15 baby producten die je echt nodig hebt!

15 baby producten die je echt nodig hebt!

Toen ik erachter kwam dat ik zwanger was van mijn eerste kindje kon ik niet wachten om naar de winkel te rennen en alle babyproducten te kopen die er maar te vinden zijn. Ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Op internet zijn allerlei lijsten te vinden met producten erop. De ene lijst is nog langer dan de andere. Natuurlijk heb ik alle producten van deze lijsten aangeschaft en nog veel veel meer.

Nu, na 9 weken heb ik een deel van de babyproducten nog netjes in de verpakking zitten. Andere producten heb ik misschien één of twee keer gebruikt. Van mensen met meer kinderen hoorde ik vaak dat een baby niet veel nodig heeft. Vooral heel veel liefde. Toch zijn er ook een aantal items die ik wel met heel veel plezier gebruik of gebruikt heb.

Mijn favoriete babyproducten:

Een van de babyproducten die ik meerdere keren per dag gebruik (en waarvan ik van tevoren niet had verwacht dat ik het nodig zou hebben) is de (1)magnetronsterilisator. Ik heb die van Prenatal eigen merk gekocht voor €17,99. Eerst kookte ik de flesjes ‘gewoon’ even uit in een pan. Begreep niet waar mensen zo moeilijk over deden. Nu ik de magnetronsterilisator heb realiseer ik me dat dit toch wel heel veel tijd scheelt. Flesjes even omspoelen en in de sterilisator zetten en je hebt je handen weer vrij.

Voor onderweg:

Daarnaast heb ik voor onderweg een (2) kinderwagen gekregen. De Bugaboo Cameleon. Een hele fijne lichte kinderwagen. Hij kan goed plat met inklappen waardoor hij in een kleine auto past. Bij de kinderwagen heb ik (3)maxicosi adapters aangeschaft! Deze gebruik ik heel erg vaak! Als we niet lang onderweg zijn met de auto klik ik de maxicosi er zo op en hoef ik niet de grote wandelwagenbak mee te nemen. Zo blijft er lekker weer ruimte over voor boodschappen. Deze zijn voor €39,95 te koop bij Prenatal en wat mij betreft echt het geld waard.

Een ander heel handig babyproduct voor in de auto is de (4)FamilyFix base. Ook hierover heb ik erg getwijfeld. Het is een duur apparaat. Uiteindelijk heb ik via marktplaats de FamilyFix en de autostoel kunnen kopen en ik heb er geen moment spijt van gehad. Je klikt de maxicosi er heel eenvoudig op. De nieuwprijs is €149,- bij de Babydump. Een beetje een luxe artikel en natuurlijk kun je prima zonder, maar wel heel erg fijn.

Voor onderweg en in de slaapkamer:

Voor in de maxicosi kocht ik (5)de Koeka voetenzak. Deze heb je natuurlijk van allerlei merken en Koeka is niet goedkoop. Ik vond de zak heel erg duur (€75,95), maar wilde hem zo graag hebben. Nu ben ik heel erg blij met de aanschaf van dit product. Noah werd geboren in januari en dus was het buiten nog best lang koud. De zak heb ik gebruikt in de maxi cosi, maar ook in de kinderwagen en zelfs in zijn co-sleeper als slaapzak. De (6)co-sleeper heb ik geleend van een vriendin! Heel handig als het bedje vast zit aan je eigen bed. Zo kan je kindje lekker even bij jou op de slaapkamer slapen.Gemakkelijk als speentjes uitvallen, tijdens de nachtvoedingen en ook gewoon heerlijk om je kindje de eerste periode dichtbij te hebben.

Een (7)aankleedkussen is ook een echte musthave onder de babyproducten. Wij hebben er zelfs twee, zodat we op meerdere plekken kunnen verschonen. Een commode hebben we ook. Die vind ik vooral handig om spullen in op te ruimen. Het aankleedkussen is namelijk overal prima neer te leggen. Wel is het heel handig om meerdere hoezen te kopen voor het aankleedkussen. Niet alleen plassen/poepen baby’s er regelmatig overheen, je kunt ze ook nog gebruiken voor iets anders….

Voor de borstvoeding:

Voor het beter slapen tijdens de zwangerschap en het geven van borstvoeding kocht ik een(8) voedingskussen. Dit kussen is ook heel handig te gebruiken in de box als je er een aankleedkussenhoes omheen doet. Je kindje krijgt er een heerlijk geboren gevoel van.Een (9) borstkolf aanschaffen leek mij van tevoren onzin. Na 2 dagen kolven in het ziekenhuis heb ik er toch zelf ook maar één aangeschaft en ik heb de kolf heel erg vaak gebruikt. Ze zijn duur, maar vaak kun je via de verzekering een groot deel van het bedrag terug krijgen. Even informeren dus ;)! Zelf had ik die van Medela €129,95 euro bij de Prenatal en hiervan kreeg ik €80,- terug van de verzekering.

Verder maak ik veel gebruik van (10)hydrofiele doeken. Ze liggen op het aankleedkussen, in de kinderwagen, als ‘spuugstrookje’ in bed, voor het inbakeren de eerste weken, om af te drogen na het badje etc. Heel praktisch aan deze doeken vind ik dat ze heel snel droog zijn na het wassen en dat je zo minder vaak het bed en de aankleedkussenhoes hoeft te vervangen.

