Zo vind je het perfecte geboortekaartje!

Zo vind je het perfecte geboortekaartje!

Zwanger zijn, wat vond ik dat heerlijk! Mijn shoptalent kwam eindelijk eens echt tot zijn recht. Ik ging doelgericht aan de slag. Hele lijsten met allerlei producten en taken werkte ik keurig netjes af. Na de 20 weken echo wist ik dat wij een zoon zouden krijgen en kon ik echt los. Op mijn uitgebreide lijst stond bijvoorbeeld de babykamer, de wandelwagen tot en met de badthermometer.  Per trimester had ik een lijstje gemaakt met taken die ik binnen een  bepaalde periode moest regelen.  Eén van de belangrijkste punten op mijn lijstje vond ik het regelen van een geboortekaartje. Het is toch het eerste visitekaartje dat je afgeeft van jouw kindje. Dat jij ervoor kiest om deze post te openen betekent waarschijnlijk dat jij op dit moment zwanger bent en nadenkt over hoe je nu het best passende geboortekaartje voor jullie kindje kunt vinden. Misschien vind jij het wel – net als ik een jaar geleden-  ook best een lastige taak.  Met het schrijven van deze blog hoop ik je een beetje op weg te kunnen helpen.

Geboortekaartjes

Naast een lastige taak vond ik het ook heel erg leuk om een geboortekaartje  uit te zoeken. Zodra je kindje geboren is, wil je het grote nieuws natuurlijk delen. Wat het voor mij lastig maakte, was de grote keus die er is aan geboortekaartjes. Tsjipgeboortekaartjes heeft mij gevraagd om een blog te schrijven over hun website en het kiezen van het juiste geboortekaartje. Zodra je hun website bekijkt zul je wel begrijpen waarom ik dit met veel plezier wil doen! De homepage stond al vol met allemaal kaartjes die ik zou kunnen kiezen.

 

Hoe kies je het juiste geboortekaartje?

Voordat je gaat kiezen is het belangrijk dat je een aantal dingen helder hebt:

 • Is het geslacht van de baby al bekend? En wil je graag een écht jongens- of meisjeskaartje? Of vinden jullie een genderneutraalkaartje mooier?
 • Is het geslacht van de baby nog niet bekend? Kiezen jullie dan 2 verschillende kaarten? Of kiezen jullie één kaartje dat zowel voor jongens als meisjes geschikt is?
 • Hebben jullie een voorkeur voor bepaalde kleuren? Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kleuren voor de babykamer.
 • Vind je het leuk om het kaartje later nog ergens anders op terug te zien (speelgoedkist, gipsbuik of houten stoeltje)? Kies dan iets wat ook bij jouw interieur past.
 • Wil je een geboortekaartje met foto? Of laat je mensen jullie kindje pas zien als ze op kraambezoek komen?
 • Wil je kraambezoek? Of liever een kraamfeest?
 • Hoeveel tekst wil je op het kaartje? (Tip: klik op een aantal geboortekaartjes. Hier staan voorbeeldteksten op. Zo hebben wij uiteindelijk ons hele kaartje samengesteld).
 • Wil je een kaartje dat je zelf in elkaar moet zetten? Of heb je liever een kaartje dat al helemaal klaar is?

 

Heel fijn bij Tsjipgeboortekaartjes

Wat ik heel erg prettig vind bij Tsjipgeboortekaartjes is dat je van tevoren al heel duidelijk een selectie kunt maken in het menu. Zodra je begint met het zoeken naar een geboortekaartje, zul je merken dat je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Door van tevoren bovenstaande vragen al te beantwoorden zal je een stuk sneller komen tot je droomkaartje!

Zo kun je kiezen uit jongenskaarten, meisjeskaarten en tweelingkaarten. Daarnaast kun je ook kiezen voor kaarten bij een 2e, 3e, 4e of 5e kindje. Na de keuze voor bijvoorbeeld een jongenskaart, kun je ook nog kiezen voor veel verschillende thema’s, seizoenen, formaten en nog veel meer. Op deze manier kun je een kaartje dus helemaal aanpassen naar je eigen wensen.

 

En dan is het toch nét niet helemaal jouw kaartje…

Stel dat je een fantastisch kaartje hebt gevonden. Je hart maakt een klein sprongetje, maar toch mist er nog iets. Of is er een onderdeel wat je toch liever net iets anders had gewild om het helemaal perfect te maken? Bij Tsjipgeboortekaartjes kun je zelf doorgeven hoe jij het kaartje graag zou willen hebben. Samen kunnen jullie dan kijken of deze aanpassingen mogelijk zijn om jouw droomkaart te ontwerpen.

Conclusie

Deze website maakt mij helemaal blij. Als ik nu kijk naar een geboortekaartje voor een jongen dan zie ik daar heel veel kaarten tussen staan die ik prachtig vind. De mooie pastelkleurtjes, hippe lettertypes en originele kaarten maken het bekijken zeker de moeite waard. Ook heel leuk is de mogelijkheid om een poster te maken van je geboortekaartje! Heel leuk voor op de babykamer!

