Tinderapp voor babynamen

Tinderapp voor babynamen

Nog niet heel lang geleden liet een vriendin mij kennismaken met Tinder. Nu zit ik zelf niet in de fase waarin ik aan het daten ben, maar het ‘swipe- principe’ spreekt me wel weer aan. Erg leuk om even een paar minuutjes te ‘tinderen’.  

Een andere vriendin kwam gisteren met iets leuks. Er zijn nu ook ‘tinderapps’ voor babynamen. Hier wilde ik iets meer van weten. Ik heb het even voor jullie uitgezocht!

Swipe voor de perfecte babynaam

Er zijn mensen die hun babynamen al bedacht hebben voordat ze überhaupt zwanger zijn. Op die mensen ben ik altijd een beetje jaloers. Ik kan je in ieder geval vertellen dat wij niet van deze mensen zijn. De naam Noah kozen we 2 weken voor de bevalling en Noah zijn tweede naam ‘James’ pas toen ik was bevallen… We hadden lange lijsten met namen, maar vonden het lastig om er samen uit te komen. Had ik toen maar geweten van het bestaan van dit soort apps, dan was het een heel stuk makkelijker geweest.

Zo werkt het!

Wij zijn vanmiddag even teruggegaan in de tijd en besloten om even te oefenen. Wij kozen voor de ‘Zwitsal babynamen app’. Deze is zowel voor android als IOS te downloaden. Er is ook nog een Tinder baby- en kindernamen app, maar deze kun je alleen downloaden met android.

Als je de app hebt gedownload kun je allerlei gegevens invullen. Als je al een kindje hebt kun je ook deze naam invullen. Ook kun je kiezen voor jongens- en/of meisjesnamen. Het leukste van deze app is dat je je partner kunt uitnodigen. Je partner moet dan op accepteren klikken in zijn e-mail en dan kunnen jullie aan de slag!

De app laat allemaal jongens- en/of meisjesnamen zien. Swipe je naar links of rechts, dan vind je de naam niet leuk. Swipe je naar boven of  beneden, dan komt de naam op jouw lijstje te staan. Je partner kan hetzelfde doen.

Helemaal onderaan staat een hartje met daarin een getal. Hierin zie je het aantal namen die jullie allebei leuk vinden. Klik je op het hartje, dan kom je op de lijst.

 

Handig? Of onzin?

Ik vind het een hele leuk manier om te beginnen met de zoektocht naar kindernamen. Er staan heel veel namen op de app. Handig is dat je ook zelf handmatig namen kunt toevoegen die dan direct op jouw lijstje komen. Je partner ziet deze dan voorbij komen en kan door te swipen laten weten wat hij vindt.  Wat mij betreft een handige app dus. Het enige wat minder handig is, is dat de app af en toe jongens – en meisjesnamen door elkaar haalt. Zo staan er op het lijstje met jongensnamen dan ook meisjesnamen en andersom.

Al met al was het leuk om dit samen even te doen. Of je dus wel of geen naam moet kiezen, het is leuk om je zo even samen te vermaken ?.

Welke strategie hebben jullie gebruikt? Kenden jullie dit soort apps al? Zou je dit gebruiken als je nu een babynaam moest kiezen?

Comments

comments

Delen:

16 Reacties

 1. Inge
  februari 28, 2018 / 9:39 pm

  Gho ja, inderdaad zoals je zegt, wel even lollig maar ik denk toch niet dat ik ooit zo de naam voor mijn baby zou kiezen… maar je weet nooit wat je je dan plots tegenkomen natuurlijk!

 2. maart 1, 2018 / 6:36 am

  Wat leuk zeg, wij hadden een vergelijking app kon je allebei downloaden en namen aanklikken en kon je zien of je een match had

 3. maart 1, 2018 / 7:46 am

  Wat grappig. Wij hebben een andere gebruikt die ongeveer het zelfde deed. Alleen Noé stond er niet tussen maar hebben wel een hoop inspiratie opgedaan.

 4. maart 1, 2018 / 8:00 am

  Ik heb zo’n app nooit gebruikt, maar dat is wel erg handig aangezien wij het nooit echt eens met elkaar zijn .

 5. Ha, ik vind dit leuk bedacht en zou het zeker gebruiken, alleen hebben we het voor een kindernaam niet meer nodig. (Bestaat er ook al zo’n app voor huisdiernamen?! 😉 ) Ik denk dat ik het meer voor de lol zou gebruiken dan dat ik verwacht dat DE naam eruit komt. Maar je weet het maar nooit! Een meisjesnaam hadden wij al opgepikt uit een boek voordat we überhaupt plannen hadden tot uitbreiding. Toen ik zwanger was bleek het een jongen te worden. Steeds maakte ik een lijstje namen en liet deze aan mijn man zien. Zijn reactie ging dan ongeveer zo: ‘Nee. Nee. Collega heet zo. Nee. Nee. Nee. Totdat er ineens een naam was die er bovenuit sprong en mijn man ineens heel enthousiast ‘ja’ riep. Hmm, eigenlijk zou zo’n app voor ons ideaal zijn geweest. 🙂

 6. maart 1, 2018 / 9:54 am

  Echt handig zeg, dit had ik eerder moeten weten. Ik vond het namelijk behoorlijk moeilijk om een leuke naam te kiezen voor onze zoon.

 7. maart 1, 2018 / 1:05 pm

  Ik ken verschillende varianten hiervan. En nee ook ik had er niets mee. Leuk, geinig maar zo hebben wij de namen van onze meiden niet gekozen.

 8. maart 1, 2018 / 3:30 pm

  Super leuk. Kunnen we massaal swipen voor de perfecte babynaam! Ook erg handig voor personages, haha.

 9. maart 2, 2018 / 9:50 am

  Wij hebben een soortgelijke app (die heet Kinder) gebruikt voor de naam voor onze baby. Alle eerdere pogingen waren kansloos haha. Ben blij dat we nu alsnog een naam hebben gevonden!

 10. maart 2, 2018 / 11:20 am

  Hoe ontzettend leuk! Dit had ik echt veel eerder moeten weten!

 11. maart 2, 2018 / 11:39 am

  Ik keek alle namen af op de aftiteling van programma’s. Mijn vriend wilde geen zelfstandige naamwoorden, geen naam die je raar kan afkorten en niet beginnend met dezelfde voorletters van onszelf. Het duurde even, maar we zijn er uitgekomen

 12. maart 3, 2018 / 6:36 am

  Wat een grappig idee. Leuk om op die manier op zoek te gaan naar een babynaam. Onze strategie: wij mochten om de beurt een naam bedenken. Ik voor kind 1, manlief voor kind 2 etc.

 13. maart 4, 2018 / 10:30 am

  Ze verzinnen ook elke keer wat nieuws, grappig! Ik moet bekennen dat ik geen enkel boekje of appje heb geraadpleegd bij de naamkeuze voor onze zoon. We verzonnen iets en bleven erbij, best leuk!

 14. maart 18, 2018 / 8:10 am

  Wat een handige app lijkt me dit. En grappig dat ze op deze manier het Tinder principe toepassen : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489