Help! Ik ben niet perfect!

Help! Ik ben niet perfect!

 

Regelmatig krijg ik de vraag hoe ik toch alles altijd combineer. Werken, bloggen, mijn gezin en dan ook nog een schoon huis. Blijkbaar kan ik de schijn dus ophouden dat het combineren van deze dingen voor mij een eitje is. Niets is minder waar. Om eerlijk te zijn heb ik geen idee hoe ik dit alles kan combineren en vraag ik mij de laatste tijd vaak af of het eigenlijk wel te combineren is….

Helaas moet ik jullie vandaag vertellen dat ook ik alles behalve perfect ben en dat het hier helaas niet altijd vlekkeloos verloopt. Daarom vandaag een eerlijke blog over hoe ik regelmatig alles niet zo op een rijtje heb als mensen van mij denken. Niet om te klagen, maar om te delen dat het gras zeker niet altijd groener is bij iemand anders ?.

 Wat als er ballen valllen?

Soms voel ik me als een jongleur in het circus. Ik probeer alle ballen zo goed mogelijk omhoog te houden. Nou ja, zo perfect mogelijk eigenlijk. Goed is bij mij namelijk niet snel goed genoeg. Ik wil de beste moeder zijn en voldoende tijd doorbrengen met mijn zoontje en zeker niets missen. Ook wil ik een fantastische vriendin zijn voor mijn vriend en samen tijd doorbrengen en elkaar vooral niet verliezen in de drukte.

De perfecte huisvrouw

Daarnaast is het voor mij heel belangrijk dat het huis altijd opgeruimd en schoon is en ben ik dagelijks in strijd met de was in de wasmand die het uiteindelijk nog iedere week van mij lijkt te winnen. Op mijn werk draai ik veel meer uren dan eigenlijk bij mijn taak horen, maar ook daar wil ik een fantastische werknemer zijn en dan ook nog bloggen. Mijn blog is gestart als hobby, maar ook dat wil ik zo goed en frequent mogelijk doen, wat af en toe flink wat druk op mij legt. Dan vind ik het ook belangrijk om genoeg te ontspannen en te slapen. En wat als er een ‘bal’ zou vallen?

Concessies doen

In 1 ding ben ik niet goed. Of nou ja, eigenlijk in 2 dingen. Concessies doen en loslaten. Het is lastig voor mij om dingen niet perfect te doen. Een weekje minder huishouden, niet of minder bloggen… natuurlijk overkomen deze dingen mij ook. Het voelt alleen zo enorm vervelend. Dat gevoel bezorgt mij dan ook weer een bepaalde druk, waardoor ik uiteindelijk de week erop er toch weer voor kies om maar weer te gaan ‘rennen’. Verstandig? Dat zeker niet!

Op weg naar beter…

Als ik kijk naar alles wat ik ‘moet’ doen, dan zou het feitelijk precies passen in de uren die er in een week zitten. Dit vraagt alleen wel een strakke planning. Wat ik de laatste weken probeer (en wat voor mij lijkt te werken) is dat ik door de weeks zoveel mogelijk dingen probeer te doen, zodat ik in het weekend echt vrij ben voor mijn gezin. Op maandag, dinsdag en woensdag werk ik. De donderdag probeer ik zoveel mogelijk van het huishouden te doen en ook tijd door te brengen met mijn zoontje. En op vrijdag doe ik de boodschappen. De rest van de dag heb ik dan de tijd om echt tijd te hebben met mijn zoontje (zingen, boekje lezen, lekker even naar buiten).

Ontspanning

Meestal probeer ik niet meer dan 2 avonden per week aan mijn werk en blog te besteden en maximaal 4 uurtjes in het weekend. ALLE andere uren van het weekend ontspannen we lekker met elkaar. We doen dan leuke dingen en dan probeer ik ook nog wat uurtjes bij te slapen. Of dit ervoor zorgt dat ik blijvend alle ballen omhoog kan houden durf ik nog niet te zeggen. Misschien is concessies doen uiteindelijk onvermijdelijk. Ik ben erg benieuwd naar hoe andere mama’s dit doen….

Hoe zorg jij ervoor dat je alle ballen omhoog kunt houden? Wat helpt jou? Kun jij gemakkelijker loslaten? Of heb jij een prachtige aanpak om te delen? Ik hoor het graag!

Comments

comments

Delen:

14 Reacties

 1. maart 28, 2018 / 6:11 am

  Helaas geen prachtige aanpaak. Als je 38 uur werkt, no kids, maar nog wel een blog ernaast waar ik dagelijks op post ja dan kom je al snel tijd tekort. Mijn beste aanpak is plannen en niet te streng zijn voor mezelf. Soms even de boel de boel laten om het maar zo te zeggen. Je kan altijd blijven doorgaan, want er is altijd wel wat te doen. En loopt het echt de spui-gaten uit? Dan plan ik rust avonden voor mezelf in. Verplicht! Dit werkt super goed.