Voor de darmkrampjes:

Een babybadje is hier niet veel gebruikt. Wel heb ik heel veel gebruik gemaakt van de (11)Tummy tub, met name bij darmkrampjes was dit heerlijk. Dit is een doorzichtige grote emmer. Je hoeft hier maar weinig water in te stoppen en de meeste baby’s voelen zich hierin prettiger dan in een groter badje. Je kunt in plaats van de Tummy tub ook een grotere emmer gebruiken. De Tummy tub heb ik voor €17,95 gekocht bij Babydump.

Ook maakte ik bij darmkrampjes gebruik van het (12)Kipkep Woller warmtekussen (€19,95 bij bijvoorbeeld Bol.com). Deze blijft heel goed liggen op de buik van je kleintje en heeft een prettige warmte. De darmkrampjes werden er hier een heel stuk minder van.

Voor een rustige baby:

Wij hadden een onrustige baby die wil gedragen wilde worden. Om mijn handen toch een beetje vrij te hebben kocht ik een draagdoek. Zelf was ik deze na een aantal keer zat. Heerlijk als ik hem om had, maar wat een gedoe met knopen als je baby heel hard huilt! Een (13) draagzak was hier een uitkomst! Om ervoor te zorgen dat hij voldoende tot rust kwam om te slapen hebben wij veel gebruikt gemaakt van de (14) Swaddle me inbakerdoek. Wat een geweldig ding is dat. In mijn vorige blog heb ik hier uitgebreid over geschreven. Deze koop je voor €15,95 bij de Prenatal of Babydump.

Om je kindje nog beter te leren kennen:

Het laatste in mijn lijstje van 15 babyproducten is het boek (15) Oei ik groei’. Een leuk boek om aan te schaffen als je je eerste kindje krijgt. Er staan tips in voor spelletjes die je per fase met je kindje kunt doen om zijn/haar ontwikkeling te stimuleren en ook kun je lezen wanneer je kindje een sprongetje maakt. Het helpt mij om hem beter te begrijpen.

Dit zijn mijn 15 favoriete babyproducten. Ik ben erg benieuwd naar die van jullie! Waar konden jullie echt niet zonder? Welke producten zijn volgens jullie een echte musthave? En waar hebben jullie juist helemaal niets mee gedaan?

 

 

Comments

comments

13 Reacties

  1. augustus 17, 2017 / 2:17 pm

    Bij ons werd de EasyFix afgeraden in de winkel, je zou hem maar kort gebruiken en toch wel prijzig. Al snel via Marktplaats eentje gekocht en achteraf een van de beste aankopen! We hebben hem daarna ook nog veel uitgeleend

    • Marieke
      Auteur
      september 19, 2017 / 10:56 am

      Ja, bij ons ook. Zo vreemd… Is nu één van de meest handige dingen in onze hele babyuitzet! De autostoel kan er straks ook mooi op. Geen gedoe met gordels!

  2. september 19, 2017 / 12:15 pm

    Ik was altijd wel heel blij met de billendoekjes. Die waren overal handig voor.

  3. september 19, 2017 / 12:30 pm

    Die EasyFix ontdekte ik pas te laat, jammer want leek me inderdaad heel handig. En vond zelf een draagzak inderdaad ook één van de fijnste aankopen.

  4. september 19, 2017 / 2:28 pm

    De koeka voetenzak lijkt me heel erg handig voor die kleintjes. De andere items natuurlijk ook. Maar deze houdt je voeten lekker warm.

  5. september 19, 2017 / 3:09 pm

    Hele handige tips heb je gegeven! Ik ga dit ook even aan mijn schoonzus laten lezen, die moet binnenkort bevallen!

  6. september 19, 2017 / 4:09 pm

    De Easyfix hebben wij bij onze eerste 2 niet aangeschaft en gaan we nu bij de 3e ook niet doen. Moet zeggen dat het zo ook prima ging ;). Een voetenzak is inderdaad altijd handig. Heb net een nieuwe aangeschaft 🙂

  7. september 19, 2017 / 7:11 pm

    Oooh ik ben precies toch blij dat ik die periode van gesleur en gezeul voorbij ben 😉 Ik vergat altijd een hoop…. Ik vind t nu wel gemakkelijker zo 🙂

  8. Ilona
    september 20, 2017 / 8:54 pm

    Het Voedingskussen vind ik echt een musthave! Eerst had ik hem voor wat extra luxe en comfort maar ik zou niet meer zonder kunnen!

    Ilona

  9. september 21, 2017 / 8:38 am

    Ik zal het eens doorsturen naar mijn schoonzus. Hun kleintje is voor eind januari 🙂

  10. september 26, 2017 / 8:12 am

    Zitten goede items tussen. De voetenkussen is echt een must – lekkere warme voetjes.

  11. januari 15, 2018 / 6:08 am

    Leuk om te zien welke producten je handig vindt zeg! Zelf vond ik billendoekjes altijd onmisbaar en een goede draagzak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: