Voorspelling: Dit worden de populairste babynamen in 2020!

Voorspelling: Dit worden de populairste babynamen in 2020!

Toen ik zwanger was hebben wij een heleboel lijsten bekeken met babynamen. Zo maakten we onze eigen lijsten van namen die we beiden mooi vonden. Alle namen die we mooi vonden voerden we in in een soort tinderapp voor babynamen en zo kwamen we uiteindelijk tot een aantal matches voor potentiële babynamen. Nog elke dag ben ik heel blij met de namen van onze kinderen: Noah James & Vera Julie. De namen van Noah stonden beiden een aantal jaren in de top 10. De namen van Vera allebei niet. Voor ons was dit niet zo belangrijk. Ben jij zwanger en vind jij het wel belangrijk om te weten welke namen zeer waarschijnlijk een plekje in de top 10 krijgen? Lees dan snel verder..

Kort en stoer

De afgelopen jaren waren veel populaire babynamen kort en stoer. Ook in 2020 zal dit zeer waarschijnlijk een trend blijven. De geboortekaartjessite Poobies.nl voorspelt dat ‘Daan en Saar’ in 2020 de populairste babynamen zullen zijn. Ze hebben deze voorspelling gedaan op basis van online zoekgedrag en de bestelde geboortekaartjes.

De top 10 populairste jongensnamen:

Net als de afgelopen jaren zijn Daan, Noah en Sem nog steeds populair.  Noah zijn tweede naam ‘James’ stijgt een flink aantal plekken.

 1. Daan
 2. Noah
 3. Sem
 4. Luuk
 5. Levi
 6. Finn
 7. James
 8. Noud
 9. Mees
 10. Liam

 

De top 10 populairste meisjesnamen:

De meisjesnamen zijn een stuk verrassender. Zo lijken Emma en Julia de top 10 nu te gaan verlaten en heeft de naam ‘Milou’ een plekje veroverd in de top 10. Daarnaast heeft de naam Saar al jaren niet meer in de top 10 gestaan en staat deze naam nu zeer waarschijnlijk op nummer 1.

 1. Saar
 2. Mila
 3. Liv
 4. Sophie
 5. Zoë
 6. Milou
 7. Evi
 8. Olivia
 9. Lauren
 10. Nora

 

Hoe heb jij de namen van jouw kinderen gekozen? En probeerde je de top 10 vaak te vermijden? Of gebruikte je het ter inspiratie?

Comments

comments

Delen:

3 Reacties

 1. Sandra
  december 3, 2019 / 4:06 pm

  Ik wilde vooral een naam die niet helemaal hip en populair is. Zelf heet ik Sandra en ik zat altijd met meerdere naamgenoten in de klas. Heel vervelend vond ik dat. Ik heb me toen ingeschreven op een website waarbij ik elke week een lijstje van 5 jongens en 5 meisjesnamen toegestuurd kreeg. Wat ik mooi vond schreef ik op en daar ging ik dan weer in schrappen. Ik ben 7 jaar bezig geweest om een zwangerschap te voldragen dus ik had een flinke lijst. Uiteindelijk bleven er 2 meisjesnamen. En 1 jongensnaam over. Met 16 weken hoorde ik dat het een jongen was. Toen was het voor mij helemaal duidelijk. Xavian (gewoon op zn nederlands uitgesproken ksaviejan) zou het worden. Geen seconde spijt van gehad!

  • Wees normaal
   februari 21, 2021 / 4:30 am

   Oerlelijke naam… ocharme die kind

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107