 

 

Het allerleukste aan het zoeken naar geboortekaartjes vond ik dat ik kon zien hoe de naam van ons zoontje op het kaartje stond. Het maakt het allemaal net een stukje ‘echter’. Ook waren wij nog niet uit de tweede naam. Door zoveel geboortekaartjes voor jongens te bekijken werd ons lijstje met tweede namen steeds een beetje langer ?.  Toen de proefdruk bij ons in de bus viel wist ik het direct: ‘Dit is ons kaartje!’. Ik hoop dat ook jij dat gevoel zult hebben na het ontvangen van het geboortekaartje voor je kindje.

 

Comments

comments

Delen:

18 Reacties

 1. januari 16, 2018 / 8:03 am

  Handige tips geef je, want een geboortekaartje kiezen kan echt overweldigend zijn vind ik. Er is zo enorm veel keuze namelijk!

  • Marieke
   Auteur
   januari 18, 2018 / 12:52 pm

   Dat vond ik toen ook! Daarom kun je er maar beter van tevoren goed over nadenken voordat je in de war raakt tussen de duizenden kaartjes!

 2. januari 16, 2018 / 8:43 am

  Leuke en handige tips zeg! Er is inderdaad zoveel keuze, ik zag op een gegeven moment de bomen door het bos niet meer. Maar toch is het wel erg leuk vind ik!

  • Marieke
   Auteur
   januari 18, 2018 / 12:53 pm

   Ja! Zeker heel erg leuk om te doen! Dat vond ik eigenlijk van alles wat met dingen uitzoeken voor de baby te maken had 😉

 3. januari 16, 2018 / 10:15 am

  Wat een leuke kaartjes! Ik heb echt maanden gezocht naar het perfecte kaartje.

  • Marieke
   Auteur
   januari 18, 2018 / 12:54 pm

   Wisten je van tevoren al een beetje waar je naar op zoek was?

 4. januari 16, 2018 / 12:07 pm

  Zo herkenbaar! Bij nu ons 2de kindje hebben we voor de eerste keer de naam kunnen zeggen tegen iemand. Allé eigenlijk de 2 namen want we weten het geslacht niet maar wauw lijkt me wel tof dat je van je kaartje een poster kunt laten maken! Zo’n mooi aandenken

  • Marieke
   Auteur
   januari 18, 2018 / 1:03 pm

   Jaaa.. zo leuk om op de babykamer te hangen!

 5. januari 16, 2018 / 3:14 pm

  Heel leuke tips!! Ik heb beide keren het kaartje zelf ontworpen, maar dat is erg veel werk dus een site als deze is wel nuttig!

  X Lazy Bird

  • Marieke
   Auteur
   januari 18, 2018 / 1:04 pm

   Dat was ik eerst ook van plan, maar aan het einde van de zwangerschap vond ik het toch wel lekker om het ‘gewoon’ te laten maken.

 6. januari 16, 2018 / 6:24 pm

  Goede tips. Ik heb dat eigenlijk allemaal niet meegenomen. We wisten van te voren dat het een meisje zou worden, maar ik had echt hele specifieke wensen. Toen ik uiteindelijk een site had gevonden met een kaartje wat mij erg aansprak, heb ik dat niet meer los kunnen laten. We hebben het nog wat gepersonaliseerd en expres weinig tekst gedaan. Ik ben niet van de gedichtjes en ik wilde ook niet zomaar bezoek krijgen (was wel even een dingetje).

  • Marieke
   Auteur
   januari 18, 2018 / 1:05 pm

   Ja, voor bezoek hadden wij ook een speciale tekst dat ze in ieder geval altijd even zouden bellen.

 7. januari 16, 2018 / 7:15 pm

  Toffe kaartjes! Wij hebben onze kaartjes laten ontwerpen door mijn beste vriendin. Super tof vond ik dat!

  • Marieke
   Auteur
   januari 18, 2018 / 1:05 pm

   Wat leuk dat je vriendin dat voor jullie heeft gedaan!

 8. januari 16, 2018 / 7:23 pm

  Wat een leuke kaartjes hebben ze daar en wat een fijne tips! Ik vond het ook erg prettig dat ik de kaart zelf helemaal aan kon passen en direct zien hoe het eruit kwam te zien.

  • Marieke
   Auteur
   januari 18, 2018 / 1:06 pm

   Ja.. handig is dat he? En ook dat je gratis een proefdruk aan kunt vragen vind ik heel erg fijn!

 9. januari 16, 2018 / 8:41 pm

  Leuke kaartjes! Bij de tweede heb ik echt zo lang gezocht en pas na de geboorte besloten. Bij de eerste in het ziekenhuis nog door boeken gebladerd van de plaatselijke drukker. Zo deden we dat 11 jaar geleden nog

  • Marieke
   Auteur
   januari 18, 2018 / 1:07 pm

   Ja, wat een andere tijd was dat! Gelukkig waren ook toen de kaartjes snel klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107