 2. maart 28, 2018 / 6:47 am

  Gelukkig toch maar dat je niet perfect bent, tenslotte zijn we allemaal mensen. Concessies doen en loslaten vind ik ook moeilijk hoor. In de weekenden probeer ik zo min mogelijk aan mijn blog te zitten omdat dit tijd is voor de familie, maar soms moet iets af en ja dan zit ik toch weer. In de avonden doe ik zelf weinig, omdat ik anders zo slecht in slaap val ( als ik te lang aan de computer zit)

 3. maart 28, 2018 / 7:04 am

  Als ik het gevoel heb dat er ballen vallen, dan vind ik dat ik te veel ballen heb. Dus dan doe ik een aantal ballen weg. Ik ga niet proberen beter te jongleren.

 4. maart 28, 2018 / 7:05 am

  Zo herkenbaar. Ik heb de oplossing niet, behalve dat je regelmatig ook even tijd voor jezelf neemt om bij te komen. En prioriteiten stellen, wat kan nog even wachten? Maar goed lekker makkelijk gezegd, de praktijk lukt niet altijd ?

 5. maart 28, 2018 / 7:27 am

  Ik vind het altijd grappig dat mensen denken dat iemand ‘perfect’ is. We zijn allemaal mensen toch! Ik zou graag meer willen bloggen maar ik heb ook een fulltime baan met lange reistijd en ik sport veel. Maar ik weet dat tijd voor mezelf ook belangrijk is, anders gaan alle dingen me tegenstaan en ben je nog verder van huis. Ik probeer niet te steng te zijn en van dag tot dag te kijken waar ik zin in heb 🙂

 6. maart 28, 2018 / 8:07 am

  Hier ben ik tegenwoordig heel goed in de ballen loslaten, haha. Ik zorg dat het in huis leefbaar is maar het hoeft tegenwoordig niet meer zo te zijn dat ik alles perfect schoon moet hebben. Verder doe ik gewoon wat ik op een dag red, red ik het niet prima morgen weer een dag. Voorheen moest wel alles direct gedaan zijn, en perfect schoon zijn maar met een hond en een 7 jarige leer je dat redelijk snel af :p

 7. maart 28, 2018 / 8:26 am

  Heel herkenbaar. Ik vraag mij henzelf ook wel eens af. Gelukkig is mijn vriend een grote hulp en proberen we klusjes in huis zoveel mogelijk structureel te doen, zodat we bij blijven en tijd overblijft om te bloggen, werken en gezellig met z’n alle dingen te doen. Netflixen is daarbij wel komen te vervallen

 8. maart 28, 2018 / 8:28 am

  Perfect zijn kan niet en dat de ballen een keer vallen.. Snap ik. Is ook niet heel gek toch? Ik vind het alleen maar stoer dat je zo veel op je bord (kunt) nemen!

 9. maart 28, 2018 / 9:12 am

  Zelf ben ik nog geen moeder, maar ken de druk wel heel goed om alles zo goed mogelijk te doen. Gelukkig kan ik het de laatste tijd makkelijker loslaten wanneer iets niet belangrijk is, want die huishoudelijke klusjes kunnen morgen ook nog ☺️

 10. maart 28, 2018 / 10:58 am

  Heel herkenbaar. Soms is het allemaal te veel en dan schuif ik wat dingen vooruit of weg… Niet altijd even makkelijk en lukt ook niet altijd, met het gevolg een oververmoeide mama. Soms kom je er niet onderuit maar ik probeer wel wat minder ballen te hebben.

 11. maart 28, 2018 / 11:59 am

  Ik ben zeker niet perfect, en dat zal ik ook zeker nooit zijn daar heb ik me al bij neergelegd

 12. maart 28, 2018 / 3:16 pm

  Herkenbaar! Hoe kan iemand denken dat iemand perfect is. Sommige dingen kan toch alles ander keertje te doen. Dat doe ik ook sommige dingen wel hoewel graag een dagje klaar. Maar ja…de tijd moet gedeeld worden met andere dingen.

 13. maart 29, 2018 / 6:03 pm

  Ik wil ook alles zo goed mogelijk voor elkaar hebben. Best lastig als je een gezin hebt wat draaiende moet blijven! Toch hou ik er enorm van als het huis is opgeruimd, ik voel me dan echt stukken rustiger in mijn hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories:

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-includes/functions.php on line 5420

Notice: ob_end_flush(): Failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/bendoug/public_html/babybanjo.nl/wp-content/plugins/cookie-law-info/legacy/public/modules/script-blocker/script-blocker.php on line 489