5 apps die elke ouder moet hebben!

5 apps die elke ouder moet hebben!

Als je zwanger bent (of wilt worden) komt er al een heleboel op je af. Je hebt vast een heleboel vragen en twijfels over wat je nu allemaal moet doen en welke dingen nu wel/niet goed zijn voor je kindje. Het kan ook zijn dat je net moeder bent geworden en af en toe met je handen in het haar zit omdat het niet altijd allemaal verloopt zoals je van tevoren had bedacht. In deze blog deel ik 5 apps die jouw leven een stukje gemakkelijker kunnen maken. Een aantal van deze apps heb ik zelf ook gebruikt. Een aantal andere apps had ik graag willen gebruiken als ik het bestaan ervan had geweten….

 Apps voor tijdens de zwangerschap

Toen ik zwanger was vond ik het heel bijzonder dat er een kindje in mijn buik groeide. Je moet alleen nogal wat geduld hebben voordat je echt contact met je kindje kunt hebben. De eerste echte schopjes voelde ik pas rond de 20 weken. Omdat ik ook heel erg nieuwsgierig was naar wat er al die tijd precies in mijn buik gebeurde en daarna ook veel vragen had over wat ik nu wel en niet meer mocht doen en eten downloadde ik de app Zwangerschap +. Een echte aanrader. Je krijgt iedere dag een foto met hoe jouw kindje er nu ongeveer uitziet en hoe groot en zwaar hij/zij is. Ook kun je klikken voor een schema met wat er precies in welke periode moet gebeuren. Daarnaast staan er nog allerlei interessante artikelen met tips over wat je wel/niet moet doen tijdens je zwangerschap.

Ook een grappige app is de ‘Zwitsal babynamen’ app. Je hebt hier verschillende varianten over. Ik heb hier al eerder een blog over geschreven waarin ik uitleg hoe deze app precies werkt. Erg leuk om samen met je partner te doen. Een handige manier in gesprek te komen over het type babynamen die jullie wel/niet leuk vinden en daarnaast ook gewoon een leuk tijdverdrijf.

Bevallingsapp

Zelf heb ik deze app niet hoeven gebruiken omdat mijn bevalling werd ingeleid in het ziekenhuis. Ik had hierdoor vanaf de start eigenlijk mijn eigen ‘coach’ die mij vertelde wat ik wanneer moest doen. Deze app kan wel heel handig zijn als je voor het eerst (of misschien voor de tweede, derde of vierde keer) gaat bevallen en je dit zelf thuis gaat doen. Ook als je kiest voor een ziekenhuisbevalling ben je een groot deel van de bevalling nog alleen thuis bezig. Een (kleine) angst van mij was dat ik niet wist wanneer ik nu naar het ziekenhuis zou moeten. De app ‘bevallingscoach’ kan dan heel erg fijn zijn. Je kunt je zo door de weeën heen laten praten en het helpt je ook om goed te puffen.

Na de geboorte

Zodra je kindje er is wordt er in het ziekenhuis en door de kraamzorg van alles bijgehouden. Zo houden ze o.a. bij hoeveel je kindje drinkt, plast en poept. Ook tijdens de borstvoeding is het handig om bij te houden aan welke kant je bent begonnen met aanleggen. Wat ik zelf ook fijn vond om bij te houden was wanneer Noah precies sliep en hoe lang. Een hele handige app hiervoor is ‘baby tracker’. Deze app heb ik in de eerste maanden heel veel gebruikt. Uiteindelijk ontdekte ik hierdoor zijn eet- en slaapritme.

Noah was een onrustige baby. Hij huilde veel en sliep bijna niet. Helaas wist ik toen nog niet van het bestaan van deze app. In de baarmoeder hebben baby’s continu te maken met heel veel geluiden. Zodra ze geboren worden verwachten wij dat ze kunnen slapen als het helemaal stil is. Bij Noah merkte ik dat hij er rustig van werd als ik bijvoorbeeld ging stofzuigen of als de wasmachine aan stond. Wil je niet continu bezig zijn met het huishouden? Dan is het handig om een white noise app te downloaden. Een leuke app op dit gebied is de Baby sleep app. In deze app kun je kiezen voor allerlei geluiden waarvan je kindje lekker rustig en slaperig wordt. Zeker de moeite om eens te proberen!

Tot zover mijn tips. Heb je zelf ook nog een leuke tip? Deel hem dan gerust hieronder!

Comments

comments

Delen:

2 Reacties

  1. maart 29, 2018 / 9:47 am

    Ik vind de app van Zwitsal erg leuk! Ik had daar tijdens mijn zwangerschap ook uren in kunnen speuren naar een naam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489