voor. Gelukkig mocht ik de afgelopen week een aantal keer eventjes naar huis. Zo kon ik toch nog veel dingen zelf klaarzetten voor de nieuwe baby. Nesteldrang ook weer een beetje gerust kunnen stellen ?.

Naast veel dingen waar ik enorm naar uitkijk (komt in een volgende blog) zijn er ook dingen waar ik best wel tegenop zie.  Vandaag deel ik er 5.

  1. De borstvoeding

Afgelopen week deelde ik al dat ik alvast was beginnen met kolven. Nu kom ik misschien over als een hele enthousiaste borstvoedingsmama die niet kon wachten om te starten met de borstvoeding. Helaas.. niets is minder waar. Ik zie er best wel tegenop. Bij Noah was het namelijk een enorme teleurstelling. Ik ben absoluut niet iemand die snel de handdoek in de ring gooit, maar bij Noah was het echt drama op drama. Ik hoop ontzettend dat het ons deze keer bespaard mag blijven. Inmiddels heb ik de eerste 3 voedingen klaarliggen in de vriezer. Ik ben dus zeker van plan om ervoor te gaan. Nu hoop ik dat de borstvoeding na de bevalling snel goed op gang komt en ik het deze keer wel vol mag en kan houden.

  1. Huilen

Alle baby’s huilen. Sommige baby’s huilen weinig, anderen iets meer en weer andere baby’s huilen enorm veel. Met dat laatste heb ik helaas ervaring. De eerste 5 maanden met Noah vond ik dan ook enorm pittig. Dit hoeft natuurlijk niet opnieuw weer zo te gaan. Toch vind ik dat best een beetje spannend. Zo in mijn buik is het nog wel even lekker stil ?. Het troosten van een dreumes en peuter gaat mij op de één of andere manier toch een heel stuk beter af…

  1. Gebroken nachten

Eigenlijk vind ik de nachten niet eens zo heel erg. Zelfs wel knus om lekker met mijn kleine baby te kroelen als het helemaal stil is. Het nadeel van die gebroken nachten vind ik vooral dat je je overdag zo enorm moe kunt voelen. En ook dan is de baby er, samen met een dreumes, het huishouden en kraambezoek. Best even slopend die eerste periode!

  1. Ritme vinden met baby en actieve (bijna) peuter

Toen Noah werd geboren dacht ik dat ik enorm druk was. Nu huilde hij natuurlijk veel, maar eigenlijk had ik ‘alleen’ maar een baby. Nu heb ik naast een baby straks ook een (bijna) peuter. Een ontzettend gezellige en lieve peuter gelukkig, maar wel eentje die natuurlijk ook zijn aandacht nodig heeft. Ik weet niet of ik er echt tegenop zie, maar het wordt wel even zoeken naar een handig ritme… En dat terwijl ik het ritme net een beetje had gevonden.

  1. Herstel spieren na 11 weken bedrust

Na een bevalling moet iedereen natuurlijk herstellen. Er zijn mensen die de volgende dag alweer op de fiets zitten en er zijn ook mensen die zich na drie maanden nog niet de oude voelen. Bij Noah hoorde ik bij de eerste categorie. Na een dag of 3 kon ik zelf al wel een boodschapje doen en voelde ik me eigenlijk best heel erg goed. Deze keer heb ik heel lang bedrust gehad. Op dit moment doet douchen steeds meer pijn en kom ik de trap moeilijk op. Ik verwacht dat het herstel dus iets langer zal duren. Geen probleem, maar ik kan niet wachten om gewoon weer echt te gaan leven als ik eindelijk weer thuis mag zijn!

 

Tot zover de dingen waar ik een beetje tegenop zie. Zeker niet om te klagen. Ik kijk enorm uit naar de komst van ons tweede kleintje en we zijn heel dankbaar dat het zolang in mijn buik heeft mogen groeien. De blog met de dingen waar ik naar uitkijk is ook ‘onderweg’. Ik kan nu al verklappen dat deze lijst gelukkig veel langer is dan 5 punten ?.

Zijn er ook dingen waar jij tegenop zag bij het krijgen van je kindje?

*De uitgelichte foto komt van pexels.com 

Comments

comments

Delen:

1 Reactie

  1. december 22, 2018 / 8:11 pm

    Mooi dat je hier ook open over wilt en durft te zijn! Ik denk dat je het top gaat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107